به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، در روزهای اخیر و پس از ضربات کوبنده نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به پیکره رژیم صهیونیستی کشورهای اروپایی پیشنهاداتی را برای از سرگیری مذاکرات مطرح کرده و در عین حال ایالات متحده لفاظیهای خود را علیه ایران ادامه میدهد. اگرچه به نظر میرسد تهدید آمریکا برای ورود مستقیم به نبرد پس از مواجه شدن با پاسخهای قاطع ایران کاهش یافت، اما هچنان این مسئله به عنوان یکی از احتمالات مورد توجه ناظران بین المللی قرار دارد.
بیشتر بخوانید:
دست به کار شدن فرانسه برای نجات اسرائیل / موشکهای ایرانی راه دیپلماسی را باز میکند!
غلامحسین یوسفی -استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل بین الملل- در این ارتباط به خبرنگار ایسکانیوز گفت: سه گزاره میتوان در خصوص احتمال ورود آمریکا به نبرد مستقیم عنوان کرد؛ اول، با توجه به اینکه کشورهای عربی منطقه یعنی جاهایی که آمریکا در آن پایگاه دارد، به صراحت گفتهاند که حاضر نیستند علیه جمهوری اسلامی ایران فعالیتی انجام دهند، لذا آمریکا مجبور است از مسافت دورتری خدمات پشتیبانی هوایی را به رژیم صهیونیستی انجام دهد.
از نظر این کارشناس مسائل بین الملل، بر این اساس آمریکا مجبور است از روی ناوهایش اقدام به کمک رسانی به رژیم صهیونیستی کند و همچنان به پشتیبانی هوایی برای کمک به اسرائیل ادامه دهد.
یوسفی با بیان اینکه گزاره دوم در خصوص لفاظیهای ترامپ عملیات روانی میتواند باشد، اظهار کرد: ایالات متحده قصد دارد با جنگ روانی ایران را تحت فشار قرار داد و تهدید به ورود به جنگ میکند. وی افزود: پیشنهاد دیدار خودش یا معاونش -جی دی ونس- با مقامات ایرانی و پیگیری مذاکرات در همین راستا قرار دارد که در واقع تسلیم شدن آمریکا در برابر خواست ایران است.
از نظر این تحلیلگر مسائل بین الملل، گزاره سوم این است که رژیم صهیونیستی در برابر حملات موشکی ایران واقعا مستاصل شده و نتوانسته با وجود سامانههای راداری و پدافندی چند لایه که توسط کشورهای غربی در اختیارش قرار گرفته، مانع حملات ایران شود. وی افزود: داخل سرزمینهای اشغالی به شدت دچار دو دستگی و سرخوردگی شده و رژیم مجبور است با توجه به اینکه از مزیت هوایی برخوردار است، از این ظرفیت بیشتر استفاده کند.
از نظر وی، ارسال هواپیماهای سوخترسان توسط کشورهای آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه در اینجا اهمیت پیدا میکند و قرار شده که سی فروند هواپیمای سوخت رسان به منظور پشتیبانی عملیات هوایی رژیم صهیونیستی ارسال شود.
یوسفی با بیان اینکه اسرائیل به سوخترسانی ۲۴ ساعته برای استمرار عملیات هوایی خود نیاز دارد، گفت: این گزاره به نظر از سایرین محتملتر است و تغییر مواضع آمریکا مبنی بر اینکه فعلا قصد ورود به جنگ را ندارد به محتملتر بودن این گزینه دلالت دارد. لذا از نظر این کارشناس، نیروهای مسلح ایرانی باید راهکارهای مقابله با سوخت رسانی به جنگندههای اسرائیلی را شناسایی و عملیاتی کنند. به اعتقاد وی، هر چقدر ایران در این زمینه موفقتر عمل کند، بیشتر میتواند حملات رژیم صهیونیستی را کاهش دهد.
این کارشناس مسائل بین الملل در خصوص پیشنهاد سه کشور اروپایی برای از سرگیری مذاکرات نیز گفت: با توجه به اینکه آنها شاهد ضربات سنگین ایران به رژیم صهیونیستی هستند، از این طریق تلاش میکنند آنچه را که در جنگ به دست نیاورده در دیپلماسی به دست آورند؛ لذا فرانسویها برای این کار پیش قدم شدند. یوسفی تصریح کرد: مذاکرهکنندگان ایرانی باید کاملا هوشیار باشند و تنبیه شدید متجاوز را به عنوان یکی از گزینهها روی میز بگذارند.
وی توصیه کرد: مذاکرهکنندگان با دستی پر و از جایگاه برتر و با قدرت و با صلابت حضور پیدا کنند و خواستههای خود را مطرح کرده و از تعجیل در آن پرهیز کنند تا از این طریق هم میدان را در اختیار داشته باشیم و هم میز دیپلماسی را و بتوانیم ضربات پی در پی را بر پیکره رژیم وارد بیاوریم.
این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه تاکید بر حق غنی سازی با درصد بالا در داخل باید حتما جزء گزینهها باشد، اظهار کرد: همانگونه که در میدان توانستیم برتری داشته باشیم و ابتکار را در دست بگیریم، در دیپلماسی هم آقای عراقچی میتواند با دستی پر برگردد.
انتهای پیام/
نظر شما