مطالبات گندمکاران بازهم به تعویق افتاد / وعده تازه رئیس مجلس برای پرداخت کامل پول گندم

در حالیکه پرداخت مطالبات گندمکاران هر ماه به به ماه بعدی موکول می‌شود،‌ این بار رئیس مجلس مدعی شد که مطالبات گندمکاران حداکثر تا ۱۰ روز آینده پرداخت خواهد شد، اما آیا این وعده نیز به سرانجام سایر وعده‌ها دچار خواهد شد؟

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز، جامعه کشاورزی به ویژه گندمکاران این روزها بیش از گذشته در انتظار خبری درباره پرداخت مطالباتشان از سوی دولت هستند،‌ مطالباتی که از خردادماه سال جاری پرداخت آن به ماه بعد موکول شده و با وعده هر ماه مسئولان، هنوز مطالبات کشاورزان تا به امروز به صورت کامل پرداخت نشده است.

بیشتر بخوانید:

وعده دوباره وزیر کشاورزی برای پرداخت مطالبات گندمکاران / نرخ خرید تضمینی کلزا ۲ برابر گندم شد

طبق آخرین وعده‌های وزیر جهاد کشاورزی قرار بر این بود تا پایان شهریورماه این مطالبات پرداخت شود،‌ اما این ماه به پایان رسید و خبر خوشی به گوش گندمکاران نرسید تا اینکه داوود منظور، رییس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه جلسه هیئت دولت در ۵ مهرماه سال جاری در این باره اظهار کرد: در تبصره ۱۴ بودجه حدود ۱۰۴ همت برای خرید گندم پیش‌بینی شده بود که ۱۱۰ همت پرداخت انجام دادیم.

وی افزود: قول داده بودیم تا آخر شهریور تسویه کنیم، ولی مجوزهایی برای جابجایی منابع و بودجه گرفتیم تا منابع را جابجا کنیم و تا آخر مهرماه تمام مطالبات را پرداخت کنیم.

وعده‌ای که به ۱۰ روز آینده موکول شد

همچنین محمدباقر قالیباف در جلسه علنی صبح امروز شنبه مجلس و در پاسخ به تذکر چندین نماینده درباره عدم پرداخت مطالبات گندم کاران، بیان کرد: بر اساس پیگیری های انجام شده حداکثر ظرف ۱۰ روز آینده کل بدهی گندم کاران پرداخت خواهد شد.

و حالا گندمکارانی که تجربه تلخی درباره این وعده‌های محقق نشده دارند،‌ همچنان نگران این موضوع هستند که مطالباتشان تا پایان ماه جاری پرداخت خواهد شد، یا به ماه بعدی موکول می‌شود؟

چرا مطالبات گندمکاران پرداخت نمی‌شود؟

عطا هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندم کاران در این‌باره گفت: آخرین پرداخت پول گندم کاران برای تقریباً ۲۵ روز قبل بوده در حالی که بر اساس وعده‌ای که رئیس سازمان برنامه و بودجه داده بود باید تا پایان شهریور تسویه پول گندم کاران انجام می‌شد.

رئیس بنیاد ملی گندم کاران در ادامه سخنان خود به تبصره قانونی تأخیر پرداخت مطالبات اشاره و عنوان کرد: بر اساس تبصره ۲ قانون خرید تضمینی گندم، دولت موظف است تا ۲۴ ساعت پس از تحویل گندم مبلغ آن را پرداخت کند. همچنین بر اساس تبصره ۳ این قانون در صورت تأخیر در پرداخت، دولت باید بر اساس نرخ سود میان مدت اعلام شده از سوی بانک جریمه دیرکرد به گندم کاران بپردازد.

بر اساس اخبار منتشر شده، ۱۴۰ هزار تن گندم از روسیه وارد ایران شده است. هاشمی در این‌باره گفت: گندم تولید داخل به لحاظ کیفیت و کمیت پاسخگو بوده و امسال آرد مورد نیاز خبازی‌ها با تولیدات داخل تأمین است.

وی ادامه داد: واردات گندم معمولاً از سوی صنعتگران برای محصولات صنف و صنعت بوده یا از سوی شرکت بازرگانی دولتی برای حفظ ذخایر استراتژیک انجام می‌شود.

نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در دو نوبت انجام و ۱۵ هزار تومان تعیین شد. همچنین برای سال زراعی جدید ۱۴۰۲-۱۴۰۳ این عدد حدود ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان بوده که هنوز از سوی وزیر جهاد کشاورزی به عنوان رئیس شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی اعلام رسمی نشده است. به گفته کارشناسان بر اساس مصوبات قانونی، قیمت ۳۲ قلم کالای اساسی باید ۲۹ شهریور، یک هفته پس از نهایی شدن قیمت‌ها در شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی (۲۲ شهریور) اعلام رسمی و ابلاغ می‌شد.

پرداخت مطالبات، قیمت نامناسب گندم در سال گذشته و آغاز سال زارعی جدید با قیمت‌های نامشخص نگرانی کشاورزان را بیشتر کرده است،‌ نگرانی که طبق گفته گندمکاران، آن‌ها را از کاشت گندم در سال جدید و سال‌های آینده منصرف کرده است. این در حالی است که گندم از جمله کالاهای اساسی است که تولید داخلی آن می‌تواند تاثیر بسزایی در زنجیره غذایی کشور،‌ داشته باشد که با پشیمانی کشاورزان از کاشت گندم، دولت مجبور به واردات گندم خواهد شد؛ بنابراین انتظار می‌رود مسئولان مربوط به این امر برای حفظ و رشد تولید داخلی توجه بیشتری به این موضوع و معیشت کشاورزان داشته باشد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1200042

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =