برپایی بازارچه مرزی مشترک خوزستان و عراق و نمایشگاه بازرگانی در بصره

استاندار خوزستان از برپایی بازارچه مرزی مشترک و نمایشگاه بازرگانی در بصره خبر داد و گفت: آمادگی داریم متقابلا برای کالاهای عراقی که می‌تواند به ایران عرضه شود این کار را انجام دهیم. معتقدیم دو طرف می‌توانند نیازهای همدیگر را در زمینه‌های مختلف برطرف کنند.

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از استان خوزستان، استاندار خوزستان با اشاره به گسترش رفت‌وآمدهای دوجانبه میان ایران و عراق، از پیگیری برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری و مرزی با استان‌های همجوار عراق خبر داد و گفت: با توجه به ظرفیت‌های مشترک و قابل توسعه میان دو کشور، روند تعاملات در ماه‌های اخیر شتاب بیشتری گرفته است.

سید محمدرضا موالی‌زاده در حاشیه بازدید هیات عراقی از استان خوزستان اظهار کرد: زمینه‌های همکاری میان ایران و عراق بسیار گسترده و متنوع است و همین موضوع باعث شده است نشست‌ها، دیدارها و رفت‌وآمدهای مسئولان و فعالان اقتصادی دو طرف به صورت مستمر افزایش یابد.

وی افزود: در ماه‌های گذشته سفرهایی به استان‌های میسان، ذی‌قار و پیش از آن نیز به بصره انجام شده، اما در چند ماه اخیر سفری به بصره صورت نگرفته است و به همین دلیل در تلاش هستیم برنامه‌ریزی لازم برای سفر به این استان نیز انجام شود.

وی با اشاره به موضوعات مطرح شده در دیدار با طرف عراقی، گفت: یکی از مهم‌ترین محورهای مورد بحث، برپایی یک بازارچه مرزی مشترک میان ایران و عراق بود که می‌تواند نقش مهمی در تسهیل مبادلات و رونق تجارت مرزی ایفا کند. همچنین موضوع راه‌اندازی یک نمایشگاه بازرگانی در بصره نیز مطرح شد و استان خوزستان آمادگی کامل دارد که در این زمینه همکاری‌های لازم را انجام دهد.

استاندار خوزستان تصریح کرد: اگر تجار عراقی کالاها و محصولات خود را برای عرضه در بازار ایران در نظر داشته باشند، ما این آمادگی را داریم که زمینه حضور و عرضه این کالاها را فراهم کنیم. بر این باوریم که دو کشور می‌توانند در حوزه‌های مختلف تجاری، تولیدی و خدماتی، نیازهای یکدیگر را تامین کرده و از این طریق سطح همکاری‌های اقتصادی را ارتقا دهند.

موالی‌زاده در ادامه با تاکید بر اهمیت مرزهای استان خوزستان در توسعه مناسبات دو کشور، اظهار کرد: شلمچه یکی از مرزهای مهم، راهبردی و قابل توجه در مناسبات ایران و عراق است. همان‌گونه که در مرز چذابه نیز اتفاقات خوبی در حوزه تسهیل تردد و حمل‌ونقل در حال وقوع است، در شلمچه نیز اقدامات مهمی در دست اجرا قرار دارد.

وی افزود: گمرک شلمچه به صورت ۲۴ ساعته فعال شده و همچنین برنامه‌ریزی برای دو برابر شدن وسعت این مجموعه در حال انجام است تا ظرفیت پذیرش و خدمات‌رسانی آن افزایش یابد.

وی خاطرنشان کرد: هدف از این اقدامات، تسهیل هرچه بیشتر رفت‌وآمد کامیون‌ها، تریلی‌ها و مسافران در این مرز است تا ترددها با سرعت، دقت و سهولت بیشتری انجام شود و موانع احتمالی در مسیر توسعه تجارت و ارتباطات مردمی کاهش یابد.

استاندار خوزستان با اشاره به تجربه موفق همکاری ایران و عراق در ایام اربعین نیز گفت: در دوره راهپیمایی اربعین، دو کشور با تشکیل اتاق عملیات مشترک توانستند همکاری موفق و موثری را رقم بزنند و این تجربه نشان داد که با برنامه‌ریزی و هماهنگی، می‌توان به نتایج مطلوبی دست یافت.

وی افزود: سفر اخیر هیات عراقی نیز بیشتر با هدف توسعه همکاری‌های تجاری انجام شده و ما آمادگی داریم این مسیر را با جدیت ادامه دهیم.

موالی‌زاده همچنین درباره خط ریلی میان ایران و عراق گفت: در آینده نزدیک گفت‌وگوهایی با طرف عراقی در این زمینه انجام خواهد شد و امیدواریم شرایط و فضای مناسبی فراهم شود تا این پروژه نیز به نتیجه برسد.

وی در پایان از اتاق بازرگانی اهواز و سایر اتاق‌های بازرگانی استان به دلیل نقش‌آفرینی در تقویت روابط اقتصادی ایران و عراق قدردانی کرد و گفت: مقدمات این سفر نیز با پیگیری رئیس اتاق بازرگانی اهواز و همکارانشان فراهم شد و با توجه به انگیزه و تحرک خوبی که در این مجموعه‌ها وجود دارد، چشم‌انداز همکاری‌های دوجانبه بسیار امیدوارکننده است.

انتهای پیام/

کد مطلب: 1309134

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha