به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، در نشست مشترکی که با حضور یزدان دوست، رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم ایران، و شاهرخ دالییف، معاون اول وزیر آموزش عالی، علوم و نوآوری ازبکستان برگزار شد، اهمیت ارتباطات علمی و فناوری میان دو کشور به طور گسترده مورد بحث قرار گرفت.
یزدان دوست در این نشست با تأکید بر اهمیت توسعه علمی و نقش اصلی وزارت علوم در این زمینه، روابط دوجانبه علمی را اثرگذارتر و پایدارتر از روابط اقتصادی، سیاسی یا اجتماعی دانست.
او با اشاره به دستاوردهای چشمگیر ایران طی پنج دهه گذشته، از رشد چشمگیرتعداد دانشجویان و ارتقا علمی در عرصه های جهانی پس از انقلاب اسلامی خبر داد و اظهار ککه وزارت علوم تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران، مسئول برنامهریزی و اجرای فعالیتهای علمی کشور است.
یزدان دوست همچنین از قریب به ۶۰ پارک علم و فناوری تحت نظارت وزارت علوم یاد کرد که در بحث فناوری و نوآوری در همکاری با سازمانها و دستگاههای مختلف فعال هستند.
وی ضمن تأکید بر اهمیت علوم پایه، هنر، فرهنگ و ادبیات در کنار فناوری، برنامهریزی برای جذب ۳۰۰ هزار دانشجوی خارجی در طول برنامه پنجساله آینده را اعلام کرد و ابراز امیدواری کرد که روابط علمی میان ایران و ازبکستان در آینده بیش از پیش توسعه یابد.
یزدان دوست همچنین اضافه نمود که به جهت برخورداری از حوزه تمدنی مشترک می توان در زمینه هایی فراتر از صرفاً فناورانه، به انجام پژوهش های مشترک، تبادل استاد و دانشجو و فعالیتهای ورزشی دانشجویی مشترک نیز توجه نمود..
در ادامه، شاهرخ دالییف تاریخچهای از توسعه علمی و فناوری در ازبکستان ارائه داد. وی اظهار داشت که از سال ۲۰۱۶ تاکنون، تعداد دانشگاهها در این کشور از ۷۷ به ۲۰۳ رسیده و سطح سواد عمومی در آموزش عالی از ۹ درصد به ۴۲ درصد افزایش یافته است.
دالییف همچنین از توسعه استارتاپها و پارکهای علم و فناوری در ازبکستان خبر داد و سیاست علمی رئیسجمهور این کشور را عامل اصلی این تحول دانست.
او تأکید کرد که همکاریهای علمی میان ایران و ازبکستان میتواند شامل تبادل تجربیات، سفرهای متقابل وزرا، ایجاد همکاریهای علمی میان روسای دانشگاهها و سرمایهگذاری مشترک در حوزه فناوری باشد.
وی همچنین از دانشگاهها و موسسات علمی ایران دعوت کرد تا در زمینه توسعه فناوری و نوآوری در ازبکستان همکاری کنند و گفت که تعامل رو در رو میان مسئولان علمی بسیار مؤثرتر از ارتباطات دیپلماتیک است
در پایان این نشست، یزدان دوست اعلام کرد که ایران میزبان دومین اجلاس وزرای علوم کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی از ۱۸ تا ۲۰ ماه می جاری خواهد بود که موضوع اصلی آن هوش مصنوعی و کاربردهای آن است. وی از وزیرعلوم ازبکستان مجدداً برای حضور در این اجلاس دعوت به عمل آورد.
اجلاس اول با ابتکار قزاقستان در سال ۲۰۲۳ برگزار شد و پیش بینی می شود در اجلاس سال جاری ۲۲ کشور در سطح وزیر حضور یابند.
انتهای پیام/
نظر شما