تاسیس شوراهای دانشی و دانشکدگان ابتکار شهید طهرانچی بود/ بخشیدن هویت جدید به دانشگاه آزاد

رئیس پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور با بیان این که تاسیس شوراهای دانشی و دانشکدگان ابتکار شهید طهرانچی بود، گفت: ایشان به دانشگاه آزاد که دچار رکود شده بود، هویت جدیدی بخشید.

حسین کرمانیان رئیس پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره شهید دکتر طهرانچی اظهار کرد: شهید طهرانچی سال‌ها دانشجویانی تربیت کردند که بیش از یک دهه است عضو هیئت علمی دانشگاه‌های کشور بوده و هستند، مانند شهید دکتر شهریاری. ایشان در بین سردمداران عرصه علمی جزو پیشتازان و پیشگامان بود. در عرصه مدیریتی علم و دانش، شیوه ایشان پویا و کارآمد بود. چرا که اگر برنامه درستی در حوزه علم و دانش وجود نداشته باشد، رکود و سکون اتفاق می‌افتد.

وی افزود: طهرانچی از زمان خودش جلوتر بود. ایده‌هایی که ایشان در زمان تصدی ریاست دانشگاه شهید بهشتی مطرح مانند دانشکدگان یا شوراهای دانشی تاسیس می‌کردند، بی‌نظیر بودند. در اوایل دهه ۹۰ ایشان در شورای دانشگاه بر این باور بود وقتی میخواهیم راه‌اندازی و توسعه یک رشته را مورد توجه قرار دهیم، باید افراد متخصص و صاحب نظر آن فن نظر دهند. برای مثال رئیس دانشکده ادبیات نمی‌تواند در مورد رشته بیوتکنولوژی نظر بدهد. در این راستا، ایشان برای اولین بار در کشور، شوراهای دانشی را در دانشگاه شهید بهشتی شکل داد.

کرمانیان خاطرنشان کرد: وظیفه شوراهای دانشی این بود که موضوعات مورد بحث در شورای تحصیلی دانشگاه را پیش از تصویب بررسی کند. این گونه هیچ رشته‌ای بدون دلیل از بین نمی‌رود و هیچ رشته‌ای هم بدون دلیل موجه تاسیس نمی‌شود. این موارد از جمله ابتدایی‌ترین خدمات دکتر طهرانچی بود.

رئیس پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور گفت: ایشان در سال‌های ابتدایی کارشان مقاله‌ای را در نیچر قرائت کرده بودند. آن مقاله به یکی از کلیدواژه‌های اصلی سخنرانی ایشان تبدیل شده بود با این مضمون که اگر غرب قصد دارد ایران را ضعیف کند، باید علم را هدف قرار دهد. پس از آن بود که شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای بودیم. وقتی از ایشان می‌پرسیدم که این افکار چگونه تراوش می‌کند و ایشان می‌گفت لطف خداست.

وی یادآور شد: شهید طهرانچی بسیار برنامه‌محور بودند. ما به شوخی می‌گفتیم اجرای این برنامه‌ها یک کامیون نیروی متخصص لازم دارد. درک و باور دکتر طهرانچی از زمان خودش بسیار جلوتر بود. من به جرات می‌توانم بگویم که فردی مانند دکتر طهرانچی که در حوزه آموزش عالی کشور، تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر است، ‌به راحتی پیدا نمی‌شود.

کرمانیان تصریح کرد: همه ما می‌دانیم که دانشگاه آزاد مولود انقلاب اسلامی و یادگار امام بود؛ اما در مدتی به شدت دچار رکود شده بود. پس از ریاست دکتر طهرانچی دوباره هویتی جدید یافت. اگر دانشگاه آزاد را با وزارت علوم مقایسه کنید، به رغم تلاشی که در وزارتخانه در حال انجام است؛ تحولات اساسی دانشگاه آزاد دیده می‌شود. ایشان یک دانشگاه را با همه مشکلاتی که داشت مانند این که بیش از ۲۰۰ واحد دانشگاه قادر به پرداخت حقوق کارمندان خود نبودند، هم‌اکنون ۴۰۰ واحد دانشگاهی در دانشگاه آزاد سرپا هستند. ایشان با طرح مسائلی مانند دانشگاه نسل سوم، دانشگاه کارآفرین و مواردی از این دست دانشگاه آزاد را متحول کرد. در دوران رکود کرونا هم اجازه نداد دانشگاه آسیب ببیند.

رئیس پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور تاکید کرد: دکتر طهرانچی خدمات بزرگی برای دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه آزاد داشت. ایستادگی یکی از ویژگی‌های شخصیتی ایشان بود که در این مسیر بسیار تاثیرگذار بود. به نظر من، اندیشه برتر در وجود شهید طهرانچی قرار گرفته بود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1271215

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =