پذیرش ۵۰۰ دانشجوی پسادکتری به عنوان امریه سربازی/ وزارت علوم ۵۰۰ میلیون تومان از مجلات بین‌المللی حمایت می‌کند

معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: امسال ۵۰۰ نفر دانشجوی پسادکتری را به عنوان امریه سربازی پذیرش خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، حسن زمانیان رئیس سازمان پژوهش‌های صنعتی ایران در اجلاس روسای دانشگاه‌ها که ۲۰ شهریورماه ۱۴۰۲ برگزار شد، اظهار کرد: آموزش عالی در سال گذشته ۲ چالش اصلی داشت. نخست بازگشایی دانشگاه‌ها پس از کرونا بود که این چالش با موفقیت پشت سر گذاشته شد و دومین چالش هجمه دشمن به دانشگاه‌ها با حربه اغتشاشات بود. این چالش را هم با موفقیت از سر گذراندیم.

بیشتر بخوانید:

فقط یک درصد پژوهش‌ها در جهان کاربردی می‌شوند

وی افزود: مقدمات تاسیس ۲ پژوهشکده نیازمحور در سازمان پژوهش‌ها انجام شده است. نخست پژوهشکده شیمی دارویی که هدف از آن تولید داروهایی است که به دلیل تحریم‌ها در دسترس مردم نیست. نخستین دستاورد این پژوهشکده تولید داروی هپارین است. پژوهشکده دوم در زمینه عناصر معدنی فعالیت می‌کند و هدف از آن جلوگیری از خام‌فروشی عناصر معدنی است.

زمانیان گفت: تغییر در ساختار جشنواره خوارزمی یکی دیگر از اتفاقاتی است که امسال رخ داد. تاکنون طرح‌های داخلی که به دبیرخانه جشنواره ارسال شده ۱۰۰ درصد رشد داشته است. سازمان پژوهش‌های صنعتی در نظر دارد تا سال ۲۰۵۰ در زمینه سوخت پاک هیدروژن و گرافین به جایگاه برتر جهان برسد. شرایط زیست محیطی اقتضا می‌کند که استفاده از سوخت‌های فسیلی به حداقل برسد و در عوض سوخت پاک جایگزین آن شود. کشور ما به دلیل داشتن ذخایر هیدروکربنی می‌تواند در این زمینه پیشرفت خوبی داشته باشد. مرکز ملی گرافین در این زمینه تاسیس شده است و از همه متخصصان دعوت به همکاری می‌کنیم.

دشمنان بر پاکسازی دانشگاه‌ها متمرکز شده‌اند

سپهر خلجی رئیس پایگاه اطلاع‌رسانی دولت در ادامه این نشست اظهار کرد: رسانه یکی از موضوعاتی است که همه مدیران لازم است به آن توجه داشته باشند. به این معنا که اگر ما نتوانیم روایت درست را بیان کنیم، روایت‌های نادرست با تکرار باورپذیر می‌شوند. همانطور که در چند هفته گذشته در مورد برکناری استادان شاهد این اتفاق بودیم.

وی افزود: دولت بزرگترین تولیدکننده خبر و دارای بالاترین کنشگری ارتباطی است. اگر دولت از حوزه خبر حذف شود، دیگر خبری برای انتشار نمی‌ماند. طبیعتا دشمن برای کمرنگ کردن خدماتی که انجام می‌دهد و برای ناامید کردن مردم هدفگذاری می‌کند. راهکار مقابله با این شرایط ایمان و امید است. در جنگ رسانه‌ای که علیه جمهوری اسلامی شکل گرفته، باید بتوانیم روایت درست را خودمان تولید کنیم.

خلجی گفت: روایتی که در موضوع اخیر مطرح شده، اخراج استادان است. دشمنان بر پاکسازی دانشگاه‌ها متمرکز شده‌اند. هدف آن‌ها سیاه‌نمایی و نشان دادن خالی شدن دانشگاه‌ها از استادان فرهیخته است. همچنین در ادامه، نمایشی در زمینه مهاجرت نخبگان به راه انداخته شد.

رئیس پایگاه اطلاع‌رسانی دولت تصریح کرد: به فرموده رهبری ما هم‌اکنون در جنگ ترکیبی قرار گرفته‌ایم‌. اگر در این جنگ دشمن بتواند افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهد، به آسانی می‌تواند دیگر اهداف خود را هم به نتیجه برساند. در این شرایط، نه تنها نقاط ضعف بلکه نقاط قوت کشور هم مورد حمله قرار می‌گیرد. وظیفه ما در این شرایط، تبیین، اعتمادسازی و رفع شبهه است.

وی خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم در حالی بر سر کار آمد که روزانه بیش از ۷۰۰ نفر از هموطنان قربانی کرونا می‌شدند. این شرایط با تلاش دولت تغییر کرد و واکسن‌ به سرعت وارد کشور شد. به تدریج دانشگاه‌ها بازگشایی شده و به حالت عادی برگشتیم.

حمایت ۵۰۰ میلیون تومانی وزارت علوم از مجلات بین‌المللی

پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم در ادامه این نشست اظهار کرد: در این اجلاس قصد دارم در مورد نمایه سازی نشریات داخلی در پایگاه‌های بین‌المللی، اخلاق پژوهش و ارائه مطلب داشته باشم. در زمینه مجلات علمی، ۱۴۹۰ مجله در کشور داریم که بیشترین تعداد مجله در حوزه علوم انسانی با بیش از ۸۰۰ مجله است؛ اما تعداد مقالات بین‌المللی ایران در حوزه بین‌الملل کم است. یکی از اولویت‌های جدی ما افزایش رتبه کشور در زمینه مقالات علوم انسانی است.

وی افزود: ما در راستای مرجعیت علمی، تلاش کرده‌ایم که مجلات بیشتری را نمایه بین‌المللی کنیم و در این زمینه دستاوردهای خوبی داشته ایم. به طوری که از ابتدای دولت سیزدهم ۳۵ مجله وزارت علوم، نمایه بین‌المللی شده است، در حالی که در ۲۰ سال گذشته ۱۰۱ مجله، نمایه شده بودند. نمایه شدن این تعداد مجله باعث شد که رتبه انتشارات کشور در اسکوپوس در جایگاه ۱۵ جهان حفظ شود. نمایه سازی یکی از اولویت‌های جدی وزارت علوم است‌. وزارتخانه حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان از مجلات حمایت کرده است؛ اما متاسفانه برخی مجلات هنوز این کمک هزینه را دریافت نکرده‌اند. امسال هم ۳۰۰ میلیون از مجلات انگلیسی و ۵۰۰ میلیون از مجلات فارسی حمایت خواهد شد.

صالحی گفت: آیین‌نامه‌ پژوهانه یکی دیگر از برنامه‌های وزارت علوم است. دستورالعمل اجرایی اعطای پژوهانه جامع شامل موارد مختلفی از جمله سرآمدان آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری است. راه‌اندازی سامانه پسادکتری تحقیقاتی و مجوز استفاده از امریه‌های پسادکتری صادر شده است. امسال ۵۰۰ نفر پسادکتری به عنوان امریه سربازی پذیرش خواهیم کرد.

معاون پژوهشی وزیر علوم خاطرنشان کرد: اخلاق در پژوهش موضوع دیگری است که توجه به آن ضرورت دارد. کارگروه موسسه یکی از مهم‌ترین مجموعه‌هایی است که روسای دانشگاه‌ها باید آن را جدی بگیرند و با پیشگیری مانع بروز تخلفات علمی شوند. آشنایی با ابزارهای هوش مصنوعی که در زمینه توسعه مقالات علمی کاربرد دارند، ضروری است. برخی انتشارات مانند الزویر از نویسندگان مقالات می‌پرسند که آیا از هوش مصنوعی استفاده کرده‌اند.

وی تصریح کرد: تعداد سلب اعتبار مقالات علمی محققان ایرانی در سالهای گذشته افزایش چشمگیری داشته است. دلایل مختلفی برای سلب اعتبار مقالات علمی وجود دارد. ما موظف هستیم که به استادان در مورد معیارهای سلب اعتبار مقاله توضیح دهیم. بسیاری از استادان اطلاع ندارند که استفاده از عکس یک مقاله دیگر، تخلف است‌. حفظ رشد تولید علم در کشور از دستورات اکید رهبری است. متاسفانه برخی دانشگاه‌ها به همه استادان سالانه ارتقا می‌دهند، حتی کسانی که موظفی خود را ارائه نداده‌اند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1197647

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =