صحن علنی مجلس / قالیباف: رئیس‌جمهور نامحترم آمریکا تحریم‌هایی که برداشته نشده را دوباره برقرار می‌کند

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد.

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (یکشنبه، ۸ تیر ماه) به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد که موارد کاری آن به شرح زیر است.

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد لایحه ساماندهی پرنده های هدایت پذیر از راه دور (پهباد غیر نظامی)

گزارش کمیسیون اقتصادی درباره مالیات بر سوداگری و سفته بازی اعاده شده از شورای نگهبان

گزارش کمیسیون عمران در مورد لایحه سند الحاقی و یا پروتکل اصلاح موافقتنامه حمل و نقل بین المللی جاده ای بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت بلاروس

گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره لایحه ساختار و وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت

ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون فرهنگی درباره لایحه نظام جامع باشگاه داری.

قالیباف: رئیس‌جمهور نامحترم آمریکا تحریم‌هایی که برداشته نشده را دوباره برقرار می‌کند

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس امروز در نطق پیش از دستور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی گفت: ملت ایران، دیروز نه فقط پیکرها را که پرچم عزت ایران را بر دوش کشیدند. جوانان دهه هفتادی و هشتادی در روزهای حساس پای‌کار ایران آمده و به همه درس وطن‌دوستی دادند. در برابر این همه وفاداری، ایمان، ایستادگی و عظمت، از یکایک شما ملت شریف ایران، صمیمانه سپاسگزارم.

وی افزود: دشمن با ارسال پیام‌های متناقض و اخبار دروغ به دنبال شکستن صف یکپارچه مردم است. رئیس‌جمهور نامحترم آمریکا در فضای مجازی خیالی خود تحریم‌هایی که برداشته نشده را دوباره برقرار می‌کند. مواضع رئیس‌جمهور قمارباز آمریکا بخشی از نقشه عملیات روانی برای القای ترس به مردم و برهم‌زدن دستگاه محاسباتی مسئولان است.

ممنوعیت پرواز غیرمجاز پهپادهای غیرنظامی بر فراز حریم‌های نظامی، انتظامی و امنیتی

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز، مواد ۱۱ تا ۱۶ لایحه ساماندهی پرنده‌های هدایت پذیر از راه دور (پهپاد غیرنظامی) را به شرح زیر تصویب کردند:

ماده ۱۱- انجام عملیات داده برداری به وسیله پهپاد غیرنظامی به منظور اخذ و برداشت اطلاعات مکانی از جمله نقشه برداری، تصویرسنجی یا فتوگرامتری یا هوایی، فیزیک زمین یا ژئوفیزیک هوایی، پرتوسنجی یا رادیومتری، مغناطیس سنجی، پایش طیف، گرانی سنجی، نور یا لیزرسنجی و مادون قرمز در مناطق مرزی و سایر مناطق بر اساس تدابیر و مصوبات ستاد کل نیروهای مسلح و با مجوز امنیتی سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح تحت نظارت ستاد کل نیروهای مسلح امکان پذیر است.

ماده ۱۲- هرنوع معامله یا واگذاری حق بهره برداری، توزیع، حمل و نگهداری پهپاد غیرنظامی بدون سند رسمی مالکیت ممنوع است، مرتکب علاوه بر ضبط کالا به یک یا چند ماده از مجازات تعزیری درجه ۵ موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی محکوم می شود.

تبصره ۱- اشخاص حقیقی یا حقوقی دارنده پهپاد غیرنظامی فاقد سند رسمی مالکیت قبل از تصویب این قانون موظفند با ارائه اسناد مثبته ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون نسبت به درخواست سند رسمی مالکیت اقدام نماید و فراجا مکلف است طی ۳ ماه به درخواست رسیدگی نماید. پس از اتمام مهلت تعیین شده دارندگان پهپادهای فاقد سند رسمی مالکیت مشمول جرایم و مجازاتهای این ماده می شوند.

تبصره ۲- در صورت عدم صلاحیت شخص دارنده پهپاد غیرنظامی برای دریافت رسمی مالکیت شخص دارنده موظف است آن را به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تحویل دهد. این وزارتخانه مکلف است با اخذ نظر کارشناسی رسمی دادگستری بهای آن را حداکثر تا ۳ ماه به مالک قانونی پرداخت کند. در صورت اعتراض به نظر کارشناس، این موضوع با رعایت اصول و مقررات مربوط به محرمانگی و با هزینه متقاضی به هیأت کارشناس رسمی دادگستری ارجاع می شود.

تبصره ۳- از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون پرواز هرگونه پهپاد فاقد سند مالکیت ممنوع است. فراجا می تواند در صورت درخواست متقاضی تا قبل از صدور سند حداکثر به مدت ۳ ماه مجوز موقت برای پرواز صادر نماید.

ماده ۱۳- پرواز پهپادهای موضوع این قانون در حریم هوایی کشور جرم بوده مرتکب در مرحله اول به ضبط کالا و در صورت تکرار، علاوه بر ضبط به یکی از مجازات‌های درجه ۵ موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود. ارتکاب این جرم در زمان جنگ یا وضعیت امنیتی مستوجب حداکثر مجازات حبس مقرر در این ماده خواهد بود.

ماده ۱۴- در مواردی که پرواز یا هر نوع معامله، تولید، واردات، حمل و نقل و هر نوع نگهداری هر نوع پهپاد با هدف کاربری نظامی یا ارتکاب انواع جرم از جمله جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی موضوع فصل اول کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی و تعزیرات بازدارنده مصوب ۱/۲/۱۳۷۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی و قانون تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم علیه منافع و امنیت ملی صورت گرفته باشد مرتکب به حداکثر مجازات آن جرم محکوم می‌شود.

ماده ۱۵-پرواز غیرمجاز پهپادهای غیرنظامی بر فراز حریم‌های نظامی، انتظامی و امنیتی و دارای رده حفاظتی کشور ممنوع است. مرتکب در صورتی که مشمول مجازات شدیدتر دیگری نباشد، به حبس درجه ۴ موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود.

نیروهای مسلح در صورت احراز پرواز غیر مجاز مسکوت، برابر دستورالعمل و طرح‌های ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح اقدام و علاوه بر توقیف پهپاد مرتکب را برای طی مراحل قانون به مراجع قانون ذی‌صلاح تحویل می‌نماید.

ماده ۱۶- ضابطین دادگستری مکلفند برابر مفاد این قانون در صورت مشاهده پرواز غیرمجاز پهپاد، ضمن تشکیل پرونده نسبت به توقیف آن و گواهی نامه کاربر اقدام و پرونده را در استان‌های تهران و البرز به قرارگاه ثارالله و در سایر استان‌ها به سازمان اطلاعات سپاه یا ادارات اطلاعات برای طی مراحل قانونی و ارسال به مرجع ذی‌صلاح قضایی تحویل دهند.

ممنوعیت برای اتباع خارجی در زمینه هرگونه فعالیت در حوزه پهپاد غیرنظامی

 نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز، مواد ۱۷ تا ۲۲ لایحه ساماندهی پرنده‌های هدایت پذیر از راه دور (پهپاد غیرنظامی) را به شرح زیر تصویب کردند:

ماده ۱۷- در صورت مفقودی، سرقت و یا وقوع حادثه برای پهپاد غیرنظامی مالک یا بهره بردار و یا کاربر مکلفند مراتب را ظرف مدت ۲۴ ساعت به نهادهای انتظامی گزارش کنند. رده های انتظامی مکلفند گزارش های مفقودی و سرقت را بلافاصله به وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام نمایند. عدم ارائه گزارش توسط مالک و یا بهره بردار و یا کاربر در خصوص این ماده موجب توقیف، سند مالکیت و یا مجوز بهره برداری به مدت حداکثر ۶ ماه می شود.

ماده ۱۸- مالک، بهره بردار و یا کاربر حسب مورد مسئول ورود و جبران هرگونه خسارت مادی و معنوی از ناحیه پهپاد غیرنظامی به افراد و اموال عمومی و خصوصی و ورود به حریم خصوصی افراد می باشد.

ماده ۱۹- کلیه مالکین یا بهره برداران یا کاربران حسب مورد، قبل از انجام پرواز با پهباد غیرنظامی مکلف به تنظیم قرارداد بیمه مسئولیت مدنی نسبت به اشخاص ثالث با شرکت های بیمه گر معتبر هستند.

تبصره- بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است سازوکار اجرایی این ماده را برای تصویب در شورای عالی بیمه ظرف ۳ ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون فراهم کند.

ماده ۲۰- دستگاه های اجرایی و نیروهای مسلح مکلفند در ماموریت های محوله در خصوص اجرای این قانون، کارکنان خود را تحت پوشش بیمه مسئولیت مدنی در قبال اشخاص ثالث قرار دهند.

ماده ۲۱- هرگونه واردات، صادرات، تولید، توزیع، حمل، خرید، فروش یا عمل حقوقی مفید انتقال مالکیت یا منافع پهپاد غیرنظامی موضوع این قانون توسط اتباع خارجی ممنوع است. مرتکب در صورتی که مشمول عنوان مجرمانه دیگری نباشد به حبس درجه ۴ محکوم می‌شود.

ماده ۲۲- آیین‌نامه اجرایی این قانون ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن آن توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مصلح با همکاری وزارتخانه‌های راه و شهرسازی، کشور، اطلاعات و صنعت، معدن و تجارت تهیه می‌شود و پس از تایید ستاد کل نیروهای مسلح به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی اصلاح شد

نمایندگان در جلسه علنی امروز ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی را رفع و تصویب کردند.

نیکزاد: جلسات مجلس زیر سایه تهدیدات برگزار شد

علی نیکزاد در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان در هفته‌های اخیر در جلسات مجلس حاضر شده و مصوبات خوبی را پشت سر گذاشتیم.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب لوایح و طرح هایی نظیر، تعلیق همکاری با آژانس انرژی اتمی، موضوع تشدید مجازات با همکاری کنندگان با دولت های متخاصم و رژیم صهیونیستی و همچنین ساماندهی پرنده های هدایت پذیر (پهپاد غیر نظامی) گفت: مجلس فعالیت انقلابی خود را به درستی در هفته های گذشته انجام داد؛ زمانی که رژیم بی هویت صهیونیستی به تهدیدات خود می پرداخت نمایندگان مجلس در زیر سقف مجلس جمع شده و جلسه خود را برگزار کردند.

وی افزود: در جلسات مجلس ۲۵۸ نماینده حضور داشتند این در حالی است که علیرغم برخی از پیام‌های امنیتی، مجلس از جمله مکان‌های مورد تهدید محسوب می‌شد.

کد خبر: 1272400

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =