موج شدید گرما باغداران موز را با خسارات سنگین مواجه کرد

بخشدار باهوکلات با اشاره به تداوم موج کم‌سابقه گرما در جنوب شرق کشور، از وارد شدن خسارات قابل توجه به باغات موز این منطقه خبر داد و خواستار توجه فوری دستگاه‌های مسئول برای حمایت از کشاورزان و جبران زیان‌های ناشی از افزایش دما شد.

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از سیستان و بلوچستان، صادق امیری، بخشدار باهوکلات، با اشاره به شرایط اقلیمی حاکم بر این منطقه اظهار کرد: بخش باهوکلات با جمعیتی بالغ بر ۴۵ هزار نفر در شرقی‌ترین نقطه ایران واقع شده و بخش قابل توجهی از اقتصاد و معیشت مردم آن بر پایه فعالیت‌های کشاورزی و باغداری استوار است.

وی با بیان اینکه پروژه شش هزار هکتاری کشاورزی باهوکلات یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های تولیدی منطقه به شمار می‌رود، افزود: در حال حاضر حدود ۴۲۰ هکتار از اراضی این طرح به کشت موز اختصاص یافته است که متأسفانه در روزهای اخیر به دلیل افزایش شدید دما و وقوع گرمای کم‌سابقه، خسارات قابل توجهی به این باغات وارد شده است.

بخشدار باهوکلات تصریح کرد: طی هفته جاری دمای هوا در منطقه به شکل محسوسی افزایش یافته و در برخی ساعات روز، دمای محسوس به بیش از ۵۰ درجه سانتی‌گراد رسیده است. این شرایط موجب بروز تنش شدید گرمایی در محصولات کشاورزی به‌ویژه باغات موز شده و نگرانی‌های فراوانی را در میان کشاورزان ایجاد کرده است.

امیری با اشاره به وابستگی بخش زیادی از خانوارهای منطقه به درآمدهای حاصل از کشاورزی گفت: کشاورزان با وجود تلاش برای افزایش آبیاری و مدیریت شرایط موجود، همچنان با خسارات گسترده مواجه هستند و گرمای شدید به گونه‌ای است که حتی تأمین آب مورد نیاز باغات نیز نمی‌تواند به طور کامل از آسیب به محصولات جلوگیری کند.

وی خاطرنشان کرد: کشاورزان برای ثبت و پیگیری خسارات به دستگاه‌های متولی از جمله جهاد کشاورزی مراجعه می‌کنند، اما انتظار می‌رود مسئولان استانی و ملی نیز با نگاه ویژه‌تری به شرایط پیش‌آمده توجه داشته باشند؛ چرا که شدت گرمای امسال با سال‌های گذشته قابل مقایسه نیست و شرایطی متفاوت و کم‌سابقه را بر منطقه حاکم کرده است.

بخشدار باهوکلات ادامه داد: اگر روند فعلی افزایش دما در روزهای آینده ادامه پیدا کند، احتمال گسترش خسارات و آسیب بیشتر به باغات و مزارع منطقه وجود خواهد داشت و این موضوع می‌تواند آثار اقتصادی و معیشتی گسترده‌ای برای کشاورزان و خانواده‌های آنان به همراه داشته باشد.

امیری همچنین بر ضرورت ارزیابی میدانی خسارات، حمایت از تولیدکنندگان، تسریع در روند جبران زیان‌های وارده و اتخاذ تدابیر لازم برای مدیریت شرایط بحرانی تأکید کرد و گفت: امروز حمایت از کشاورزان منطقه یک ضرورت جدی است و انتظار می‌رود تمامی دستگاه‌های مسئول با هماهنگی و برنامه‌ریزی مناسب برای کاهش آثار این پدیده اقلیمی وارد عمل شوند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد با ورود به‌موقع نهادهای متولی و اجرای برنامه‌های حمایتی، بخشی از خسارات وارده جبران شده و از بروز مشکلات بیشتر برای فعالان بخش کشاورزی در منطقه باهوکلات جلوگیری شود.

خبرنگار: عبدالقادر پاداش

انتهای پیام/

کد مطلب: 1307763

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha