پرندگانی که در زمان ظهور به یاری حضرت حجت می‌روند را موضوع کتاب قرار دادم

نویسنده کتاب «نگهبان سرزمین موعود» گفت: در یکی از این منابع به مطلبی برخوردم که نوشته بود در زمان ظهور منجی موعود، در نبرد نهایی نیروهای حق و باطل،‌ پرندگان هم به یاری امام زمان (عج) می‌روند. بعد از خواندن این مطلب، تصمیم گرفتم داستان را از زاویه‌ دید این پرندگان بنویسم

ساجده کارخانه‌ای نویسنده رمان نوجوانانه «نگهبان سرزمین موعود» در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز در خصوص لزوم پرداختن به مساله فلسطین برای قشر نوجوان گفت: مسئله‌ی فلسطین، مسئله‌ی روز جهان به خصوص جهان اسلام است. فلسطین تنها یک مکان جغرافیایی نیست؛ بلکه به نماد مقاومت و مبارزه با ظلم تبدیل شده و نوشتن از آن، فراتر از یک انتخاب ادبی، یک ضرورت دینی و انسانی است.

وی با اشاره به کلامی از رهبر شهید انقلاب که فرمودند «امروز همه‌ی دنیای اسلام باید قضیه فلسطین را قضیه‌ی خود بداند؛ این، کلید رمزآلودی است که درهای فرج را به روی امت اسلامی می‌گشاید.» تصریح کرد: این جمله از بیانات رهبر شهید، به ارتباط تنگاتنگ مسئله‌ی فلسطین و ظهور منجی موعود اشاره دارد. از آن‌جا که یکی از موضوعات اصلی این کتاب، مسئله‌ی ظهور است؛ این ارتباط که در بیانات رهبر شهید به آن اشاره شده، من را به نوشتن رمانی که به مسئله ظهور در کشور فلسطین بپردازد، ترغیب کرد.

کارخانه‌ای خاطرنشان کرد: بعد از اینکه تصمیم گرفتم داستانی با موضوع ظهور و فلسطین بنویسم، شروع به مطالعه و جستجو در منابع مختلف کردم. در یکی از این منابع به مطلبی برخوردم که نوشته بود در زمان ظهور منجی موعود، در نبرد نهایی نیروهای حق و باطل،‌ پرندگان هم به یاری امام زمان (عج) می‌روند. بعد از خواندن این مطلب، تصمیم گرفتم داستان را از زاویه‌ دید این پرندگان بنویسم؛ پرندگانی که دارند خودشان را برای آمدن منجی موعود آماده می‌کنند.

وی تاکید کرد: در داستان، این گروه از پرندگان باید در پایگاه خاصی مستقر می‌شدند. برای پیدا کردن این پایگاه در فضای مجازی شروع به تحقیق و جستجو کردم و به درخت زیتون کهنسالی در مرز کرانه‌ی باختری رسیدم که بیشتر از ۵۰۰۰ سال عمر دارد. در کشور فلسطین به این درخت، قلعه می‌گویند و سال‌هاست به عنوان نماد مقاومت شناخته می‌شود. از آن‌جا که پیش از این، کسی به این موضوع نپرداخته بود و از این جهت، تازگی داشت و به دلیل اهمیت آن، تصمیم گرفتم این درخت را به عنوان پایگاه استقرار این گروه از پرندگان انتخاب کنم.

نویسنده «نگهبان سرزمین موعود» اظهار کرد: به دلیل اهمیت و نقش نمادینی که این درخت دارد، حفاظت از آن در مقابل دشمنان، یکی دیگر از اهداف این گروه از پرندگان است. برای انتخاب شخصیت‌های مختلف پرندگان هم دانش‌نامه‌های مربوط به پرندگان کشور فلسطین را مطالعه کردم و سعی کردم با توجه به توانایی هر پرنده، به آن نقش مرتبطی بدهم.

وی بیان کرد: به طور مثال، کبوترها در این داستان به خاطر توانایی ویژه‌ای که در مسیریابی و پیغام‌رسانی دارند، عضو گروه پیک‌بال‌ها می‌شوند و برای تبلیغ به شهرهای دیگر می‌روند. جغدهای شاخ‌دار به خاطر توان جسمانی ویژه، عضو گروه نگهبالان هستند و از قلعه در برابر دشمنان محافظت می‌کنند. بادخورک‌ها هم چون بیشتر عمرشان را در آسمان و در حال پرواز سپری می‌کنند، نیروی هوایی‌اند و هوبره‌ها به خاطر قدرت جسمی‌شان، نیروی زمینی هستند. سهره‌ها به خاطر صدای خوبشان در دسته‌ی خبربالان فعالیت می‌کنند و مسئول اطلاع‌رسانی هستند. گروه‌های دیگر پرندگان شامل دیده‌بالان، بهبالان، بافنده‌ها و... هستند. در این داستان یک پرنده‌ی مهاجر به نام ایبیس‌طاس‌شمالی هم داریم که بار طنز داستان را به دوش می‌کشد. ایبیس‌طاس‌های شمالی معمولاً در مسیر مهاجرتشان از کشور فلسطین می‌گذرند و در این داستان، یکی از آن‌ها به خاطر اتفاقی که برایش می‌افتد به قلعه می‌رسد و آن‌جا می‌ماند.

کارخانه‌ای در پایان سخنانش افزود: خداراشکر تا به حال بازخوردهای خوبی از مخاطبان دریافت کرده‌ام. چیزی که برای اکثر آن‌ها جالب است، پرداختن به مسئله‌ی ظهور و به تصویر کشیدن دنیای پس از ظهور است. ماجرای کتاب در سال‌های خروج سفیانی و لشکرکشی او می‌گذرد و چیزهایی که مخاطب درباره‌ی نشانه‌های ظهور و اتفاقات دوران ظهور شنیده‌، در کتاب اتفاق می‌افتد. به علاوه درخت ۵۰۰۰ ساله‌ی زیتون و تنوع شخصیت‌های پرندگان هم معمولا برای مخاطبان جالب است. این کتاب به لطف خدا در کمتر از شش ماه به چاپ دوم رسیده است.

انتهای پیام/

کد مطلب: 1307764

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha