سهراب صلاحی عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره شهید طهرانچی اظهار کرد: در مدتی که من مسئول بسیج اساتید کشور بودم، در جلسات متعدد با دکتر طهرانچی دیدار داشتیم. ایشان به رغم برخورداری از مراتب بالای علمی و تخصصی، مانند یک سرباز در خدمت اهداف کلان نظام بود.
وی افزود: رسیدن ایران به یک قدرت بینالمللی و مرجعیت علمی از جمله موضوعاتی بود که با شهید طهرانچی بررسی میکردیم. ایشان همیشه سعی داشتند با نگاه علمی این موضوع را بررسی کنند. قدرت سه مولفه دارد، نخست امنیت، دفاع و قدرت تهاجمی، دوم پایه سیاسی و سوم اقتصاد خوب. اساس این سه مولفه علم است. شهید عزیز در زمینه علم صاحب نظر بود و در بحثهای گوناگون راهبردی دانشمندی برجسته بود.
صلاحی خاطرنشان کرد: شهید طهرانچی معتقد بود که باید مسائل را به صورت کلان دنبال کنیم. در غیر این صورت به جایی نخواهیم رسید. بارها به من گفتند اگر کاری از دست من برمیآید، در خدمت نظام هستم.
رئیس اسبق بسیج اساتید گفت: ایشان در دوره ریاست دانشگاه شهید بهشتی تلاش میکرد همه نیروها را زیر چتر خود بگیرد. حتی برخی مواقع دوستان بسیج اساتید ناراحت میشدند که دکتر طهرانچی از نیروهایی استفاده کرده که در چارچوب مورد نظر آنها نیست. وقتی مدیری خود را پدر دانشگاه بداند، باید از ظرفیت همه نیروها استفاده کند. نباید گفت کسی که در بسیج اساتید ثبت نام نکرده، دیگر بسیجی نیست. بسیجی کسی است که به دنبال قدرت ایران است.
وی افزود: بسیاری از استادان هستند که فرم بسیج اساتید را پر نکردهاند؛ اما وقت و فکر خود را در راه پیشرفت کشور صرف کردهاند. اگر این کشور پیشرفت کند، الگوی بسیار مناسبی از مردم سالاری دینی در مقابل نظام لیبرال دموکراسی غرب است. نظامی که بشر را به ربات تبدیل کرده است و حتی نازلتر از ربات، نوعی بردگی. تمدن غرب که سایهاش در جهان گسترده شده در وضعیت بدی قرار دارد و هیچ راه حلی هم برای آن وجود ندارد. تنها نظام مردم سالاری دینی است که میتواند این بحرانهای برآمده از تمدن غرب را حل کند. دکتر طهرانچی در این زمینه کاملا آماده بود.
صلاحی تصریح کرد: برای یک دانشمند بزرگ که عاشق خدمت به کشور است، پاداشی غیر از شهادت وجود ندارد. ایشان معتقد بود ما باید با یک ایده گسترده بتوانیم از همه افراد استفاده کنیم. رهبری بهترین الگوی ما در برخورد با نیروها هستند. مردم ایران روحیه حقیقتجویی دارند. اگر با آنها درست رفتار شود، کشور پیشرفت میکند. این موضوع در تاریخ ۷۰۰ سال مکتوب ایران دیده شده و در تاریخ ۷ هزار ساله غیرمکتوب هم وجود داشته است. یکی از تجلیهای حقیقتجویی، حمایت از مظلوم و مقاومت در برابر ظالم است.
عضو هییت علمی دانشگاه امام حسین تاکید کرد: شهید طهرانچی تحولات بزرگی در دانشگاه آزاد ایجاد کرد. وقتی آقای دکتر ولایتی از من برای انتخاب معاونت علمی ریاست جمهوری مشورت خواستند، یکی از افرادی که معرفی کردم دکتر طهرانچی بود. همکاری این دو عزیز پس از معاونت علمی در دانشگاه آزاد ادامه یافت.
انتهای پیام/
نظر شما