ترکیه را بیشتر بشناسید/ جاذبه‌های گردشگری ادرنه

ادرنه یکی از استان های کشور ترکیه، واقع در قاره آسیا است. این استان که در منطقه تراکیا (Trakya) شرقی قرار دارد، یکی از سه استان اروپایی ترکیه به شمار می رود.

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، ادرنه یا همان ادیرنه Edirne نام یکی از شهر های شمال غربی تراکیه (ترکیه اروپایی) است که در قرون وسطی توسط امپراتوری روم هاردیان پلیس تشکیل شد. قبل از اینکه از جاهای دیدنی ادیرنه و جاذبه های گردشگری و تاریخی این شهر برایتان بگوییم بهتر است ادیرنه را کمی بیشتر بشناسیم؛ ادیرنه یکی از استان های کشور ترکیه، واقع در قاره آسیا است. این استان که در منطقه تراکیا (Trakya) شرقی قرار دارد، یکی از سه استان اروپایی ترکیه به شمار می رود. استان ادیرنه از شرق با استان های تکیرداغ و قرقلرایلی، از جنوب شرقی با شبه جزیره گالیپولی در استان چناق قلعه، از شمال با بلغارستان و از غرب با یونان مرز مشترک دارد.

بیشتر بخوانید:

ترکیه را بیشتر بشناسیم/ جاذبه‌های شهر استانبول

مرکز این استان، شهر ادیرنه است. استان ادیرنه بیش از ۴۱۰ هزار نفر جمعیت و مساحتی با ابعاد ۶/۲ هزار کیلومتر مربع دارد. بیشتر جمعیت این استان را مسلمانان تشکیل می دهند که خود به دو مذهب سنی و شیعه تقسیم می شود و در رده بعد پیروان مسیحی قرار دارند.

این شهر زمانی پایتخت دولت عثمانی بود و با مساجد، بازارهای سر پوشیده و پل های تاریخی اش به عنوان نماد میراث فرهنگی کشور ترکیه شناخته می شود. شهر تاریخی ادیرنه با آثار پرشکوه خود آناتولی و اروپا را به یکدیگر مرتبط می سازد و هم در دوران امپراطوری عثمانی و هم در دوره جمهوریت به عنوان مرکز آموزش و فرهنگ نقش مهمی بر عهده داشته و دارد. نوآوری در زمینه های معماری در بناهای این شهر دیده شده و اولین نمونه های هنر خطاطی و تزئین نیز باز در همین شهر جوانه زده است.

تاریخچه شهر ادیرنه

ادیرنه که در سال ۱۳۶۱ از سوی سلطان مراد اول فتح گردید تا فتح استانبول وظیفه پایتختی عثمانی را بر عهده گرفت. این شهر در دوران های پیشین با نام های مختلفی یاد شده و سرانجام در دوره سلطان مراد اول بدان “ادیرنه” گفته شده است. از دوره سلطان مراد دوم تا سلطان محمد چهارم از پادشاهان عثمانی، مراسم پیروزی، ختنه سوران شاهزداگان و حتی مراسم ازدواج برخی از پادشاهان در این شهر صورت می گرفت. ادیرنه در قرن ۵ قبل از میلاد توسط “اودریس”ها که از نژاد تراس ها بودند، تاسیس شده است.

آب و هوای استان ادیرنه

قبل از آشنایی با جاهای دیدنی ادیرنه خوب است با آب و هوای این شهر هم آشنا شویم. ادیرنه دارای آب و هوای گرم و معتدل بوده و میزان بارش بارندگی در این استان زیاد است. در خشک ترین ماه های سال، این استان بارش های زیادی را تجربه می کند و دمای متوسط سالانه حدود ۱۳ درجه گزارش شده است.

ترکیه را بیشتر بشناسید/ جاذبه‌های گردشگری ادرنه

مناطق دیدنی ادیرنه

مسجد سلیمیه
شاید معماران مدرنی مثل زاها حدید و فرانک گری در حرفه خودشان سوپراستار باشند، اما هیچ کدام شان به گرد پای معمار سنان عثمانی نمی رسند. بناهای مشهور طراحی سنان استانبول را قبضه کرده اند، اما به اعتقاد خیلی ها بزرگ ترین دستاورد معمار سنان همین مسجد سلیمیه است که اتفاقا بزرگ ترین نشانه شهری ادرنه هم به شمار می رود. این مسجد بین سال های ۱۵۶۹ و ۱۵۷۵ به فرمان سلطان سلیم دوم در بلندترین نقطه شهر ساخته شد. مسجد سلیمیه ۴ مناره با ارتفاع ۷۱ متر دارد و مجموعه ای است از مدرسه، دارالحدیث، غرفه و مسجد.

موزه هنر ترکی و اسلامی ادیرنه
در گوشه شمال شرقی حیاط سلیمیه، اتاق های کوچکی قرار دارند که محل نمایش صنایع دستی دوران عثمانی ها هستند: آثار خوشنویسی، اسلحه سازی، شیشه گری، آثار چوبی، سرامیک، لباس و جواهرات. در برخی از اتاق ها هم مانکن هایی قرار داده شده که لباس محلی به تن دارند.

موزه بنیاد سلیمیه
این موزه هم مانند موزه هنر ترکی و اسلامی در ساختمانی زیبا اما در گوشه جنوب شرقی حیاط مدرسه سلیمیه قرار گرفته است. در موزه بنیاد سلیمیه مجموعه آثار هنری و صنایع دستی به دست آمده از مسجد و بناهای مذهبی داخل شهر ادرنه و اطراف آن نمایش داده می شود.

موزه باستان شناسی و مردم شناسی ادیرنه
این موزه در قسمت پشتی مسجد سلیمیه قرار گرفته و دو بخش دارد: بخش باستان شناسی و بخش قوم نگاری یا مردم شناسی. در بخش اول آثاری مانند ستون سنگی تراژان نمایش داده می شود و بخش دوم شامل آثاری مانند فرش ها، سوزن دوزی ها و هنرهای دستی، پارچه بافی، خوشنویسی و جواهرات قرار داده شده است. تماشای آثار چوبی متعلق به دوران عثمانی را در این موزه از دست ندهید.

ترکیه را بیشتر بشناسید/ جاذبه‌های گردشگری ادرنه

مسجد Üç Şerefeli Cami
مسجد اوچ شرفلی اولین ساختمان با بزرگ ترین گنبد در دوره عثمانی (مراد دوم) است. این مسجد در بین سال های ۱۴۳۷-۱۴۴۷ در مرکز تاریخی شهر ادرنه (Edirne) ساخته شده است. مسجد اوچ شرفلی از سنگ آهک بورگاز با یک گنبد اصلی که قطر آن ۲۴ متر ساخته شده است. مسجد اوچ شرفلی در سال ۱۷۳۲ دچار آتش سوزی شد و در زلزله سال ۱۷۴۸ آسیب زیادی دید که همه این خرابی ها توسط سلطان محمود اول ترمیم و بازسازی شدند.

مجتمع و بیمارستان بایزید
مجتمع و بیمارستان بایزید(Beyazid Külliyesi ve Şifahanesi) یکی دیگر از جاهای دیدنی ادیرنه است. این مجتمع که به رهبری معمار هایرتین بین سال های ۱۴۸۴-۱۴۸۸ ساخته شده است، نمادی از یکی از برجسته ترین نمونه های درک معماری عثمانی است.

کنیسه بزرگ ادیرنه
کنیسه بزرگ ادیرنه (Edirne Büyük Sinagogu) که تاریخچه آن متعلق به جامعه سپهاردی است که به امپراطوری عثمانی پناه بردند، در ترکی به معنی “محل ملاقات” است. این مکان که یکی دیگر از جاهای دیدنی ادیرنه به شمار می رود به عنوان سومین کنیسه بزرگ جهان شناخته می شود. جالب است بدانید پس از آتش سوزی در سال ۱۹۰۵ این کنیسه در معرض کارهای مرمت قرار گرفت و با دستور سلطان عبدالحمید دوم بازسازی شد. با مراجعه به منطقه دیلاوربی، می توانید با بازدید از حرم، که به عنوان یک سکوی پله پله بالا می رود، یک لحظه تاریخی به تعطیلات خود اضافه کنید.

ترکیه را بیشتر بشناسید/ جاذبه‌های گردشگری ادرنه

پل مریچ
پل رودخانه مریچ یک پل تاریخی مربوط دوره عثمانی است که بر روی رودخانه مریچ قرار دارد. این پل که از جاذبه ها و جاهای دیدنی ادیرنه محسوب می شود توسط سلطان محمود دوم عثمانی در سال ۱۸۳۹ شروع و در سال ۱۸۴۲ به پایان یافت. پل رودخانه مریچ طول ۲۶۳ متر و عرض ۷ متر و دارای ۱۲ قوس است. پل مریچ که در زمان سلطان عبدالمجید ساخته شده است، در جاده ادیرنه – کاراچاچ ظاهر می شود. منشورهای مثلثی و چراغ های آفتابی پل که در سال ۱۸۴۲ ساخته شده اند، یک شبح تصویری باشکوه ایجاد می کنند.

در قسمت کمر پل؛ ستاره هشت پر، تقویم ترکی با ۱۲ نوع از حیوانات و دو اژدها که بر معماری سلجوقی تأکید می کنند برجسته هستند. خاص ترین قسمت این پل “Seyir Köşkü” نام دارد که از سنگ مرمر طراحی شده است.

کاروانسرای رستم پاشا
این مکان که یکی دیگر از جاهای دیدنی ادیرنه از قدیم الایام بوده، توسط معمار سینان طراحی شده که امروزه به عنوان هتل تغییر کاربری داده است. این بنای تاریخی با گنبدهای کوچک؛ با ردیف هایی از آجر و سنگ، نظم پیچیده ای را نشان می دهند. در ادیرنه، در کاروانسراهایی که در منطقه سابونی (Sabuni) واقع شده اند، می توانید در کنار عزیزانتان اوقات خوبی داشته باشید.

قلعه مقدونیه
برج مقدونیه نیز یکی دیگر از جاهای دیدنی ادیرنه است که از دیوارهای هادریانوپلیس (Hadrianopolis) باقی مانده و به لطف عظمت مثال زدنی اش می تواند گردشگران را حیرت زده کند. محلی که این برج در آن قرار دارد پس از قرار داده شدن ساعت مخصوصی که از فرانسه آورده شد به عنوان برج ساعت نامگذاری شده است. در اطراف آن، کوره های سرامیکی و دیوارهایی به چشم می خورند که توجهتان را جلب خواهند نمود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1131866

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =