به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، شیرینی کاک یا نان کاک یکی از شیرینی های سنتی کرمانشاه است که از لایه های نازک و ظریف خمیر کاک به همراه پودر قند ، دارچین ، هل و پودر بادام تشکیل شده است. در ادامه مقاله طرز تهیه شیرینی کاک خوشمزه کرمانشاهی را به شما آموزش میدهیم.
بیشتر بخوانید:
آموزش شیرینی پزی/طرز تهیه کیک شیره خرما
شیرینی کاک
مواد لازم شیرینی کاک
آرد سفید قنادی درجه یک ۳۰۰ گرم
آب ولرم ۵۰ گرم
خمیرمایه ۱ قاشق چای خوری
شکر ۱ قاشق غذا خوری
تخم مرغ ۱ عدد
روغن جامد ۵۰ گرم
مواد میانی شیرینی کاک
پودر قند ۱۶۰ گرم
پودر هل ۱ قاشق چای خوری
پودر بادام نصف پیمانه
پودر دارچین در صورت تمایل ۱ قاشق چای خوری
طرز تهیه شیرینی کاک
ابتدا خمیر مایه و شکر را در آب ولرم بریزید و هم بزنید و رویش را بپوشانید و به مدت ۱۰ دقیقه در جایی گرم قرار دهید تا عمل بیاید.
در ظرفی گود و نسبتا بزرگ ، تخم مرغ ، روغن ذوب شده هم دما با اتاق و نمک را هم بزنید تا یکدست شود.
خمیر مایه ک کف کرده را به مواد اضافه کنید و مخلوط نمایید.
نیمی از آرد را به مواد اضافه کنید و هم بزنید یکدست شود.
بقیه آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیری لطیف بدست آید که به دست نچسبند.
خمیر را ۱۰ دقیقه ورز بدهید.
خمیر را گرد کنید و وسط ظرف بگذارید و رویش را بپوشانید و به مدت ۱ – ۲ ساعت در جایی گرم قرار دید تا استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
دوباره خمیر را ورز دهید تا هوای اضافه اش گرفته شود.
خمیر را به حالت استوانه لول کنید و با چاقو در اندازه های یکسان برش بزنید و همه را در دست چانه کنید و داخل ظرف بچینید و رویشان را با دستمال بپوشانید تا خشک نشوند.
روی میز کار را آرد پاشی کنید و چانه ها را به وسیله وردنه به شکل گرد و نازک باز کنید.
ساچ یا تابه ای بزرگ را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود و سپس هر خمیر را که باز میکنید روی ساچ پهن کنید تا بپزد.
یک طرف خمیر که طلایی شد ، آن را برگردانید و سمت دیگرش را بپزید و سپس از روی ساچ برداشته و در یک لایه پارچه بپیچید تا خشک نشود.
بعد از اتمام پخت نان ها برای مواد میانی ، پودر قند ، پودر هل و بادام و دارچین را مخلوط کنید و و روی نان ها بپاشید و هر کدام را رول کنید .
روی نان رول شده وردنه بکشید تا کاملا منسجم شود.
نان حتما باید گرم باشد تا مواد میانی به نان بچسبد.
نان های رول شده را به اندازه های ۳ سانتی به شکل اریب برش بزنید و رویشان را با پودر پسته و پودر نارگیل تزئین کنید.
شیرینی کاک را در ظرف دربسته در یخچال نگهداری نمایید.
منبع:سایت خبری بیتوته
انتهای پیام/
نظر شما