عمده‌ترین سوالات در دادگاه مهریه چیست؟

در این مطلب به مهمترین سوالات قاضی در جلسه مهریه و مطالبه آن آشنا خواهید شد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سریع ترین روش گرفتن مهریه در ابتدای امر از طریق اداره ثبت و اجرای آن انجام می شود در این جا اگر مالی از مرد قابل توقیف باشد به جز مستثنیات دین توقیف می شود و اگر مالی برای توقیف پیدا نشد با ارائه گواهی از این مرجع میتوان در دادگاه اقامه دعوا کرد برای مطالبه مهریه این دادگاه ممکن است دادگاه خانواده باشد در برخی شهر ها و با دادگاه عمومی باشد در برخی دیگر از شهرها.

بیشتر بخوانید: 

طلاق مبارات چیست؟

باید بدانیم که در برخی موارد سختی زیادی برای صدور حکم در پیش نیست مثل مواردی که قراردادی واضح در بین است و قاضی مکلف است طبق قرارداد حکم کند در مهریه هم همین طور است معمولا مهریه ها در نکاح نامه های رسمی درج شده اند و شک و شبهه ای در آن وجود ندارد برای مثال در سند نکاح نامه درج و ثبت شده ۱۱۰ سکه و… قاضی موظف است طبق آن حکم بدهد و باید گفت حقی مسلم است که خدشه ای به آن وارد نمی شود.

مگر آنکه نکاح طرفین ثبت نشده باشد و در میزان و مقدار آن شک باشد که در اینجا قاضی با سوالاتی سعی در کشف واقع دارد. همچنین ممکن است بعد از مهریه و ازدواج سندی بین طرفین نوشته شده باشد که در آن زوجه مهر خود را کاملا یا قسمتی از آن را بخشیده است که در اینجا اگر شکی در آن وجود داشته باشد قاضی با سوالاتی سعی میکند واقعیت را بفهمد.

پس در دادگاه مهریه چون سند مهریه محرز است معمولا سختی در پیش نیست و در مدت خیلی کمی هم جلسه دادگاه تمام می سود در این حد که قاضی میپرسد تعداد مهریه چقدر است و آیا پرداخت کرده ای قبلا یا خیر؟

 اما این در مهریه عندالمطالبه است و در مهریه عندالاستطاعه کمی فرق میکند.

سوالات قاضی در دادگاه مهریه عندالاستطاعه

اگر مهریه عندالمطالبه باشد قاضی دلیلی ندارد سوال کند که چرا مهریه را مطالبه میکنی و اساسا این سوال به وی مربوط نمی شود. اما اگر مهریه عندالاستطاعه باشد شما باید دارایی مرد و تمکن مرد را ثابت کنید و قاضی هم برای احراز تمکن مرد سوالاتی در مورد میزان درآمد و اموال و دارایی وی می پرسد و البته استعلام هایی هم لازم است انجام شود. زیرا در مهریه مزبور وقتی حکم به پرداخت صادر می شود که ثابت شود مرد توانایی پرداخت دارد در غیر این صورت چنین نخواهد شد.

سوالات قاضی در اعسار از مهریه

آنچه ممکن است کمی چالش داشته باشد برخلاف حکم به مهریه زمانی ست که فرد به پرداخت مهریه محکوم شده است و دادخواست اعسار و نداری از پرداخت مهریه تقدیم میکند.  در اینجا قاضی هم از طرفین یعنی مرد و زن سوالاتی را مطرح میکند برای مثال از زن در مورد دارایی مرد و اموال وی سوال میکند و از مرد هم چنین سوالاتی را مطرح میکند.

برای اعسار لازم است شهادت شهود وجود داشته باشد که ممکن است قاضی در این باره از وضعیت مالی مرد و میزان درآمد وی نیز سوال کند. و وی همچنین استعلامات مربوط به دارایی مرد را چک میکند تا بتواند طبق آن حکم بدهد. لذا همانطور که گذشت معمولا دفاع و سوالات اصلی در زمانی ست که مرد دادخواست اعسار میدهد و نکته دیگر این که در دادگاه مهریه ادعای نداشتن مال از سوی مرد و موارد دیگر تاثیری ندارد و این موارد باید در جلسه اعسار انجام شود جون در هر حال اگر مهریه عندالمطالبه باشد دادگاه به آن حکم میدهد.

دادگاه مهریه اگر نکاح نامه رسمی و ثبت شده باشد کار خاص و پیچیده نخواهد داشت و طبق آن‌ حکم میدهد و قاضی هم  جز چند سوال ساده راجع به میزان مهریه و… سوال دیگر نخواهد پرسید اما اگر مرد محکوم شود و درخواست اعسار بدهد سوالاتی از قبیل میزان درآمد مرد و میزان دارایی و اموال وی از طرفین و شهود پرسیده می شود که در بالا به آن اشاره کردیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1125452

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =