صدور بیش از ۲ میلیون مدرک تحصیلی در دولت الکترونیک

رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: در راستای تحقق اهداف دولت الکترونیکی و هوشمند این سازمان برای بیش از دو میلیون مدرک تحصیلی دانش‌آموختگان داخل، خارج و بین‌الملل، کد صحت الکترونیکی ۲۰ رقمی صادر کرده است.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، هاشم داداش‌پور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان درباره اقدامات انجام گرفته در این سازمان در راستای تحقق اهداف دولت الکترونیکی و هوشمند در زمینه صدور و تایید مدارک تحصیلی دانشگاهی گفت: این سازمان از ابتدای دولت سیزدهم برنامه‌ریزی‌ها و اهتمام ویژه‌ای در تحقق این موضوع داشته است.

بیشتر بخوانید: 

نبود تناسب بین استادان و رشته‌های دانشگاهی/ مدرک گرایی چالش جدی نظام آموزش عالی است

 

صدور کد صحت الکترونیکی ۲۰ رقمی برای بیش از دو میلیون مدرک تحصیلی دانش‌آموختگان داخل، خارج و بین‌الملل

معاون وزیر علوم ادامه داد: آئین‌نامه اجرایی تحقق دولت هوشمند در راستای دستیابی به اطلاعات دقیق و به‌هنگام در بخش‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، تسریع در اجرای امور، بهبود ارائه خدمات به مردم و در راستای تحقق دولت الکترونیکی تصویب شده است.

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: سازمان امور دانشجویان از سال ۱۳۹۸ با هدف تحقق دولت الکترونیک، صیانت از اعتبار و اصالت مدارک تحصیلی رسمی، اقدام به صدور کد صحت الکترونیکی ۲۰ رقمی برای کلیه مدارک تحصیلی کرده است. این امر تداوم نقشه راه دولت در زمینه ارائه خدمات الکترونیک و هوشمند در زمینه مدارک تحصیلی رسمی دانشگاهی قلمداد می‌شود.

 داداش‌پور با بیان اینکه تاکنون بیش از دو میلیون کد صحت برای دانش آموختگان داخل، خارج و بین‌الملل صادر شده است؛ اظهار کرد: بر اساس اقدامات انجام شده، میزان پیشرفت اقدامات در این زمینه از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون نسبت به مدت مشابه قبل، بیش از ۲۰% افزایش داشته است.

اعلام انحصار مرجعیت استعلام مدارک تحصیلی
معاون وزیر علوم تصریح کرد: از تکالیفی که در راستای تحقق دولت الکترونیک به وزارت علوم واگذار شده است، ارائه پاسخ الکترونیکی به استعلام مدارک تحصیلی است بنابراین مطابق شرح وظایف قانونی، مرجع ارزشیابی، تایید، صدور، استعلام و صیانت از اصالت و اعتبار مدارک تحصیلی دانش‌آموختگان کلیه دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی و پژوهشی دولتی، غیردولتی و غیرانتفاعی داخل و خارج از کشور در حیطه اختیارات سازمان امور دانشجویان است.

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: در راستای تحقق دولت الکترونیک و به منظور حذف دانشنامه فیزیکی و صدور الکترونیکی مدارک و جلوگیری از جعل مدارک تحصیلی، کلیه دانشگاه‌ها ملزم هستند ضمن ثبت مستندات دانشجویان در سامانه جامع امور دانشجویان (سجاد)، نسبت به اخذ کد صحت بیست رقمی برای صدور تاییدیه تحصیلی و دانشنامه اقدام کنند.

داداش‌پور در خصوص صدور کد صحت برای ارزشنامه‌های تحصیلی فاقد کد صحت مربوط به دانش‌آموختگان ایرانی خارج از کشور تصریح کرد: در راستای تسهیل و تسریع امور مربوط به دانش‌آموختگان ایرانی خارج از کشور و همچنین اجرای وحدت رویه و مدیریت واحد در ساماندهی امور خدماتی-آموزشی و متمرکز کردن داده‌ها، صدور کد صحت الکترونیکی ۲۰ رقمی برای ارزشنامه‌های تحصیلی فاقد کد صحت مربوط به دانش‌آموختگان ایرانی خارج از کشور توسط اداره کل امور دانش‌آموختگان سازمان امور دانشجویان در حال انجام است.

معاون وزیر علوم افزود: تحقق این امر سبب خواهد شد تا امور مربوط به نخبگان دانشگاهی خارج از کشور و همچنین کلیه افراد تحصیل کرده ایرانی خارج از کشور که قصد اشتغال و ارائه خدمات علمی و تخصصی در کشور را دارند،  با سرعت بیشتر و بدون سپری کردن روال‌ سنتی در ارائه مدارک تحصیلی به دستگاه‌های داخلی کشور که گاهی زمان‌بر و دارای موانع مختلفی هم هستند انجام گیرد.

حذف صدور فیزیکی تاییدیه‌های تحصیلی

رئیس سازمان امور دانشجویان درباره فراهم‌سازی شرایط برای صدور تاییده‌های تحصیلی به صورت غیرحضوری تصریح کرد:  با توجه به صدور تاییدیه تحصیلی از طریق سامانه جامع امور دانشجویان (سجاد) و با استفاده از کد صحت (QR Code) مندرج بر روی مدارک، شرایط ارائه تاییدیه صحت مدارک تحصیلی به طور مستقیم و از طریق پرتال سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بدون مراجعه به اداره کل امور دانش‌آموختگان فراهم شده است.

داداش‌پور با بیان اینکه بازطراحی اساسی در خصوص فرم‌های سامانه سجاد در ارتباط با دانش‌آموختگان به منظور آماده‌سازی برای تکمیل بانک اطلاعاتی جامع دانش‌آموختگان انجام شده است؛ تصریح کرد: اداره کل امور دانش‌آموختگان این سازمان با همکاری دفتر توسعه فناوری اطلاعات، امنیت و هوشمندسازی در راستای مرتفع کردن مشکلات و کاستی‌های موجود در سامانه سجاد، پاسخگویی به درخواست‌های کاربران این سامانه در خصوص  ویرایش، بازنگری و بازیابی فرایندهای کد صحت الکترونیکی، اقدام به برگزاری جلسات متعدد، برنامه‌ریزی های موردنیاز و ارائه راهکارهای اجرایی برای حل مشکلات و معضلات کاربران سامانه سجاد کرده است که این اقدامات منجر به کاهش گسترده مراجعات حضوری، افزایش سرعت پاسخگویی به درخواست‌ها و بهبود فضای بهره‌برداری از سامانه سجاد در راستای پوشش مطلوب تمامی نیازهای مربوط به متقاضیان شده است.  

انتهای پیام/

کد خبر: 1197858

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =