دعوت ایران از وزرای علوم ۲۱ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی

رئیس مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی وزارت علوم گفت: ۲۱ کشور برای دومین اجلاس وزیران آموزش عالی در ایران دعوت شده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، فرهاد یزدان دوست رئیس مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی وزارت علوم در نشست خبری (دومین اجلاس وزیران آموزش عالی، علوم و فناوری سکوی گفت‌وگوی OIC-۱۵) که چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار شد، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران میزبان دومین اجلاس وزیران آموزش عالی، علوم و فناوری سکوی گفتگوی OIC_۱۵ خواهد بود. سازمان همکاری اسلامی (OIC)، یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌ها با ۵۷ عضو است که ایران نیز از اعضای فعال آن بوده و در حوزه علم و فناوری از کشورهای پیشرو در این مجموعه محسوب می‌شود.

 وی با اشاره به بازوی علم و فناوری سازمان همکاری اسلامی، کامستک، که در پاکستان مستقر است، افزود: در سال ۲۰۱۷، کشور قزاقستان پیشنهاد تشکیل سکوی گفت‌وگو میان کشورهای عضو OIC را مطرح کرد تا کشورهای پیشرو در حوزه علم، فناوری و نوآوری در این مجموعه گرد هم آیند.

یزدان دوست گفت:  اولین اجلاس وزرای این سکو در سال ۲۰۲۳ در آلماتی برگزار شد و در آن کمیته‌های فنی مختلفی در زمینه‌های نوآوری، فناوری‌های نوین، محیط زیست و نظام آموزشی پیشرو تشکیل شد.

 رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم در ادامه گفت: در اجلاس آلماتی، جمهوری اسلامی ایران داوطلب میزبانی دومین اجلاس شد که این پیشنهاد با استقبال کشورهای عضو، به‌ویژه عربستان سعودی، مواجه شد.

 یزدان‌دوست با اعلام تاریخ برگزاری این اجلاس گفت: دومین اجلاس وزیران آموزش عالی، علوم و فناوری سکوی گفتگوی OIC_۱۵ از ۲۸ تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه (۱۸ تا ۲۰ می) در تهران برگزار خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود نمایندگانی از ۲۱ کشور در آن شرکت کنند.

 وی با اشاره به اینکه این اجلاس با نام OIC_۱۵ شناخته می‌شود، افزود: با هماهنگی‌های انجام شده، تعدادی از کشورها در سطح وزیر و تعدادی در سطح معاون وزیر در این اجلاس شرکت خواهند کرد. تاکنون در حوزه خلیج فارس حضور وزرای علوم کشورهای عربستان، عمارات، قطر و عمان قطعی شده است و از کشورهای دیگر مانند پاکستان، ترکیه، اندونزی، مالزی، برونئی، نیجریه و کامرون نیز برای شرکت در سطح وزیر دعوت به عمل آمده است.

 یزدان‌دوست در پایان سخنان خود با ابراز امیدواری نسبت به برگزاری موفق این اجلاس گفت: امیدواریم با همکاری سایر دستگاه‌ها و با توجه به توانمندی‌های کشور در حوزه فناوری، نوآوری و هوش مصنوعی، بتوانیم میزبان شایسته‌ای برای این اجلاس باشیم و دستاوردهای ارزشمندی را برای جامعه اسلامی به ارمغان آوریم. هدف ما ارتقای سطح همکاری‌های علمی و فناوری میان کشورهای اسلامی است.

یزدان دوست افزود: از اهداف این اجلاس پرداختن به چالش‌های علمی و پیداکردن یک راهکار جمعی برای گسترش همکاری‌های علمی است.

وی گفت: از ظرفیت این گونه نشست‌ها می‌توان در معرفی قابلیت‌های علمی فناوری و به اشتراک گذاشتن آنها با کشورهای اسلامی در حل چالش‌های پیش روی جهان اسلام استفاده کرد.

به گفته رییس مرکز همکاری‌های ملی و بین المللی وزارت علوم، دومین اجلاس وزرای علوم با محوریت هوش مصنوعی است. از جمله محورهای مورد توجه در اجلاس تهران می‌توان به پیشبرد آموزش هوش مصنوعی برای جامعه و توسعه نیروی کار، پیشبرد تحقیقات و نوآوری مشارکتی، ترویج انتقال فناوری و تبادل دانش و بهترین شیوه‌ها، بهینه‌سازی زیرساخت هوش مصنوعی و تحرک استعدادها، تقویت مدیریت ایمن اخلاقی و قابل اعتماد هوش مصنوعی، تشویق مشارکت‌های دولتی خصوصی برای توسعه هوش مصنوعی و افزایش رقابت‌پذیری جهانی هوش مصنوعی در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی اشاره کرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1266143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =