سرنوشت دانشگاه‌های استرالیا در دست سیاست‌مدارن/ از کاهش ۲۰ درصدی بدهی وام‌های دانشجویی تا محدودیت در دانشجویان بین‌المللی

آموزش عالی استرالیا با نزدیک شدن به انتخابات فدرال این کشور دستخوش تغییرات قرار گرفته است. احزاب رقیب، دانشگاه‌ها را به عنوان میدان نبرد کلیدی برای انتخابات می‌بینند. این تغییرات از وعده کاهش ۲۰ درصدی بدهی وام‌های دانشجویی تا اعمال محدودیت در ثبت‌نام دانشجویان بین‌المللی را شامل می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نزدیک شدن انتخابات فدرال استرالیا، فعالیت گروه‌های سیاسی این کشور را برای جلب اعتماد دانشگاه‌ها به اوج خود رسانده است. برای مثال ائتلاف لیبرال ملی (LNP) یا ائتلاف اپوزیسیون استرالیا تلاش می‌کند با وعده ارتقای زیرساخت‌ها برای تقویت آموزش عالی جایگاه برتر در انتخابات را به دست آورد.

بسیاری از دانشگاه‌های استرالیایی معتقدند که این وعده ائتلاف لیبرال ملی نقش دانشگاه‌ها در پیشبرد آینده استرالیا را به رسمیت می‌شناسد. چرا که وعده داده است که بودجه جدیدی برای تجهیز زیرساخت‌های دانشگاه‌ها و توسعه دوره‌های رایگان تحصیلات عالی (TAFE) تامین کند.

۲ نهاد دانشگاهی استرالیا به این وعده‌ها واکنش نشان داده‌اند. این نهادها شامل نهاد دانشگاه‌های استرالیا، متشکل از ده‌ها دانشگاه که از ارزش اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی گسترده آموزش عالی و تحقیقات حمایت می‌کند و گروه هشت (Go۸) نماینده دانشگاه‌های برتر تحقیقاتی استرالیا است.

لوک شیهی (Luke Sheehy) مدیر اجرایی دانشگاه‌های استرالیا در این زمینه گفت: اگر وعده ائتلاف لیبرال ملی محقق شود، یک پیشرفت بزرگ برای آموزش عالی استرالیا به حساب می‌آید. گروه هشت (Go۸) هم نهاد دیگری است که به طور علنی به پیشنهادهای مختلف آموزشی از سوی احزاب سیاسی پاسخ داد.

از بین رفتن اعتماد عمومی به آموزش عالی استرالیا

ویکی تامسون مدیرعامل Go۸ هفته گذشته در بیانیه‌ای هشدار داد که بهره‌وری استرالیا در حال کاهش است، تاب‌آوری در معرض تهدید قرار دارد و اعتماد به آموزش عالی از بین رفته است.

وی در سخنرانی انتخاباتی خود گفت: استرالیا در یک دهه گذشته کمترین رشد بهره‌وری را در ۶۰ سال گذشته تجربه کرده‌ است و هم‌اکنون سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه به عنوان درصدی از تولید ناخالص داخلی ۱٪ کمتر از میانگین OECD است. دولت جدید باید متعهد شود که سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را به ۳٪ از تولید ناخالص داخلی در ۱۰ سال آینده افزایش خواهد داد.

دانشگاه‌های استرالیا پیش از این از هر دو حزب اصلی خواسته بود تا صندوق سرمایه‌گذاری آموزش (EIF) را دوباره تأسیس کنند. این صندوق به تامین بودجه پروژه‌های زیرساختی دانشگاه‌ها اختصاص داشت. صندوق سرمایه‌گذاری استرالیا (EIF) در زمان تعطیلی خود در سال ۲۰۱۹ تقریباً ۴ میلیارد دلار استرالیا (۲.۵۶۳ میلیارد دلار آمریکا) بودجه داشت. با تعطیلی این صندوق، دانشگاه‌ها بدون منبع بودجه اختصاصی دولتی برای ساخت و ارتقای امکانات دانشگاهی که به نفع همه استرالیایی‌ها باشد، رها شدند.

آموزش عالی استرالیا در ماه‌های اخیر کانون گفتمان‌های سیاسی داغ احزاب این کشور قرار گرفته است. چرا که انتخابات هفته آینده سرنوشت استرالیا را تعیین خواهد کرد. آخرین نظرسنجی‌های انتخابات حاکی از رقابت سخت ائتلاف محافظه‌کار و حزب کارگر لیبرال است. با این حال آنتونی آلبانیزی نخست‌وزیر فعلی از محبوبیت بیشتری برخوردار است. از طرف دیگر، پیتر کریگ داتون رهبر اپوزیسیون تلاش می‌کند تا به مسائل کلیدی مانند مسکن، مراقبت‌های بهداشتی، اقتصاد و آموزش رسیدگی کند.

وعده کاهش ۲۰ درصدی بدهی وام‌های دانشجویی برای پیروزی در انتخابات

حزب کارگر تلاش می‌کند با ارائه طرحی برای کاهش ۲۰ درصدی بدهی وام‌های دانشجویی (تقریباً معادل ۱۶ میلیارد دلار استرالیا برای حدود سه میلیون استرالیایی است) مردم را به پای صندوق‌های رأی بیاورد. این حزب هدف اصلی خود را کاهش فشارهای هزینه‌های زندگی بر مردم قرار داده است. حزب کارگر همچنین وعده داده است که هزاران دوره رایگان TAFE برگزار خواهد کرد.

از طرف دیگر ائتلاف اپوزیسون استرالیا قول داده است که ثبت‌نام دانشجویان بین‌المللی در دانشگاه‌های دولتی را کاهش داده و اولویت را به دانشجویان محلی بدهد. بر اساس این برنامه، دانشگاه‌های دولتی می‌توانند حداکثر ۱۱۵ هزار دانشجوی بین‌المللی در سال ثبت‌نام کنند. البته مراکز آموزش عالی خصوصی و غیردولتی مجاز به ثبت‌نام تا ۱۲۵ هزار دانشجو خواهند بود.

حزب سبزها، سومین حزب سیاسی پیشرو در استرالیا هم از لغو اساسی بدهی‌های دانشجویی، از جمله بدهی‌های برنامه وام آموزش عالی (HELP)، طرح مکمل مالی دانشجویی (SFSS) و آموزش و پرورش حرفه‌ای (VET) حمایت می‌کند. حزب سبزها به عنوان بخشی از برنامه انتخاباتی خود پیشنهاد می‌کند که کمک‌هزینه‌های دکترا مطابقت با حداقل دستمزد ملی افزایش یابد و همچنین به دانشجویان دکتری صاحب فرزند مرخصی با حقوق داده شود.

تبعات محدودیت در ثبت‌نام دانشجویان بین‌المللی؛ کاهش درآمد دانشگاه‌ها

دو نهاد آموزش عالی برتر استرالیا معتقدند که کاهش بدهی حزب کارگر و برنامه‌های TAFE رایگان، آموزش را در دسترس‌تر می‌کند و به طور بالقوه دانشجویان داخلی و بین‌المللی را جذب می‌کند. در حالی که سقف ائتلاف برای ثبت‌نام دانشجویان بین‌المللی می‌تواند درآمد دانشگاه‌ها را کاهش داده و بر رتبه‌بندی جهانی آنها تأثیر بگذارد.

گروه هشت (Go۸) به شدت با طرح ائتلاف برای محدود کردن تعداد دانشجویان بین‌المللی مخالف است. دانشگاه‌های استرالیا همچنین تعهد ائتلاف مبنی بر کاهش بیشتر تعداد دانشجویان بین‌المللی و افزایش هزینه‌های ویزای دانشجویی را محکوم کردند و گفتند که این امر بدون حل مشکلات، به اقتصاد و اعتبار جهانی استرالیا آسیب می‌رساند.

شیهی (Luke Sheehy) مدیر اجرایی دانشگاه‌های استرالیا معتقد است که کاهش ده‌ها هزار نفری تعداد دانشجویان، ضربه‌ای سهمگین به یکی از بزرگترین منابع درآمد کشور خواهد بود.

با توجه به اهمیت این موضوع، موسسات آموزش عالی کشور در تلاشند تا منافع خود را در پس زمینه انتخابات ۲۰۲۵ حفظ و ارتقا دهند. استرالیا یکی از ۵ مقصد برتر دانشجویان بین‌المللی در سطح جهان است که با آمریکا، انگلستان و کانادا رقابت می‌کند. این کشور بیش از ۴۰ دانشگاه در بخش‌های دولتی و خصوصی با بیش از ۱.۵ میلیون دانشجو دارد و از این تعداد حدود ۳۰٪ دانشجویان بین‌المللی هستند.

چندین دانشگاه استرالیایی، مانند دانشگاه ملبورن، دانشگاه ملی استرالیا، دانشگاه سیدنی و دانشگاه نیو ساوت ولز، به طور مداوم در بین ۵۰ و ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارند، به همین دلیل است که تصمیمات سیاسی می‌تواند سرنوشت این دانشگاه‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.

گفتنی است؛ ایسکانیوز پیش‌تر در گذشته دانشگاه‌های استرالیا در انتظار بحران مالی‌ هستند به بیان تصمیم دولت استرالیا برای کاهش تعداد دانشجویان بین‌المللی پرداخت. در این گزارش آمده است که کاهش دانشجویان بین‌الملل، دانشگاه‌های استرالیا را بحران روبرو خواهد کرد. با وجود این که دولت استرالیا ادعا می‌کند بسته شدن مرزهای کشور به دلیل شیوع بیماری کرونا، باعث کاهش تعداد دانشجویان بین‌الملل نمی‌شود؛ اما آلن تاچ (Alan Tudge) وزیر آموزش و جوانان این کشور معتقد است؛ تنها با کمک دولت فدرال است که می‌توان این روزهای سخت را پشت سر گذاشت.

انتهای پیام/

کد خبر: 1265623

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =