روشی جدید برای خروج آب و چربی از بافت و سلول‌های بدن

دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد روشی جدید برای خروج آب و چربی از بافت، نفوذ دادن پلیمر پلاستیکی به درون سلول‌ها و جلوگیری از انواع فساد بافتی ابداع کردند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران، روشی جدید برای خروج آب و چربی از بافت، نفوذ دادن پلیمر پلاستیکی به درون سلول‌ها و جلوگیری از انواع فساد بافتی توسط دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد ابداع شد.

پیام رازقی طهرانی سرپرست هسته فناور آناپلاستینست مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد شهرکرد با اعلام این خبر گفت: پلاستینیشن روشی است که در آن تلاش داریم تا با خروج آب و چربی از بافت و نفوذ دادن پلیمر پلاستیکی به درون سلول‌ها از انواع فساد بافتی جلوگیری کنیم.

عضو هیأت علمی گروه دامپزشکی دانشگاه آزاد شهرکرد اظهار کرد: اعضای این تیم پژوهشگر، دانشجویان رشته دکترای دامپزشکی، آذین صالحه، آیدا اشرفی، احمدرضا واحد، زهرا ابراهیمی، سروش قاسمی، کسری مختارپور و سعید موسوی هستند.

وی افزود: پلاستینیشن یک روش بی‌نظیر جهت نگهداری بافت‌ها است و اندام‌هایی که به این روش پلاستینه می‌شوند، خشک، عاری از بو و انعطاف‌پذیر هستند و با مشاهده سلول‌های مختلف آن‌ها زیر میکروسکوپ، ملاحظه می‌کنیم که تقریبا ویژگی‌ها و خصوصیت‌های بافت زنده را دارند.

این استاد دانشگاه بیان کرد: حفظ شکل و حجم بافت، ماندگاری مادام‌العمر و نگهداری آسان از مهم‌ترین ویژگی‌های این روش فناورانه است. به عبارتی دیگر پلاستینه کردن، روشی است که در آناتومی برای حفظ بخش‌های مختلف بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد و در آن بافت‌ها قابل لمس و فاقد بو شده، متلاشی نمی‌شود و حتی می‌توانند اغلب خواص نمونه اصلی را نیز حفظ کنند.

او گفت: استفاده از این روش همراه با دیگر روش‌هایی مانند CT_scan و   MRI در حوزه‌ آموزش و پژوهش بسیار کاربردی است.

رازقی طهرانی یادآور شد: امروزه پلاستینیشن به عنوان یک تکنیک بسیار سودآور قادر است از خروج ارز جهت خرید مولاژهای خارجی جلوگیری کند.

عضو هیأت علمی دامپزشکی دانشگاه آزاد شهرکرد تصریح کرد: با توجه به قیمت بالای مولاژ و کیفیت بهتر نمونه ‌های پلاستینه شده، این نمونه‌ ها می‌توانند جایگزین مناسبی برای مولاژ و همچنین نمونه ‌های نگهداری شده در فرمالین باشند.

رازقی در ادامه خاطرنشان کرد: از دیگر کاربردهای این روش کمک به تاکسیدرمی جانوران و تبدیل آن‌ها به مدل ‌هایی طبیعی جهت آموزش دانشجویان‌ دامپزشکی و علوم پایه است.

مخاطبین این روش، استادان دانشگاه‌ های علوم پزشکی و علوم دامپزشکی، مراکز تحقیقاتی، جراحان، دانشجویان پزشکی و دامپزشکی و رشته‌های علوم پایه، دانش آموزان علوم تجربی به صورت عمومی، برای مخاطبین عام، فروشندگان و برگزارکنندگان نمایشگاه ‌ها هستند.

انتهای پیام /

کد خبر: 1162133

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =