درگیری‌های خاورمیانه زنجیره تأمین جهانی را فلج کرده است/ تحریم‌ها علیه روسیه پشتوانه قانونی ندارد

رئیس‌جمهوری روسیه در کنگره صنعتگران این کشور، با غیرقانونی خواندن تحریم‌های غرب، هشدار داد: بحران جاری در خاورمیانه آسیب‌های جبران‌ناپذیری به لجستیک و صنایع استخراجی جهان وارد کرده است و از فعالان اقتصادی خواست تا با رویکردی محافظه‌کارانه، از سوءاستفاده از آشفتگی فعلی بازار پرهیز کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، از کرملین،‌ ولادیمیر پوتین روز پنجشنبه در سی و پنجمین کنگره اتحادیه صنعتگران و کارآفرینان روسیه افزود:‌ امروز عدم قطعیت و حتی نگرانی در بازارهای سراسر جهان به شدت افزایش یافته است.

وی با اشاره به اقدامات روسیه در زمینه الحاق شبه‌جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ و آغاز عملیات نظامی در اوکراین در سال ۲۰۲۲ گفت: در این مقاطع زمانی، تحریم‌های غیرقانونی علیه روسیه وضع شدند، می‌خواهم تأکید کنم که این تحریم‌ها غیرقانونی هستند چون پشتوانه تصمیمات سازمان ملل متحده را ندارند.

رئیس‌جمهوری روسیه خاطرنشان کرد:‌ اکنون درگیری مسلحانه در خاورمیانه سهم فزاینده‌ای در وضعیت فعلی دارد و خسارات قابل توجهی به لجستیک، تولید و زنجیره‌های تأمین بین‌المللی وارد می‌کند، همچنانکه به تمام صنایع مرتبط با استخراج و فرآوری هیدروکربن‌ها، فلزات، کودها و بسیاری از کالاها و اجناس دیگر حمله شده است.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی دقیق پیامدهای درگیری در خاورمیانه هنوز دشوار است، گفت: من معتقدم کشورهایی که درگیر این حوادث هستند نیز نمی‌توانند چیزی را پیش‌بینی کنند، اما برای ما، این پیش‌بینی حتی دشوارتر است؛ با این وجود، ما باید با شرایطی که این رویدادها در آن در حال وقوع هستند، زندگی کنیم.

پوتین در ادامه تأکید کرد: برای پاسخ به چالش‌های زمان، روسیه باید قوی باشد؛ ما به صورت مستمر درباره این موضوع بحث می‌کنیم و در درک منافع ملی خود، در پرداختن به چالش‌های فعلی پیش روی ما و در دستیابی به اهداف توسعه استراتژیک متحد هستیم.

وی اظهار داشت: با وجود مشکلات عینی و محدودیت‌های ساختگی اعمال شده بر روسیه، ما توانسته‌ایم ثبات اقتصاد کلان را حفظ کنیم و به نرخ‌های پایدار و قابل پیش‌بینی تورم و بیکاری دست یابیم.

رئیس‌جمهوری روسیه در ادامه خطاب به صنعتگران و کارآفرینان روس گفت: در مقطع زمانی کنونی که ارزش صادرات سنتی ما در حال افزایش است و بازارها نیز در آشفتگی هستند، ممکن است وسوسه‌ای برای سوءاستفاده از این وضعیت در قالب دستیابی به درآمدهای فرصت‌طلبانه و مصرف آنها در قالب سود سهام شکل گیرد یا به افزایش هزینه‌های دولت دامن بزنیم؛‌ در اینجا بار دیگر تأکید می‌کنم که ما باید محتاط باشیم.

پوتین تصریح کرد: اگر نوسانات بازارها امروز به یک سمت است، این بازارها می‌توانند فردا به سمت دیگر نوسان کنند؛ از این رو، اتخاذ رویکردی نسبتاً محافظه‌کارانه معتدل، هم در حوزه شرکت‌ها و هم در امور مالی عمومی ضروری است و ما مطمئناً در سیستم بودجه به این امر پایبند خواهیم بود و به تعهدات خود در قبال شهروندان کشور عمل خواهیم کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در نوآوری‌های فناوری و تلاش برای ارتقا به سطح کیفی جدید کلید موفقیت در بازارهای جهانی است، گفت: دولت روسیه از توسعه فعالیت‌ها در سه فناوری کلیدی مشترک شامل هوش مصنوعی، سیستم‌های خودران و پلتفرم‌های دیجیتال حمایت می‌کند.

رئیس‌جمهوری روسیه با بیان اینکه زمینه همکاری با کشورهای خارجی از جمله کشورهای مناطق به سرعت در حال رشد جهان، منطقه آسیا-اقیانوسیه و جنوب اوراسیا وجود دارد، ادامه داد: ما قصد داریم چنین همکاری را عمدتاً از طریق بریکس توسعه دهیم.

وی همچنین تأکید کرد:‌ بروکراسی‌زدایی و کاهش بار کاغذبازی در بخش دولتی ضروری است؛ در حوزه مراقبت‌های بهداشتی و آموزش، گزارش‌دهی و سایر اسناد باید بهینه شوند تا پزشکان، معلمان و مربیان بتوانند زمان بیشتری را به بیماران، دانش‌آموزان و دانشجویان اختصاص دهند.

انتهای پیام/

منبع: ایرنا

کد مطلب: 1300579

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha