از چک اول و آخر تا گره‌افکنی و ایجاد بحران

مسعود خاکباز، فیلمنامه‌نویس در یک کارگاه آموزشی با تشریح شیوه های نویسندگی در آثار عمودی، بر ضرورت ایجاد کشش در تمام قسمت‌ها تأکید کرد

به گزارش گروه فر هنگ و هنر ایسکانیوز، مسعود خاکباز، فیلمنامه نویس سریال هایی چون «دفتر یادداشت» و «ازازیل» در دومین کارگاه آموزشی جشنواره ویدیوهای عمودی (ریلیمو) درباره شیوه روایت در آثار عمودی گفت: سبک روایت من اصلاً بر اساس تفکر اینستاگرامی نیست. درست است که کاری که الان داریم انجام می‌دهیم، برای اینستاگرام یا پلتفرم‌هایی است که قرار است این آثار در آنها پخش شود، اما دید من این است که این کار باید حرفه‌ای انجام شود؛ گویی که قرار است از یک پلتفرم پخش شود.

خاکباز با اشاره به اهمیت ایجاد کشش در روایت ادامه داد: در اینستاگرام شما باید در یک قسمت، چک را بزنید. وقتی بهترین سریال‌های دنیا را می‌بینید، همیشه اول یک چک می‌زنند و آخر هم یک چک محکم‌تر می‌زنند تا مخاطب حتماً قسمت بعد را ببیند. اگر اتفاق در وسط قسمت باشد و در پایان اتفاق خاصی نیفتد، مخاطب دیگر آن‌قدر عطش ندارد که قسمت بعد را دنبال کند.

نویسنده سریال «ازازیل» اظهار کرد: باید لحظات و گره های مهمی را که ادم را پای کارنگه می دارد تقسیم بندی کرد در قسمت ها. معمولا گره ها را رگباری‌ در قسمت های اول می‌اورند که مخاطب را جذب کند ولی من معمولا در همه قسمت ها تقسیم می‌کنم.

خاکباز در این کارگاه به شیوه عملی بخش هایی از فیلمنامه ای در حال ساخت را برای هنرجویان خواند و سپس به جزئیات آن در قصه، لوکیشن، توصیف ها و میزانسن پرداخت.

وی در ادامه درباره حجم توضیحات فیلمنامه گفت: اگر این همه توضیح می‌بینید، به خاطر این است که من باید برای کارگردانم فضا را کامل باز کنم تا بفهمد چه چیزی در ذهن من است. ممکن است شما این حجم از جزئیات را در یک قاب نبینید. به نظرم خیلی خوب است که نویسنده هر چیزی را که در ذهنش دارد، برای کارگردان بنویسد؛ حتی اگر کارگردان در نهایت از همه آن استفاده نکند. من معمولاً حتی حرکت دوربین را هم می‌نویسم و بعضی کارگردان‌ها می‌گویند حرکت دوربین را ننویس، اما همین که آن را می‌خواند، می‌فهمد من چه می‌خواهم بگویم. شما هم این کار را بکنید و اجازه بدهید تمام ذهنیت و تخیل شما را کارگردان متوجه شود.

خاکباز تأکید کرد: شما نمی‌توانید مدام فقط بحران و تنش ایجاد کنید. ایجاد بحران و تنش برای اینکه مخاطب را درگیر کنید کار راحتی است و هر کاری می‌توانید انجام دهید، اما بالاخره باید حتماً به جواب آن فکر کنید.

وی در ادامه با اشاره به تفاوت تکنیک‌های روایی گفت: یک روایت با یک گره جلو می‌رود و یک روایت با گره‌های مختلف بستگی به روایت شما دارد که چطور پیش رود.

خاکباز در پایان درباره مدل نگارش سریال های عمودی گفت: هرکسی مدلی دارد من اول، وسط و پایان ایده و قصه ام را مشخص می کنم و بعد فیلمنامه را می‌نویسم‌.

انتهای پییام/

کد مطلب: 1317402

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha