حملات رژیم صهیونیستی به مراکز علمی ایران/ جلوگیری از پیشرفت علمی کشور هدف اسرائیل است

رژیم صهیونیستی در ۱۰ روز گذشته به ۲ مرکز علمی تجاوز کرده و ده‌ها دانشمند ایرانی را به شهادت رسانده است. هدف از این حملات ضربه زدن به پیشرفت علمی ایران بوده است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، رژیم صهیونیستی جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ در حمله‌ای وحشیانه چند نفر از دانشمندان هسته‌ای و فرماندهان نظامی را به شهادت رسانده و به برخی پایگاه‌های نظامی و تاسیسات هسته‌ای آسیب وارد کرد. در ادامه این حملات، بخشی از زیرساخت‌های علمی و پژوهشی ایران مورد هدف قرار گرفت.

حملات رژیم صهیونیستی به ایران فراتر از محدوده‌های نظامی معمول بود. به نظر می‌رسد هدف اصلی از این حمله‌ها توقف پیشرفت علمی و فناوری ایران است. چرا که حملات این رژیم محدود به دانشمندان و مراکز هسته‌ای نبود. دانشگاه افسری امام حسین و سازمان پژوهش‌های دفاعی و نوآوری (SPND) دو مرکز علمی بودند که در ۱۰ روز گذشته مورد تجاوز قرار گرفتند.

دانشگاه افسری امام حسین (ع)؛ قلب علمی و دفاعی ایران

دانشگاه افسری امام حسین، به عنوان یکی از مراکز علمی مهم در زمینه‌های علوم دفاعی، فناوری‌های نوین و مهندسی فعالیت می‌کند. در حمله موشکی اسرائیل به این دانشگاه در ۲۸ خرداد ۱۴۰۴، بخش‌هایی از ساختمان‌های آموزشی و پژوهشی تخریب شدند و برخی تجهیزات از بین رفتند. تعدادی از اساتید و دانشجویان در این حمله به شهادت رسیدند.

سعید غیاثی ندوشن رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی در این زمینه گفت: وقتی دانشگاه امام حسین مورد حمله قرار می گیرد، مشخص است که محل تاخت و تاز، عرصه دانشگاه شده است. وقتی دانشمندان هسته ای را همزمان با فرماندهان نظامی ترور می کنند، یعنی رژیم صهیونیستی از این میزان پیشرفت و تعالی که توسط دانشمندان ایرانی از طریق علم بومی به دست آمده، هراسان و ناراحت است لذا این نخبگان را شهید می کند. ضمن اینکه فرماندهانی که مدافعان جریان پیشرفت علمی کشور در عرصه های فناوری و هسته‌ای بودند را مورد حمله قرار می دهد.

وی افزود: دانشمندان هسته‌ای که ترور شدند در حوزه دفاعی فعالیت نمی‌کردند بلکه در حوزه پزشکی هسته‌ای عمل می‌کردند. شهید دکتر فقهی بر روی ساخت داروهای بیماران سرطانی و پزشکی هسته‌ای تحقیق می‌کرد. بناراین این مساله نشان‌دهنده آن است که تلاش رژیم غاصب برای جلوگیری از پیشرفت کشور است.

کارشناسان دفاعی این حمله را تلاشی سازمان‌یافته برای توقف روند بومی‌سازی فناوری‌های پیشرفته دانسته‌اند و تاکید کردند که دانشگاه امام حسین از ستون‌های مهم علمی کشور در حوزه فناوری‌های دفاعی است.

سازمان پژوهش‌های دفاعی و نوآوری (SPND)؛ موتور محرک فناوری‌های دفاعی ایران

سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) یکی از کلیدی‌ترین ساختارهای تحقیق و توسعه در حوزه دفاعی ایران است که ۲۵ خردادماه ۱۴۰۴ مورد حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفت. این سازمان دولتی، زیرمجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، با مأموریت تولید فناوری‌های پیشرفته دفاعی تأسیس شده است. ابتدا در سال ۱۳۸۲ راه‌اندازی شد و با تصویب قانون جدید مجلس در اردیبهشت ۱۴۰۳، جایگاه مستقل‌تری به‌عنوان موسسه‌ای دولتی با شخصیت حقوقی یافت.

از اولویت‌های اصلی سپند، رشد فناورانه در حوزه پدافند هوایی، فناوری موشکی، الکترونیک پیشرفته و سامانه‌های ارتباطی است؛ بنابراین، نقشی محوری در خودکفایی دفاعی و مقابله با تحریم‌ها دارد. پس از شهادت شهید محسن فخری‌زاده، که یکی از پایه‌گذاران این سازمان و نمادی از تلاش برای توسعه فناوری‌های هوافضا و هسته‌ای بود، قانون جدید تشکیل سپند با تاکید بر ادامه راه او تصویب شد .

این سازمان بر اجرای پروژه‌های نوآورانه و همکاری با دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان نظارت دارد. از جمله دستاوردهای مهم این سازمان، ورود موفقیت‌آمیز فناوری‌های ویژه پدافند هوایی و تولید کیت‌های تشخیص کرونا در دوران همه‌گیری کرونا بوده است.

با توجه به ماموریت و فرهنگ نوآوری و پژوهش دفاعی، سپند اکنون در اولویت برنامه‌های کاربردی وزارت دفاع است؛ مجلس نیز با تصویب طرح تقویت این سازمان، به نقش آن در ظرفیت‌سازی فناورانه، شبکه‌سازی نخبگان و افزایش اقتدار ملی تأکید کرده است .

این حملات موجی از نگرانی در جامعه علمی و دانشگاهی ایران به دنبال داشت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی به مراکز علمی و پژوهشی کشور در خرداد ۱۴۰۴، بیانیه‌ای رسمی صادر کرد. در این بیانیه، وزارت علوم ضمن محکومیت شدید این حملات، بر لزوم حفظ امنیت و حمایت از نهادهای علمی تأکید کرده است.

حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که بعد از مغول و هیتلر، هیچکس به اندازه نتانیاهو دانشمندکُشی نکرده است، گفت: دشمن گمان می‌کند که با از بین بردن دانشمندان ما به ایران ضربه زده است. اگرچه نقصانی ایجاد شده است، اما ایران عزیز و دانشمندان ما قوی‌تر از گذشته راه علم را ادامه خواهند داد.

حملات اسرائیل به دانشگاه افسری امام حسین و سازمان پژوهش‌های دفاعی و نوآوری، بخشی از یک راهبرد گسترده برای مقابله با رشد علمی ایران است. باوجود خسارات وارده، ایران پاسخ خود را نه تنها با اقدامات نظامی، بلکه با تمرکز مضاعف بر توسعه علمی و فناوری داده است.

جامعه علمی ایران با همدلی و تلاش مستمر مصمم است مرزهای دانش و فناوری را گسترش دهد و استقلال علمی کشور را حفظ کند، روندی که آینده‌ای روشن برای ایران رقم خواهد زد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1271816

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =