۵۲ کودک در خراسان شمالی به خانواده‌های واجد شرایط واگذار شدند

مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی در نشست خبری با اصهاب رسانه به مناسبت هفته بهزیستی و با تشریح برنامه‌های این هفته، از آمادگی کامل این نهاد در مدیریت بحران، اجرای طرح‌های سلامت روان، توسعه خدمات اجتماعی و واگذاری ۵۲ کودک به خانواده‌های واجد شرایط در سال گذشته و برگزاری دومین آزمون استخدامی ویژه افراد دارای معلولیت خبر داد.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از خراسان شمالی؛ محمدرضا کاظم‌زاده، مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی، در نشست خبری با اصهاب رسانه به مناسبت هفته بهزیستی با تشریح مهم‌ترین برنامه‌ها و اقدامات این اداره‌کل، گفت: رویکرد اصلی بهزیستی حرکت به سمت اجتماعی‌سازی خدمات با استفاده از ظرفیت خیران، سازمان‌های مردم‌نهاد و مشارکت مردمی است تا خدمات به جامعه هدف با کیفیت بیشتری ارائه شود.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در جریان جنگ ۱۲ روزه، اظهار کرد: از نخستین ساعات وقوع بحران، جلسه مدیریت بحران بهزیستی تشکیل و تمامی شهرستان‌ها در حالت آماده‌باش قرار گرفتند. همچنین خطوط اورژانس اجتماعی (۱۲۳) و مشاوره تلفنی (۱۴۸۰) به‌صورت شبانه‌روزی فعال بودند و خدمات روانشناختی و حمایتی را بدون وقفه به شهروندان ارائه کردند.

کاظم‌زاده افزود: در این مدت، مراکز نگهداری که احتمال آسیب‌پذیری بیشتری داشتند، با رعایت ملاحظات کارشناسی تخلیه شدند و تعدادی از فرزندان مراکز شبه‌خانواده نیز به خانواده‌هایشان واگذار شدند تا از بروز هرگونه آسیب احتمالی جلوگیری شود.

مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی از اجرای طرح آنلاین غربالگری سلامت روان در دوران بحران خبر داد و گفت: این طرح با هدف شناسایی زودهنگام مشکلات روانی، کاهش اضطراب و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اجرا شد و انتظار می‌رود رسانه‌ها نیز در اطلاع‌رسانی گسترده این برنامه همکاری بیشتری داشته باشند.

وی از اجرای طرح «سلام محله» به عنوان یکی از برنامه‌های محوری سال ۱۴۰۴ یاد کرد و افزود: این طرح با رویکرد خانواده‌محور و محله‌محور در راستای ارتقای سلامت اجتماعی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اجرا می‌شود.

کاظم‌زاده همچنین از آغاز طرح «دست‌های مهربانی» همزمان با هفته بهزیستی خبر داد و گفت: در قالب این طرح، سالمندان مراکز نگهداری که دارای توانمندی‌های علمی، فرهنگی و آموزشی هستند، با کودکان مراکز شبه‌خانواده ارتباط برقرار می‌کنند تا از طریق قصه‌گویی، آموزش و تعامل عاطفی، بخشی از نیازهای روحی و تربیتی این کودکان تأمین شود.

وی با اشاره به عملکرد بهزیستی در حوزه فرزندخواندگی گفت: سال گذشته ۵۲ کودک به خانواده‌های واجد شرایط واگذار شدند که سه نفر از آنان دارای شرایط خاص بودند.

مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی در ادامه به ظرفیت‌های اشتغال و توانمندسازی مددجویان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر پنج کارگاه تولیدی با اشتغال ۲۷۰ نفر و پنج مرکز پیش‌مهارتی با حضور ۲۲۰ نفر در استان فعال است که نقش مهمی در توانمندسازی جامعه هدف ایفا می‌کنند.

وی اظهار کرد: همچنین ۵۵ مرکز مثبت زندگی در سراسر استان در حوزه‌هایی مانند اشتغال، مسکن، توانمندسازی و خدمات حمایتی فعالیت دارند و بیش از ۵۰ مرکز مشاوره نیز خدمات تخصصی روانشناختی، خانواده و مشاوره اجتماعی را به شهروندان ارائه می‌کنند.

کاظم‌زاده با بیان اینکه ۱۴ مرکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست و ۱۷ مرکز توان‌بخشی ویژه سالمندان، معلولان و بیماران دارای شرایط خاص در استان فعال است، گفت: توسعه خدمات تخصصی و ارتقای کیفیت این مراکز از اولویت‌های بهزیستی است.

وی در پایان از برگزاری دومین آزمون استخدامی ویژه افراد دارای معلولیت در آبان‌ماه سال جاری خبر داد و افزود: در این آزمون بیش از سه هزار و ۲۰۰ نفر در دستگاه‌های اجرایی کشور جذب خواهند شد که گام مهمی در راستای حمایت از اشتغال افراد دارای معلولیت به شمار می‌رود.

خبرنگار: علی کاوه

انتهای پیام/

کد مطلب: 1312107

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha