آموزش شیرینی پزی/ طرز تهیه آغوزکنا شیرینی سنتی مازندران

شیرینی آغوزکنا یا کجی ، شیرینی سنتی مازندرانی است که با ترکیب آرد برنج و آرد گندم تهیه می شوند ، آغوز کنا در لهجه مازندرانی به معنی " گردو مانند " است.

 به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، شیرینی آغوزکنا یا کجی ، شیرینی سنتی مازندرانی است که با ترکیب آرد برنج و آرد گندم تهیه می شوند ، آغوز کنا در لهجه مازندرانی به معنی " گردو مانند " است.

آغوزکنا جزو شیرینی های خشک محسوب می شود و میتوانید آن را تا مدت ها در ظرف در بسته در فریزر نگهداری نمایید.  ادر ادامه مقاله با آموزش آغوزکنا همراه شما هستید. 

بیشتر بخوانید:

آموزش شیرینی پزی/ طرز تهیه کاچی مقوی

مواد لازم شیرینی آغوزکنا
برای ۴ نفر

زمان آماده سازی ۱ ساعت

زمان پخت ۳۰ دقیقه 

آرد برنج     ۱۵۰ گرم
آرد سفید    ۳۰ گرم
تخم مرغ    ۱ عدد
پودر گردو    ۵۰ گرم
روغن جامد    ۷۰ گرم
آب     ۳۰ گرم
شکر     ۱۰۰ گرم
بکینگ پودر    یک دوم قاشق چایخوری
پودر هل    ۱ قاشق چایخوری
زعفران آب کرده    به میزان لازم

طرز تهیه شیرینی آغوزکنا

۱۰۰ گرم شکر و ۳۰ گرم آب را مخلوط کرده و کناری بگذارید تا شکر حل شود. 

۱۵۰ گرم آرد برنج را در تابه روی حرارت ملایم تفت دهید تا خامی اش گرفته شود ولی رنگ آرد تغییر نکند.  سپس آرد را کنار بگذارید خنک شود. 

آرد برنج که کاملا سرد شده را با آرد سفید ، بکینگ پودر ، هل ، زعفران ، روغن جامد ذوب شده و گردو و تخم مرغ مخلوط نمایید تا یکدست شود. 

مخلوط آب و شکر را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا خمیر نرم و لطیفی داشته باشید. 

خمیر را در پلاستیک پیچیده و به مدت ۱۲ ساعت تا ۱ شب در یخچال بگذارید استراحت کند. 

خمیر را بعد از یک شب از یخچال دراورده و به اندازه یک گردو از خمیر بردارید و گرد کنید. 

در صورت تمایل می توانید گردو خرد شده یا نصف گردو روی شیرینی بچسبانید و کمی فشار دهید سپس در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است بچینید و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فری که از قبل با دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد گرم شده است بگذارید تا بپزد. 

مواد لازم آغوزکنا آمل 

آرد برنج       ۱ کیلوگرم
تخم مرغ     ۵ عدد
روغن      ۵۰۰ گرم
 شکر     ۵۰۰ گرم
گردو     به مقدار لازم
 زعفران آبکرده     به مقدار لازم
 واتک     به مقدار لازم
جوش شیرین      ۱ قاشق چایخوری
آب     ۱لیوان یک بند انگشت سرخالی
رازیانه نرم شده     به مقدار لازم

آرد و جوش شیرین را الک کنید. 

شکر ، آب و زعفران را مخلوط کنید و هم بزنید تا شکر حل شود. 

تخم مرغ ها و روغن  را به آب اضافه کنید و با چنگال هم بزنید یکدست شد. 

آرد را به همراه رازیانه و گردوی خرد شده به آب اضافه کرده و مخلوط نمایید و ورز دهید تا خمیری لطیف و یکدست شود. 

روی خمیر را پوشانده و به مدت ۲ ساعت کنار بگذارید استراحت کند. به اندازه گردو از خمیر برداشته و کف دست  گرد کنید و با کمی فشار به حالت دیسکی در آورید و با سر انگشتدانه رویش طرح بیندازید و در مخلوط واتک و گردو خرد شده فرو کنید و سپس در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است بچینید. 

شیرینی را به مدت ۳۰ دقیقه در فری که از قبل با دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید تا کف آن طلایی شود. 

کد خبر: 1131466

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =