ترسیم نقشه راه پنج‌ساله برای توسعه دانشگاه آزاد سیستان و بلوچستان

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان از تدوین برنامه توسعه پنج‌ساله این دانشگاه خبر داد و گفت: مأموریت هر یک از واحدهای دانشگاهی متناسب با ظرفیت‌ها و نیازهای منطقه تعریف شده است تا فعالیت‌های دانشگاه در مسیر حل مسائل استان قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از سیستان و بلوچستان، جلسه کمیته پیشگیری و بررسی تخلفات علمی‌ـ‌پژوهشی استان با حضور محمدجواد سماواتی، رئیس مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از مسئولان دانشگاهی در سالن کنفرانس علامه مجلسی واحد زاهدان برگزار شد.

کامبیز نرماشیری در این جلسه با اشاره به اهمیت نظارت مستمر در دانشگاه اظهار کرد: یکی از مزیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی، برخورداری از سازوکار بازرسی و نظارت درون‌سازمانی است که به شفافیت امور و بهبود کیفیت فعالیت‌ها کمک می‌کند.

وی با اشاره به تعامل دانشگاه آزاد اسلامی استان با مجموعه بازرسی افزود: رویکرد بازرسی در این مجموعه، دستگیری و کمک به اصلاح امور است، نه مچ‌گیری؛ به‌گونه‌ای که بسیاری از موارد و نواقص با تذکرات و پیگیری‌های به‌موقع، پیش از تبدیل‌شدن به گزارش‌های مکتوب برطرف می‌شوند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان با تشریح برنامه‌های راهبردی دانشگاه بیان کرد: بودجه امسال استان با رویکرد مسئله‌محوری تدوین شده و برای هر واحد دانشگاهی، متناسب با ظرفیت‌ها و نیازهای منطقه، مأموریت مشخصی در نظر گرفته شده است.

نرماشیری ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان با همکاری سازمان مرکزی و گروهی از متخصصان مدیریت استراتژیک، برنامه توسعه پنج‌ساله خود را برای سال‌های ۱۴۰۶ تا ۱۴۱۰ تدوین کرده است. در این برنامه، مسائل و ظرفیت‌های استان شناسایی و برای هر واحد دانشگاهی در حوزه‌های مختلف مأموریت مشخصی تعریف شده است.

وی با اشاره به فعالیت‌های متناسب با مأموریت واحدها افزود: برای نمونه، واحد ایرانشهر در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی و واحد چابهار در زمینه شیلات و پرورش میگو فعالیت می‌کند و سایر واحدها نیز متناسب با ظرفیت‌های منطقه‌ای، برنامه‌های خود را دنبال می‌کنند.

احیای ظرفیت‌های اقتصادی و کشاورزی استان

نرماشیری با تشریح بخشی از اقدامات اقتصادی دانشگاه در استان گفت: در واحد چابهار، طرح پرورش میگو در دو سال گذشته به ترتیب به تولید ۲۵ و ۵۰ تن میگو منجر شده و با رفع مشکلات مربوط به بیماری لکه سفید، برنامه ادامه این طرح برای سال آینده نیز در دستور کار قرار دارد.

وی احیای زمین‌های کشاورزی و کشت پنبه در خاش را از دیگر اقدامات دانشگاه برشمرد و اظهار کرد: در زمینی به وسعت ۲۰۰ هکتار که حدود ۲۰ سال بلااستفاده مانده بود، اقدامات احیا انجام شد و کشت پنبه در ۳۰ هکتار از اراضی دانشگاه نیز با همکاری جهاد کشاورزی و کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر به مرحله برداشت رسید.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای حمایت از تولیدکنندگان خرما در سراوان بیان کرد: با هدف کمک به برندسازی و عرضه بهتر محصول خرمای منطقه، برند «سیبل سیستان و بلوچستان» طراحی و حدود ۱۲۰ هزار جعبه با این برند تولید و روانه بازار شد تا کشاورزان بتوانند محصولات خود را با ارزش افزوده بیشتری عرضه کنند.

وی همچنین از پیگیری طرح‌های مرتبط با انرژی خورشیدی در واحدهای زاهدان و زابل خبر داد و افزود: توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و استفاده از ظرفیت‌های معدنی استان از دیگر برنامه‌های دانشگاه در راستای تقویت فعالیت‌های اقتصادی و درآمدهای غیرشهریه‌ای است.

اصلاح فرآیندهای آموزشی و نظارت بر پردیس‌ها

نرماشیری در ادامه با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای رفع ایرادات مطرح‌شده در بازرسی‌های پیشین گفت: در حوزه آموزش و پژوهش، اقداماتی از جمله بهره‌گیری از استادان توانمند سایر استان‌ها به‌صورت برخط، پیگیری صدور کد تدریس برای مدرسان پردیس‌ها و استفاده از ظرفیت بازنشستگان آموزش‌وپرورش انجام شده است.

وی افزود: همچنین در واحدهای مختلف استان از اعضای هیئت علمی وابسته استفاده شده و برای ارتقای کیفیت آموزشی و نظارت مؤثرتر بر فعالیت پردیس‌ها، دستورالعمل نظارت بر امور پردیس‌های دانشگاهی تدوین و در هیئت امنای استان تصویب شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان با اشاره به وضعیت مالی و عملکرد دانشگاه خاطرنشان کرد: با وجود محدودیت‌ها و مشکلات موجود در استان، تلاش کرده‌ایم با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی، درآمدهای غیرشهریه‌ای را افزایش دهیم و مسیر توسعه دانشگاه را دنبال کنیم؛ به‌گونه‌ای که در حال حاضر هیچ‌یک از واحدهای دانشگاهی استان زیان‌ده نیستند.

نرماشیری در پایان بر ضرورت استفاده از توانمندی‌های بومی و همکاری مجموعه‌های دانشگاهی برای رفع مشکلات استان تأکید کرد.

خبرنگار: مبینا میر

انتهای پیام/

کد مطلب: 1323785

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha