بهترین بازیگر زن جشنواره تئاتر کوفاربلاروس معلول  است

آرام و شمرده حرف می زند و بین جملاتش مکث می کند .انگار که بر می گردد به روزهای اولی که در مرکز توانبخشی ارمغان گلدوزی یاد می گرفت و هر سوزنی که به تابلو می زد تپش قلبش بود که روی پارچه نقش می بست.

زهره حاجیان- آرام حرف می زند اما وقتی که به مقام هایی که در جشنواره ها به دست آورده می رسد چشمانش هی دو دو می زند و با شور و شوق از مقام هایش می گوید: مقام اول در جشنواره مهر آیین ، مقام اول در جشنواره بلاروس و...

شنو یعنی نسیم خنک، یعنی باد

در نگاه اول به نظرت می رسد که " شنو " به معنی شنواست و فعل امر شنیدن اما مادر می گوید: «شنو نامی کردی است به معنی نسیم خنک به معنی باد ...»

شهلا حاتمی در مورد معلولیت شنو قادری 33 ساله می گوید: « شنو در بحبوحه جنگ و بمباران های دشمن سال 60 به دنیا آمد.آن روزها ما در پاوه زندگی می کردیم و هر روز شاهد بمباران های شدید دشمن بودیم.»

او با اشاره به اینکه شنو در زمان به دنیا آمدن دچار کمبود اکسیژن شد و از دست پرستار افتاد می گوید: « جنگ اتفاق بدی است آن روزها همه دلهره داشتند و زمانی که آژیر قرمز از رادیو پخش می شد مرا به بیمارستان بردند و استرس و نگرانی هایی که در همه مردم شهر وجود داشت باعث می شد شرایط بدتر و غیر قابل تحمل تر شود .

شنودر این شرایط به دنیا آمد و شاید همین امر باعث شد که از دست پرستار به زمین بیفتد و یک طرف بدنش آسیب ببیند .»

تا دو ماهگی نمی دانستم که شنو دچار معلولیت است اما زمانی که برای تزریق واکسن بردم فهمیدم که دچار آسیب مغزی شده و معلولیت دارد یکی از دستانش از مچ به پایین باز نمی‌شد و یادگیری اش بسیار کند و ضعیف بود.

شهلا حاتمی با بیان این مطلب می گوید: «شنو به زحمت و با تلاش بسیار تا سال دوم راهنمایی درس خواند اما هم معلم هاو هم خودمان به این نتیجه رسیدیم که دیگر نمی تواند به درس خواندن ادامه دهد و ترک تحصیل کرد.»

مرکز ارمغان، ارمغان زندگی

خبر دادند که مسئولان مرکز ارمغان می خواهند گروه سرود تشکیل دهد یکی از ته کلاس گفت:« شنو صدای خوبی دارد و بقیه با تکان دادن سر حرف او را تایید کردند و اتفاق های خوب از همان روز شروع شد و ادامه پیدا کرد.»

شنو در گروه سرود تک خوانی می کرد و کسانی که در مراسم و مناسبت ها صدای او و گروه سرود را می شنیدند به شدت تشویق می کردند .

دختری که روی صحنه های تئاتر می درخشد

مادر که باشی خستگی و ناامید شدن برایت بی معنا می شود و برای موفقیت فرزندت هر کاری می کنی .

مادر که باشی و دختری به نام شنو داشته باشی تلاش می کنی که دیالوگ های طولانی تئاتر را مرور و تکرار کنی و تا یاد نگرفته و از حفظ نگفته دست از تلاشت بر نمی‌داری.

مادر شنو در این مورد می گوید:«روزها و هفته های اول نمی توانست دیالوگ ها را حفط کند و باید بارها و بارها یک جمله را تکرار می کردم تا به خاطر بسپرد اما به مرور یاد گرفت و به راحتی می توانست دیالوگ های مربوط به نمایش ها را حفظ کند.»

او در مورد موفقیت های شنو می گوید: « شنو در نمایشهای پیک نیک در میدان جنگ ، تبخال ،اینجا فقط آرزوست ، پرده برداری و صندلی ها مقام اول رابه دست آورد و 6 تندیس از جشنواره ها دارد.»

بهترین بازیگر زن در جشنواره تئاتر کوفار کشور بلاروس

مردم کرمانشاه شنو را دوست دارند و به او افتخار می کنند به طوری که چندی پیش مدیرکل بهزیستی کرمانشاه از کسب جایزه بهترین بازیگر زن در جشنواره تئاتر کوفار کشور بلاروس توسط شنو قادری مددجوی سازمان بهزیستی خبر داد.

عبدالرضا میرزاییان با اشاره به اینکه شنو دچار معلولیت فلج مغزی است و نیمه چپ مغز و نیمه راست بدنش لحظه تولد در دوران جنگ تحمیلی بر اثر اصابت موشک به بیمارستانی در پاوه دچار ضایعه شده گفت: « او بهزیستی است و با توجه به زحمات خودش و تلاش‌های کارکنان بهزیستی توانست در سال‌های گذشته استعداد خود را در تئاتر نشان بدهد.»

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه به کسب موفقیت‌های متعدد توسط شنو قادری در تئاتر اشاره کرد و گفت: «این هنرمند کرمانشاهی در جشنواره کوفار در کشور بلاروس که یکی از معتبرترین جوایز بین‌المللی تئاتر است توانست جایزه بهترین بازیگر زن را از آن خود کند و ثابت کند که افراد معلول با خودباوری بارها ثابت کرده‌اند که معلولیت محدودیت نیست.»

به گزارش تئاتر فستیوال ، در نمایش “صندلی ها” که بر اساس نمایشنامه اوژن یونسکو اجرا شده است ، شنو قادری و مهران قندهاری به ایفای نقش پرداختند. شنو قادری هنرمند فلج مغزی که نیمه چپ مغز و نیمه راست بدنش در دوران جنگ تحمیلی و در اثر اصابت موشک به بیمارستانی درپاوه ، در لحظه تولد دچار ضایعه شده است . مهران قندهاری نیز از هنرمندان مبتلا به سندروم داون ، دیگر بازیگر این نمایش است.

105105

کد مطلب: 561396

وب گردی

وب گردی