سلول‌های سرطانی مسیرهای جایگزین برای تغذیه و رشد خود پیدا می‌کنند

دانشمندان دریافته‌اند که سلول‌های سرطانی برای بقای خود برنامه‌های پشتیبان فراوانی دارند و همواره به دنبال مواد مغذی هستند تا در رشد و گسترش‌شان از آنها استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ سلول‌های سرطانی افزون بر قندهایی مانند گلوکز که انرژی تکثیر آن‌ها را فراهم می‌کند، از کتون‌ها—که هنگام روزه‌داری یا رژیم کم‌کربوهیدرات از چربی‌ها تولید می‌شوند—به‌عنوان منبع سوخت جایگزین استفاده می‌کنند.

اکنون پژوهشی تازه از دانشمندان مؤسسه ون ‌اندل نشان می‌دهد مسیرهایی که سلول‌های سرطانی برای پردازش مواد مغذی مختلف به کار می‌گیرند، تأثیر عمیقی بر رفتار سلولی دارند. آن‌ها یک مسیر جایگزین یا «غیرکانونی» کشف کردند که طی آن سلول‌های سرطانی نوعی کتون به نام β-هیدروکسی‌بوتیرات (β-OHB) را به استیل-کوآ (acetyl-CoA) تبدیل می‌کنند؛ مولکول متابولیکی ضروری برای سنتز اسیدهای چرب و کلسترول که از رشد و تکثیر سلول پشتیبانی می‌کند.

ایوان لین ، استادیار گروه متابولیسم و برنامه‌ریزی تغذیه‌ای ون اندل می‌گوید: سلول‌های سرطانی برای بقا به یک شبکه متابولیکی پیچیده متکی هستند. درک کامل طیف منابع غذایی که سوخت آن‌ها را تأمین می‌کند، می‌تواند به ما کمک کند راه‌هایی برای مختل کردن این دفاع چندلایه پیدا کنیم.

لین و همکارانش همچنین دریافتند که سلول‌های سرطانی می‌توانند حتی زمانی که گلوکز—منبع اصلی انرژی بدن—به‌وفور در دسترس است، از مسیر جایگزین β-OHB استفاده کنند. این یافته نشان می‌دهد که بسته به شرایط، گلوکز همیشه انتخاب نخست سلول‌ها نیست.

یافته‌های امروز بر پیچیدگی روزافزون درک ما از چگونگی استفاده سلول‌ها از سبد گسترده‌ای از مواد مغذی برای بقا می‌افزاید. برای نمونه، پژوهش‌های پیشین ون اندل نشان داده‌اند که تنها سلول‌های سرطانی نیستند که از کتون‌ها استفاده می‌کنند، بلکه سلول‌های ایمنی نیز همین کار را انجام می‌دهند.

در سال ۲۰۲۳، راسل جونز، دریافت که سلول‌های T یا همان سربازان سیستم ایمنی ممکن است کتون‌ها را به گلوکز ترجیح دهند. پژوهش بعدی آزمایشگاه او نشان داد سلول‌های T که مأمور مبارزه با سرطان هستند نیز از مسیرهای جایگزین برای تولید استیل-کوآ استفاده می‌کنند. جونز یکی از نویسندگان همکار مطالعه جدید نیز هست.

بسیاری از افراد، کتون‌ها را از دریچه رژیم غذایی بسیار کم‌کربوهیدرات (کتو) می‌شناسند. اگرچه پژوهش لین روشنایی تازه‌ای بر متابولیسم یک کتون خاص افکند، اما به بررسی اثرات رژیم کتو یا تغییرات غذایی مشابه نپرداخت.

لین در پایان می‌گوید: وقتی صحبت از رژیم غذایی، سرطان و سیستم ایمنی می‌شود، پاسخ‌های ساده‌ای وجود ندارد. به همین دلیل، درک نحوه کنار هم قرار گرفتن تمام این اجزا اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد. استیل-کوآ برای عملکرد سلولی حیاتی است و کار ما نشان می‌دهد که سلول‌های سرطانی می‌توانند از مواد مغذی متفاوت و مسیرهای گوناگون برای تولید آن استفاده کنند. این یافته‌ها تصویر کامل‌تری به ما می‌دهند، اما هنوز بخش‌های زیادی برای کشف باقی مانده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1280136

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =