آموزش شیرینی پزی/ طرز تهیه برشتوک حلوایی ویژه ماه رمضان

برشتوک نوعی شیرینی اصیل ایرانی است که برای تهیه آن از آرد نخودچی استفاده می‌کنند و پخت آن نیازی به فر ندارد. این شیرینی خوشمزه برای پذیرایی در ماه رمضان و مراسم مذهبی گزینه مناسبی است.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، برشتوک یکی از شیرینی‌های سنتی و محبوب ایرانی است که اصالت آن به شهر اصفهان بر می‌گردد. پایه اصلی برشتوک آرد نخود تفت داده شده است. معمولا برای تهیه برشتوک نیازی به استفاده از فر نیست و شما می‌توانید این شیرینی را به‌راحتی در منزل تهیه کنید. این شیرینی به دلیل داشتن آرد نخودچی طعم بسیار دلنشینی دارد. برشتوک حلوایی یکی از انواع برشتوک است که برای تهیه آن از آرد نخودچی همراه با روغن و کره، گلاب و هل استفاده شده است و طعم و شکلی شبیه به حلوا دارد.

بیشتر بخوانید:

آموزش شیرینی پزی/ ترفند خوشمزگی زولبیا بامیه‌های بازاری

برشتوک حلوایی برای ماه مبارک رمضان و پذیرایی در شب‌های قدر انتخاب بسیار مناسبی است که با صرف زمان کم و بدون نیاز به فر در منزل تهیه می‌شود. در ادامه این مطلب طرز تهیه برشتوک حلوایی همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه برشتوک تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه برشتوک حلوایی

آرد نخودچی: ۵۰۰ گرم
روغن جامد: ۱۰۰ گرم
کره: ۱۵۰ گرم
پودر قند: ۱۵۰ گرم
گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
پودر هل: ۱ قاشق غذاخوری
پودر پسته برای تزیین: به میزان لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

بهترین آرد نخودچی موجود در بازار آرد نخود گل دو آتشه است. هنگام خرید آرد نخودچی دقت کنید که خوب آسیاب شده باشد و ریزه‌های نخود در آرد پیدا نباشد. آرد نخودچی را از لوازم قنادی‌ها و یا فروشگاه‌های معتبر مواد غذایی تهیه کنید.

گلاب

همانطور که می‌دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب‌ترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه می‌شود. امروز در همه فروشگاه‌ها و سوپر مارکت‌ها شیشه‌های گلاب را در اشکال و با نام‌های تجاری گوناگون می‌بینیم که بسیاری از آن‌ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می‌دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی‌کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.

هل

برای تهیه شیرینی و دسر حتماً از پودر هل سبز استفاده کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیش‌تری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسب‌تر است.

طرز تهیه برشتوک حلوایی

۱ ـ برای شروع کار ابتدا آرد نخودچی را داخل یک ماهی‌تابه بریزید و آن را روی حرارت کم اجاق گاز بگذارید. آرد نخودچی را حدود سی دقیقه با شعله کم تفت بدهید و مدام هم بزنید تا آرد از زیر نسوزد و ته نگیرد. توجه داشته باشید که حرارت گاز باید خیلی کم باشد و رنگ آرد نخودچی نباید بعد از تفت دادن تغییر کند.
 
۲ ـ بعد از این‌که آرد نخودچی را تفت دادید و بوی خامی آن از بین رفت، حتما یک‌بار آن را الک کنید و دوباره به داخل ماهی‌تابه برگردانید. روغن جامد و کره را به ماهی‌تابه اضافه کنید و صبر کنید تا روغن و کره آب شوند و خوب با آرد نخودچی مخلوط شوند. حدود پانزده دقیقه دیگر مخلوط آرد نخودچی و روغن را با هم تفت بدهید.
 
۳ ـ در مرحله بعد گلاب و پودر هل را به آرد اضافه کنید و چند دقیقه دیگر هم بزنید؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا برشتوک کمی از حرارت بیفتد و بعد پودر قند را به ماهی‌تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا به صورت یک‌دست با آرد و روغن مخلوط شود.
 
۴ ـ کف یک قالب مورد نظر را (ترجیحا به صورت مربع یا مستطیل باشد) کاغذ روغنی پهن کنید؛ سپس برشتوک آماده را داخل قالب بریزید و با ته قاشق روی برشتوک را صاف کنید. در مرحله آخر پودر پسته را روی تمام سطح برشتوک بپاشید و قالب را به مدت دو تا سه ساعت داخل یخچال قرار بدهید تا برشتوک سفت و منسجم شود. بعد از گذشت این مدت زمان می‌توانید قالب را از یخچال خارج کنید و برشتوک حلوایی را به صورت دلخواه به شکل لوزی یا مربع برش بزنید و داخل ظرف سرو مورد نظر بچینید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1138178

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =