ایرانی‌ها و روس‌ها باید درباره یکدیگر بیشتر بیاموزند / لزوم وضع مقررات لغو روادید برای تبادلات دانشگاهی و فرهنگی

پژوهشگر موسسه دولتی روابط بین‌الملل مسکو با اشاره به اینکه ایران و روسیه اراده جدی برای توسعه روابط دارند و آخرین مانع این هدف آگاهی ملت‌های دو کشور نسبت به یکدیگر است، تاکید کرد: ایرانی‌ها و روس‌ها باید مستقیما درباره یکدیگر بیشتر بیاموزند و فرهنگ اغلب به عنوان یکی از نقاط جذاب برای همکاری‌های آینده عمل می‌کند.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، با وجود رشد مطلوب روابط ایران و روسیه در حوزه‌های مختلف به ویژه پس از امضای توافق جامع همکاری‌های راهبردی بین دو کشور، یکی از مسائلی که همواره از سوی کارشناسان دو طرف مورد توجه قرار می‌گرفت، بی‌توجهی به توسعه روابط فرهنگی و نزدیکی ملت‌های دو کشور بود. یکی از کارشناسان پس از امضای توافق جامع به ایسکانیوز گفت که باید روسیه دفتر فرهنگی در سفارت تهران را تقویت کند.

در راستای تحقق اهداف ذکر شده در توافق جامع دو کشور از روز گذشته رویداد فرهنگی ایران و روسیه در حال برگزاری است و صدها نفر از چهره‌های فرهنگی و هنری کشور روسیه به همراه هیئت دیپلماتیک این کشور به ایران آمده‌اند. علاوه بر تهران، اصفهان نیز میزبان بخشی از برنامه‌های این رویداد فرهنگی مهم خواهد بود. به منظور بررسی اهمیت این رویداد، گفتگویی با «آدلان مارگویف» -پژوهشگر موسسه دولتی روابط بین‌الملل مسکو- انجام شد.

بیشتر بخوانید:

ایران، روسیه و چین منافع مشترک زیادی دارند

این کارشناس روس در خصوص تاثیر برگزاری چنین رویدادهایی بر بهبود روابط دو کشور گفت: دولت‌های ایران و روسیه در سال‌های گذشته اقدامات زیادی برای بهبود همکاری‌های دوجانبه انجام داده‌اند و علاوه بر این، اراده سیاسی دو کشور برای بهبود روابط در امضای پیمان مشارکت استراتژیک به وضوح قابل مشاهده است و در همین راسته، تهران و مسکو تصمیم گرفته‌اند تا زیرساخت‌های لجستیکی و مالی برای سفر مردم و تعامل آسان کسب‌وکارها با یکدیگر را تقویت کنند.

آدلان مارگویف معتقد است که آخرین مانع برای افزایش همکاری دو کشور «آگاهی است» ایرانی‌ها و روس‌ها باید مستقیما درباره یکدیگر بیشتر بیاموزند و فرهنگ اغلب به عنوان یکی از نقاط جذاب برای همکاری‌های آینده عمل می‌کند.

پژوهشگر موسسه دولتی روابط بین‌الملل مسکو در خصوص بازخوردهای برگزاری این رویداد فرهنگی بین افکار عمومی و رسانه های روسیه اظهار کرد: مراسم افتتاحیه در تالار وحدت، ارکستر سمفونی چایکوفسکی مستقر در مسکو و گروه رقص آکادمیک دولتی لزگینکا از منطقه داغستان روسیه را گرد هم آورد و خبرگزاری‌های مهم روسیه گزارش‌هایی از این جشنواره منتشر کرده‌اند، به‌ویژه از آنجایی که این اولین کنسرتی بود که این ارکستر از زمان تاسیسش در ۹۵ سال پیش در ایران برگزار کرد. وی افزود: رسانه‌های محلی داغستان نیز به دلیل ریشه‌های مشترک در طراحی رقص مردمی که در قفقاز شمالی و شمال ایران زندگی می‌کنند، از این جشنواره گزارش تهیه کردند.

این کارشناس روس در پاسخ به این سوال که کدام بخش از فرهنگ و تاریخ ایران برای مردم روسیه جذاب است، گفت: روس‌ها و ایرانی‌ها در درک ادبیات مشابه هستند؛ با این حال، ما باید از موثرترین ابزارهای ارتباطی مدرن استفاده کنیم و من معتقدم فیلم‌ها در این رقابت پیروز می‌شوند. از نظر وی، یک فیلم خوب می‌تواند در عرض چند هفته به میلیون‌ها نفر برسد و باید فیلم‌های زیادی درباره ایران و روسیه مدرن وجود داشته باشد.

مارگویف خاطر نشان کرد: به لطف پیمان مشارکت استراتژیک، ایران توافق‌نامه مراکز فرهنگی را تصویب کرد و امیدوارم به محض تأسیس یک مرکز فرهنگی تمام‌عیار روسیه در تهران، ایران مطلوب‌ترین شرایط را برای فعالیت آن ایجاد کند. یکی دیگر از راه‌های معنادار برای ارتقای روابط می‌تواند وضع مقررات لغو روادید برای تبادلات دانشگاهی و فرهنگی باشد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1270622

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =