جنگ ۱۲روزه، شکست معادله ۲۰ساله آمریکا و اسرائیل علیه ایران بود

در نشست «بررسی ابعاد بین‌المللی پیروزی جمهوری اسلامی ایران در جنگ ۱۲روزه» اساتید و مقامات دانشگاهی تأکید کردند دشمنان با وجود برنامه‌ریزی دو دهه‌ای، با سیلی سخت ایران مواجه شدند و این نبرد، معادلات منطقه و روایت جهانی مقاومت را دگرگون کرد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، در ابتدای این نشست تخصصی «بررسی ابعاد بین‌المللی پیروزی جمهوری اسلامی ایران در نبرد با رژیم متجاوز اسرائیل، آمریکا و حامیان استکبار جهانی در جنگ ۱۲ روزه، کریم نجفی برزگر، دبیرکل مجمع بین‌المللی اساتید دانشگاه‌ها، با بیان اینکه جنگ ۱۲ روزه اخیر، در واقع جنگی جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران بود، گفت: این جنگ به‌طمع نابودی جمهوری اسلامی و پایان‌دادن به نقش پیشگامی آن در عرصه مقاومت طراحی شده بود. طبق فرمایش مقام معظم رهبری، دشمنان بیش از ۲۰ سال برای این تقابل برنامه‌ریزی کرده بودند تا بتوانند جمهوری اسلامی ایران را که ام‌القرای کشورهای اسلامی است، تضعیف و منزوی کنند.

اتحاد، عامل مهم اقتدار

وی افزود: اما همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، دشمنان شرارت کردند، کتک خوردند و دست خالی بازگشتند. جمهوری اسلامی ایران نشان داد که کانون اراده و قدرت است؛ می‌تواند قدرتمندانه تصمیم بگیرد، بایستد و از هیچ قدرت و فشاری واهمه نداشته باشد.

نجفی برزگر با تأکید بر توصیه رهبر انقلاب مبنی بر «حفظ اتحاد همانند دوران جنگ ۱۲روزه»، تصریح کرد: اتحاد، عامل مهم اقتدار است. نکته بسیار مهمی که رهبر معظم انقلاب بیان فرمودند، تأکید بر چهره سازمانی مقتدر بسیج و پشتوانه عظیم مفهومی آن بود. تعریفی که ایشان از بسیج ارائه کردند، نشان‌دهنده جامعیت نگاه رهبری است؛ یعنی تمام ظرفیت‌های نظام و تمام افرادی که در عرصه‌های مختلف انقلاب اسلامی خدمت می‌کنند، بسیجی هستند.

وی ادامه داد: این بسیج بیست میلیونی در کنار انقلاب اسلامی سبب پیروزی‌های بزرگ انقلاب و گسترش بیداری اسلامی در جهان شده است. بیش از این وقت را نمی‌گیرم و از سخنرانان محترم استفاده خواهیم کرد. موضوع نشست، بررسی دستاوردهای بین‌المللی جنگ دوازده‌روزه اسرائیل علیه ایران است.

سیلی سخت جمهوری اسلامی به دشمنان در جنگ ۱۲ روزه

در ادامه این نشست تخصصی روح‌الله رضوی‌نژاد، رئیس دانشگاه جامع انقلاب اسلامی، به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: دانشگاه جامع انقلاب اسلامی دانشگاهی است که وظیفه خود را بسیج‌کنندگی ظرفیت‌های علم و فناوری در چارچوب گفتمان انقلاب اسلامی می‌داند؛ ظرفیتی که با هدف جهاد علمی یا همان علمی که نافع است، انسان را به خدا نزدیک می‌کند و در خدمت عدالت، صلح، امنیت و تمدن‌سازی قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به برکات انقلاب اسلامی افزود: حرکتی که امام خمینی(ره) با پیوند میان امام و امت رقم زد و انفجار نور نام گرفت، در فضایی انجام شد که تاریکی بر جهان حاکم بود. این انقلاب پرچم انبیای الهی را برافراشت و مسیر دفاع از حق، حمایت از مظلومان و مقابله با مستکبران عالم را تداوم بخشید؛ مسیری که طبیعی است با مخالفت قدرت‌های مستبد مواجه شود. در کمتر از نیم قرن گذشته نیز انقلاب اسلامی با انواع تهدیدها، تحریم‌ها، خرابکاری‌ها، ترورها و جنگ‌ها روبه‌رو بوده است.

رئیس دانشگاه جامع انقلاب اسلامی تأکید کرد: به برکت پیوند امام و امت، هدف مقدس انقلاب و هدایت‌های ولی‌امر مسلمین، حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای، این مسیر با صلابت ادامه یافته است. در دفاع مقدس دوازده‌روزه اخیر، تمام مستکبران عالم با هر آنچه در فناوری و قدرت به دست آورده بودند در برابر انقلاب صف‌آرایی کردند تا حرکت انقلاب را متوقف و نظام را ساقط کنند. با وجود بزرگ‌نمایی گسترده آنان، در همان روزهای نخست، هدایت‌های مقام معظم رهبری و حضور مردم ایران و آزادگان جهان در صحنه، ورق را برگرداند.

وی ادامه داد: برخلاف تحلیل و روایت رسانه‌های دشمن، مردم به میدان آمدند، از آرمان‌ها و اهداف انقلاب حمایت کردند و فرزندان رشید این ملت در نیروهای مسلح، با پیوند علم و ایمان، معجزه‌ای را رقم زدند که جهانیان شاهد آن بودند. این پیوند علم و ایمان همان چیزی است که مستکبران عالم تاب تحملش را ندارند؛ همان‌ها که هیچ حد و مرزی برای جنایات خود قائل نیستند.

رضوی‌نژاد با اشاره به جنایات آشکار رژیم صهیونیستی و حامیان آن اظهار کرد: در برابر چشمان جهانیان، با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین فناوری‌ها، کودکان و زنان بی‌گناه در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ در غزه و مناطق دیگر را به شهادت رساندند. با این‌حال، این ملت‌ها هستند که بیدار شده‌اند. ملتی که عزت خود را از انقلاب اسلامی گرفته و ملت‌های آزادی‌خواه جهان که از فرهنگ عاشورا الهام می‌گیرند، امروز قدرت ایستادگی پیدا کرده‌اند. آیا این بیداری‌ خاموش‌شدنی است؟ آیا می‌توان حق و حقیقت را از برابر چشمان آزادگان جهان حذف کرد؟

وی افزود: این حماسه، چه در صحنه نظامی و چه در حضور میلیونی مردم و آزادگان عالم، در برابر جهانیانی که می‌بینند مستکبران هیچ خط قرمزی ندارند، تبدیل به نقطه عطفی شد. جا دارد از همه شهدا یاد کنیم؛ از مردم، از زنان و کودکان بی‌گناه، از رزمندگان نیروهای مسلح و نیز از دانشمندان بزرگی چون شهید فریدون عباسی، شهید طهرانچی، شهید عسگری و سایر عزیزانی که دشمنان، از ترس معجزه علم و ایمان، آنان را ترور کردند.

رئیس دانشگاه جامع انقلاب اسلامی با اشاره به نتیجه جنگ اخیر تصریح کرد: در این دوازده روز، دشمنان به نقطه‌ای رسیدند که برخلاف بزرگ‌نمایی‌هایشان و کوچک‌نمایی حرکت انقلاب، سیلی سختی از جمهوری اسلامی دریافت کردند؛ تا جایی که رئیس‌جمهور آمریکا در برابر دوربین‌ها ظاهر شد و از موشکی که قلب مهم‌ترین پایگاه آمریکا در منطقه را هدف قرار داد، سخن گفت و ناچار شد واکنش نشان دهد. این پرچم مقاومت برافراشته است و افول رژیم صهیونیستی و آمریکا واقعیتی است که با خون شهدا و جهاد ملت‌ها رقم خورده است.

‌وی گفت: اگر وضعیت امروز اسرائیل را با پیش از ۷ اکتبر مقایسه کنیم، روشن است که خون شهدا چه برکت عظیمی آفریده است. این افول و این سقوط، به برکت جهاد ادامه خواهد داشت. ان‌شاءالله با خون شهدای عزیز، به‌ویژه شهید حاج قاسم سلیمانی، این مسیر پیش خواهد رفت و پرچم انبیای الهی برای تمدن‌سازی برافراشته خواهد ماند.

رضوی‌نژاد در پایان یادآور شد: جمله شهید سلیمانی که فرمود ما ملت شهادتیم، هر روز در صحنه‌های مختلف خود را نشان می‌دهد. زمزمه آزادی‌خواهان جهان نیز همان کلام اوست: هر که را صبح شهادت نیست شام مرگ هست/ بی‌شهادت، مرگ با خسران چه فرقی می‌کند؟.

نسبت جنگ ۱۲روزه و تحولات پساطوفان‌الاقصی

در ادامه این نشست، سید مجتبی ابطحی، دبیرکل کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه ملت فلسطین مجلس با اشاره به دستاوردهای جنگ ۱۲ روزه گفت: هدف ما بررسی این دستاوردها و ترسیم نقشه راهی برای تثبیت و توسعه آن‌هاست. ما نمی‌توانیم جنگ اخیر را جدا از تحولات جهانی پس از هفت اکتبر ۲۰۲۳ تحلیل کنیم، چرا که شرایط فعلی جهان کاملاً با دوران پیش از هفت اکتبر متفاوت است.

ابطحی با یادآوری نبردهای گذشته محور مقاومت، به جنگ ۳۳ روزه ۲۰۰۶ لبنان اشاره کرد و افزود: در آن جنگ، حزب‌الله موفق شد معادله‌ای به سود مقاومت و به ضرر رژیم صهیونیستی ایجاد کند که ۱۷ سال پایدار ماند. این معادله شامل حضور مستمر رزمندگان لبنان در مرزها و توسعه زیرساخت‌های اجتماعی، فرهنگی و علمی بود که زمینه یک ملت مقاوم را فراهم کرد.

وی همچنین به جنگ‌های ۲۰۰۸ غزه، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ اشاره کرد و توضیح داد که تمامی این نبردها با تثبیت معادلاتی پایان یافتند، اما جنگ هفتم اکتبر تفاوت اساسی داشت.

ابطحی افزود: بسیاری تصور می‌کردند جنگ به سرعت پایان می‌یابد و فلسطینی‌ها امتیازاتی کسب می‌کنند، اما شکست رژیم صهیونیستی و ناکامی قدرت‌های غربی در تحقق اهدافشان، رمز موفقیت مقاومت در این نبرد بود.

دبیرکل کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس درباره تأثیر جهانی این پیروزی گفت: از لحظه آغاز جنگ تا ۴۰ روز بعد، مقامات ارشد آمریکا و اروپا به شکل بی‌سابقه‌ای در تل‌آویو حضور داشتند. این حضور نشان‌دهنده نگرانی غرب از پایان هژمونی خود و افول آمریکا در جهان بود. با این حال، مقاومت توانست روایت‌گری، رسانه و مستندسازی خود را به موفقیت برساند و گفتمان عدالت‌محور فلسطین را در سطح جهانی تثبیت کند.

ابطحی ادامه داد: پس از هفتم اکتبر، گفتمان فلسطین فراتر از مرزهای منطقه‌ای رفت و امروز مورد حمایت دانشجویان و دانشگاهیان در آمریکای لاتین، اروپا و دیگر نقاط جهان قرار گرفته است. این گفتمان عدالت‌محور، جایگزینی برای ایدئولوژی‌های گذشته مانند کمونیسم و ناسیونالیسم عربی است و بر مبنای عدالت، بهره‌برداری مساوی از منابع، کرامت بشر و مخالفت با سلطه‌گری بنا شده است.

وی با اشاره به مقاومت اجتماعی و سیاسی مردم فلسطین و لبنان، افزود: امروز محور عدالت‌خواهی نه تنها در سطح مردمی، بلکه در سطح حکمرانی نیز شکل گرفته و واکنش‌ها و مواضع جهانی، از ایرلند تا اسپانیا و آلمان، نشان‌دهنده اهمیت این تحول است. حتی در داخل رژیم صهیونیستی، اختلافات داخلی به اوج خود رسیده و تضاد منافع آمریکا و اسرائیل برای اولین بار به شکل آشکاری شکوفا شده است.

ابطحی تأکید کرد: این فرصت تاریخی، زمینه‌ای برای تحول جهانی است. ما باید با مسلط شدن بر دانش، علم و ارتباطات، مسیر درست تاریخ را بازتاب دهیم و با گسترش گفتمان عدالت و مقاومت، زمینه رشد و توسعه بشر را فراهم کنیم. وظیفه ماست که این دستاوردها پاس داشته شود و نسل‌های آینده نیز از آن بهره‌مند شوند.

وی در پایان گفت: در شرایط امروز هرکه از ایده دودولتی در اراضی اشغالی سخن بگوید، خائن است و تنها راهکار همان برگزاری رفراندوم است که مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار دادند، زیرا ما به جمهوریت اعتقاد داریم.

گفتنی است در پایان این نشست سفیر ونزوئلا در ایران در سخنانی گفت: آمریکا به دنبال اعمال سلطه خود بر جهان به ویژه غرب آسیا و آمریکای لاتین است و در همین راستا به دروغ می‌گوید که از ونزوئلا قاچاق مواد مخدر اتفاق می‌افتد؛ این بهانه‌ای است تا به ونزوئلا تجاوز کند ولی باید بداند که زندگی در ونزوئلا به شکل عادی در جریان است و مردم ما پشتیبان رئیس‌جمهور قانونی ونزوئلاست و ایالات متحده کاری نمی‌تواند انجام دهد.

وی از جمهوری اسلامی ایران به خاطر حمایت‌های از مردم و دولت ونزوئلا قدردانی کرد.

سفیر ونزوئلا در تهران با محکوم کردن جنایات رژیم صهیونی و ایالات متحده در تجاوز اخیر به کشورمان گفت که ایستادگی و مقاومت جمهوری اسلامی ایران منجر به شکست معادلات استکبار جهانی شد.

گفتنی است، در پایان این نشست بیانیه مجمع بین‌المللی اساتید دانشگاه‌ها قرائت شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1290096

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =