جنگ بازار صیفی‌جات آمریکا را ملتهب کرد

خبرگزاری بلومبرگ از افزایش قیمت گوجه‌فرنگی در آمریکا به بالاترین سطح در ۴ دهه اخیر خبر داد.

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز به نقل از خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ، قیمت گوجه‌فرنگی در این کشور به بالاترین سطح خود در ۴۰ سال گذشته رسیده و افزایش شدید قیمت‌ها، تقاضای مصرف‌کنندگان را کاهش داده است.

قیمت هر پوند (۰.۴۵۴ کیلوگرم) گوجه‌فرنگی پس از جنگ آمریکا علیه ایران به ۲.۶۹ دلار افزایش یافته است.

چندی پیش رسانه‌های خارجی همزمان با جنگ آمریکا علیه ایران از افزایش ۷۰ درصدی قیمت کود شیمیایی خبر دادند. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، همان زمان اعلام کرد، این افزایش می‌تواند به عاملی برای رشد قیمت مواد غذایی در ماه‌های آینده تبدیل شود.

از سوی دیگر، افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و رشد قیمت سوخت نیز به گرانی محصولات دامن زده است. قیمت بنزین در برخی ایالت‌های آمریکا به ۶ دلار برای هر گالن رسیده و فشار بیشتری بر زنجیره تأمین مواد غذایی وارد کرده است.

پیش‌تر نیز تولیدکنندگان ایتالیایی، که کشورشان از قطب‌های اصلی تولید گوجه‌فرنگی در جهان به شمار می‌رود، نسبت به تأثیر افزایش قیمت کود شیمیایی و سوخت بر هزینه‌های تولید و قیمت نهایی این محصول هشدار داده بودند.

جاکوب کرمپل، تحلیلگر بازرگانی در آمریکا، می‌گوید: «این تازه آغاز راه است و در ماه‌های آینده خبرهای بیشتری درباره افزایش قیمت مواد غذایی، به‌ویژه در بخش صیفی‌جات، خواهیم شنید. کاهو از جمله محصولاتی است که احتمالاً در روزهای آینده با افزایش قیمت مواجه خواهد شد.»

انتهای پیام/

کد مطلب: 1308990

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha