چرا قانون‌گذاران آمریکایی خواهان تحویل بمب‌افکن‌های بی-۲ به اسرائیل هستند؟

از آنجایی که رژیم صهیونیستی فاقد هواپیماهای لازم برای حمله مؤثر به تاسیسات عمیق و زیرزمینی نظیر سایت فردو و برخی پایگاه‌های موشکی ایران هستند، قانون‌گذاران آمریکایی قصد دارند با دادن مجوز به دولت آمریکا علاوه بر ایجاد رعب و وحشت علیه ایران، توانمندی نظامی صهیونیست‌ها را تقویت کنند.

به گزارش خبرنگار بین الملل ایسکانیوز، تحولات اخیر در پرونده رویارویی نظامی و هسته‌ای ایران و رژیم صهیونیستی، بیش از پیش نشان می‌دهد که اسرائیل در مواجهه با جمهوری اسلامی، به‌طور فزاینده‌ای به توان نظامی ایالات متحده وابسته است.

به‌ اذعان رسانه‌های صهیونیست، اسرائیل فاقد سلاح‌ها و هواپیماهای لازم برای حمله مؤثر به تاسیسات عمیق و زیرزمینی نظیر سایت فردو است و جنگنده بمب‌افکن‌های اسرائیل توان حمل بمب‌های فوق‌سنگین را ندارند. به همین دلیل، ایالات متحده آمریکا این وظیفه را با بهره‌گیری از بمب‌افکن‌های راهبردی بی-۲ خود انجام داده است.

بیشتر بخوانید:

وعده صادق 3 شریان حیاتی تامین مالی اسرائیل را فلج کرد

اکنون قانون‌گذاران آمریکایی پیش‌نویس لایحه‌ای دوحزبی را ارائه کرده‌اند که هدف آن فراهم ساختن امکان دسترسی اسرائیل به بمب‌های بسیار سنگین نفوذگر است. یعنی همان‌هایی که آمریکا در حملات ماه گذشته به تأسیسات هسته‌ای ایران استفاده کرد. البته این مورد به همراه هواپیماهایی برای پرتاب آن‌ها نیز است.

این لایحه توسط جاش گاتهایمر -نماینده دموکرات ایالت نیوجرسی- و با حمایت مایک لاولر -نماینده جمهوری‌خواه از ایالت نیویورک- ارائه شده و به رئیس‌جمهور آمریکا اختیار می‌دهد تا در صورت ادامه تلاش‌های ایران برای توسعه تسلیحات هسته‌ای، بمب‌های سنگرشکن ۳۰ هزار پوندی موسوم به جی‌بی‌یو-۵۷ را به همراه هواپیماهای مورد نیاز برای پرتاب آن‌ها به اسرائیل منتقل کند.

به گفته مقامات ایالات متحده در تاریخ ۲۲ ژوئن، در جریان جنگ دوازده‌روزه میان اسرائیل و ایران، بیش از دوازده بمب نفوذگر جی‌بی‌یو-۵۷ را بر فراز تأسیسات هسته‌ای زیرزمینی ایران در فردو و نطنز به‌کار گرفت و دونالد ترامپ -رئیس‌جمهور آمریکا- پس از چند روز تردید و در شرایطی که نگرانی‌های عمومی در ایالات متحده از ورود به یک جنگ دیگر در خاورمیانه بالا گرفته بود، نهایتا مجوز این حمله را صادر کرد.

در حال حاضر، تنها هواپیماهایی که برای پرتاب بمب‌های عظیم جی‌بی‌یو-۵۷ پیکربندی شده‌اند، بمب‌افکن‌های پنهان‌کار بی-۲ ایالات متحده هستند که تاکنون به هیچ کشور دیگری تحویل داده نشده‌اند. همچنین، بمب‌افکن قدیمی بی-۵۲ نیز توانایی پرتاب این نوع بمب را دارد و ممکن است در کنار دیگر هواپیماهای نظامی در این زمینه به‌کار گرفته شود.

بر اساس نسخه اولیه این لایحه که توسط دفتر نماینده گاتهایمر منتشر شده، این طرح که با عنوان «قانون سنگرشکن» شناخته می‌شود، به دولت ایالات متحده اجازه می‌دهد برای آمادگی اسرائیل در برابر تمامی سناریوهای احتمالی، از جمله تلاش ایران برای توسعه سلاح هسته‌ای، اقدامات لازم را انجام دهد.

در بیانیه‌ای مشترک، نمایندگان کنگره اعلام کردند که هدف این قانون، فراهم کردن اختیارات لازم برای رئیس‌جمهور ایالات متحده در جهت انتقال بمب‌های سنگرشکن و هواپیماهای لازم برای پرتاب آن به اسرائیل، در صورتی است که ایران در آستانه ساخت سلاح هسته‌ای قرار گیرد.

گاتهایمر، که عضو کمیته دائمی اطلاعات مجلس نمایندگان نیز هست، تأکید کرده است که هدف اصلی این لایحه، حفظ «برتری کیفی نظامی اسرائیل در منطقه» و هم‌زمان، ارتقای «بازدارندگی ایران» خواهد بود.

لاولر نیز در این بیانیه اظهار داشت: «این لایحه به رئیس‌جمهور این اختیار را می‌دهد که اسرائیل را به ابزارهای لازم و آموزش‌های مورد نیاز برای بازدارندگی در برابر تهران مجهز کند و از این طریق جهان را به مکانی امن‌تر تبدیل کند».

گفتنی است این لایحه پیش‌تر نیز توسط گوتهایمر در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ مطرح شده بود، اما هر دو بار نتوانست رأی اکثریت مجلس را به‌دست آورد و از مرحله طرح فراتر نرفت.

اکنون طرح دوباره چنین لایحه‌ای و نیاز مبرم اسرائیل به تجهیزات راهبردی ایالات متحده نشان می‌دهد که علی‌رغم ادعاهای مطرح‌شده مبنی بر توان بازدارندگی مستقل، اسرائیل در واقع بدون تکیه بر حمایت کامل آمریکا، توان اقدام مؤثر در برابر جمهوری اسلامی را ندارد. همچون عدم خود اکتفایی در تأمین بمب‌های راهبردی، نمادی روشن از شکست رژیم صهیونیستی است.

خبرنگار: ماری ملکی

انتهای پیام/

کد خبر: 1272979

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =