آموزش آشپزی / چلو گوشت زعفرانی

گوشت غذاهایی است که ما ایرانی ها در سفره مان همیشه استفاده می کنیم این غذا از سالیان گذشته تاکنون به روش های مختلفی طبخ شده است.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، گوشت غذاهایی است که ما ایرانی ها در سفره مان همیشه استفاده می کنیم این غذا از سالیان گذشته تاکنون به روش های مختلفی طبخ شده است.

زعفران یکی از افزودنی های خوش رنگ و خوشمزه با کیفیت است که در غذای ما خوب جای خودش را باز کرده است شاید بتوان گفت اکثر غذاهای ما با افزودن زعفران خوش رنگ و خوش بو تر می شود و سبب جذب بیشتر مصرف کننده غذا می شود.

این ماده برخی آن را به صورت دمی استفاده می کنند اما در غذاهایی همچون خوراک گوشت خیلی به کیفیت و خوش رنگی آن کمک می کند شاید این را بدانید که اکثر رستوران ها زعفران را استفاده می کنند.

مواد لازم برای تهیه چلو گوشت زعفرانی

    گوشت گوسفندی    ۵۰۰ گرم
    پیاز    ۳ عدد
    هویج    ۱ عدد
    فلفل دلمه    ۱ عدد
    چوب دارچین    ۱ تکه
    رب    ۲ ق غذا خوری
    کره    ۳۰ گرم
    زعفران    به مقدار لازم
    نمک و فلفل و زردچوبه    به مقدار لازم

دستور پخت چلو گوشت زعفرانی

پیاز ها را نگینی خرد کرده داخل تابه ریخته و با مقداری روغن تفت دهید. نیاز نیست طلایی شود. سپس هویج که بافت سفت تری نسبت به بقیه سبزیجات دارد را اضافه می کنیم و در آخر گوشت تکه شده را به همراه فلفل دلمه خلالی شده و زعفران دم کرده غلیظ و زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کرده و تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد.
مرحله دوم ( تفت رب )

در تابه دیگر کره را ریخته تا ذوب شود سپس رب را اضافه می کنیم تفت می دهیم تا رب خوش رنگ و کره نارنجی رنگ شود سپس به قابلمه گوشت اضافه می کنیم.
مرحله سوم ( پخت پلو گوشت )

پس از اضافه کردن رب به قابلمه آب جوش ریخته و یک عدد چوب دارچین را اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت خوب بپزد و سس غذا غلیظ شود. زمانی که گوشت خوب پخت چوب دارچین را در بیاورید و نمک غذا را اندازه کنید در ظرف کشیده همراه با برنج که از قبل خیس کرده و دم گذاشتید میل کنید. نوش جان

نکات و فوت و فن های چلو گوشت

    بعضی ها رب به چلو گوشت نمی زنند که کاملا اختیاری می باشد.
    حتما آب جوش را برای پخت گوشت اضافه کنید زیرا آب سرد باعث سفت شدن گوشت می شود.
    می توان با پلو ساده یا شوید پلو سرو کنید.
    چلو گوشت در اصل با دنبه پخته می شود ولی چون خیلی ها طعمش را دوست ندارن روغن یا کره جایگزین شده است.
    چوب دارچین را حذف نکنید زیرا عطر بی نظیری به این چلو خوشمزه می دهد.
    پخت این غذا حداقل ۶ ساعت زمان می برد اگر زمان کافی نداشتید از زود پز استفاده کنید.
    اضافه کردن یک عدد برگ بو کمک می کنه تا طعم بهتری داشته باشد.
    می توان گوشت ها را قیمه ای نیز خرد کرد و پخت.

 خواص دارویی زعفران

از زمانهای قدیم برای زعفران نیز همچون سایر ادویه ها خواص مختلفی در نظر می گرفتند. امروزه بر مبنای تحقیقات علمی که در ادامه استفاده فراگیر از زعفران در طب سنتی و گیاهی انجام شده، خواص متعدد زعفران و اثربخشی ترکیبات مؤثر آن توجه بسیاری از محققان و دستاندرکاران علم پزشکی را به خود جلب کرده است.

از جمله خواص زعفران می توان به این موارد اشاره کرد:

    کمک به هضم طبیعی غذا، تقویت کننده معده و ضد نفخ
     مسکن، بویژه در درمان دردهای لثه و قولنج
     ضد تومور، جمع کننده رادیکالهای آزاد (خاصیت ضد سرطانی)
     شادی بخش، درمان دردهای عصبی، آرام بخش، درمان کم خوابی
    تقویت کننده حافظه، افزایش دهنده تمرکز، ضد تشنج، افسردگی اسپاسم، آلزایمر و پارکینسون
     درمان فشار خون، کاهش کلسترول، درمان کم خونی ناشی از کمبود آهن در دختران، کاهش درصد احتمال بروز بیماریهای قلبی و تصلب شرایین و افزایش سلامت قلب
    درمان بیماریهای تنفسی نظیر آسم، سرماخوردگی، سرفه
    افزایش جریان خون در شبکیه، درمان اختلالات لکه زرد شبکیه بر اثر پیری
     درمان کوفتگی و رماتیسم به صورت استعمال خارجی
     درمان بیماریهایی نظیر اسهال خونی، سرخک، بزرگ شدن کبد و طحال و عفونت دستگاه ادراری.
    همچنین تحقیقات انجام شده، نشان می دهد که ترکیبات موجود در زعفران در درمان برخی از انواع سرطانها در حیوانات آزمایشگاهی تأثیر داشته است.

انتهای پیام /

کد خبر: 1130008

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =