کشف یک میلیارد تن مس و ۵۰ تن طلا در سیستان و بلوچستان

مدیرکل صمت سیستان و بلوچستان با تأکید بر برخورداری استان از هر شش مزیت اصلی توسعه کشور، از جهش قابل توجه در حوزه اکتشافات معدنی خبر داد و گفت: ذخایر قطعی مس به یک میلیارد تن و ذخایر طلای قابل استحصال به ۵۰ تن رسیده است.

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از سیستان و بلوچستان، داود شهرکی در تشریح جایگاه استان در توسعه ملی بیان کرد: برای کشور ایران شش مزیت به عنوان محورهای توسعه تعریف شده است که عبارتند از پهناوری سرزمین، جوانی جمعیت، دسترسی به مرزهای خاکی، دسترسی به آب‌های آزاد، دسترسی به انرژی خورشیدی و منابع زیرزمینی که خوشبختانه سیستان و بلوچستان هر شش شاخصه را به تنهایی داراست و این یک فرصت استراتژیک برای سرمایه‌گذاری و توسعه محسوب می‌شود.

وی محور اصلی راهبرد توسعه استان در حوزه معدن را اکتشاف دانست و تصریح کرد: صرف ادعای معدنی بودن بدون ارائه ذخیره قابل قبول برای سرمایه‌گذار یا مسئولان کشور پذیرفتنی نیست. به همین دلیل، اکتشاف سیستماتیک را به عنوان راهبرد اصلی در دستور کار قرار دادیم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان وبلوچستان با اشاره به موقعیت زمین‌شناسی استان در کمربند فلزی جهان، از سرمایه‌گذاری بالغ بر سه هزار میلیارد تومان در بخش اکتشافات سیستماتیک خبر داد.

جهش ذخایر مس در سیستان و بلوچستان

شهرکی در ادامه به نتایج این سرمایه‌گذاری اشاره کرد و گفت: در حالی که تا ده سال پیش حدود سه میلیون تن ذخیره مس در استان شناسایی شده بود، امروز این رقم به حدود یک میلیارد تن ذخایر کشف‌شده مس رسیده است.

مدیرکل صمت استان افزود: در یکی از محدوده‌های در حال اکتشاف در شمال استان به وسعت ۹۰ کیلومتر مربع، تنها در ۱۰ درصد این منطقه به ذخایر عظیم دست یافته‌ایم و عملیات اکتشاف در ۹۰ درصد باقی‌مانده همچنان ادامه دارد.

وی همچنین تأکید کرد: ذخیره معدن «سیاسترگی» رشد چشمگیری داشته و از سه میلیون تن به حدود ۱۴۰ میلیون تن افزایش یافته است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: امروز استان صاحب هفت معدن طلا است و حدود ۵۰ تن طلای قابل استحصال در استان شناسایی شده است.

به گفته وی، یکی از این معادن در سال قبل منجر به افتتاح کارخانه تولید شمش طلا با ظرفیت ۵۰۰ کیلوگرم در سال شده و دو کارخانه دیگر نیز در مراحل اخذ زمین و طی فرآیندهای زیست‌محیطی برای اجرا هستند.

شهرکی در پایان ابراز امیدواری کرد که با تکمیل اکتشافات در سایر محدوده‌ها، شاهد توسعه هرچه بیشتر این بخش در استان باشیم.

خبرنگار: مبینا میر

انتهای پیام/

کد مطلب: 1297110

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =