عملیات هند طوری طراحی شده که پاکستان را تحریک به اقدام متقابل نکند/ پیامدهای خطرناک تداوم جنگ برای دهلی و اسلام آباد

کارشناسان بین الملل با توجه به شرایط اقتصادی دو طرف بر این باورند که نه هند و نه پاکستان تمایلی به تداوم درگیری ندارند و علاوه بر این، عملیات سیندور هند به گونه‌ای طراحی شده که صرفا یک پیام روشن به پاکستان ارسال کند.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، سرانجام پس از چند روز تنش کلامی و تهدید طرفین دولت هند شب گذشته عملیاتی نظامی تحت عنوان «عملیات سیندور» علیه مواضعی در پاکستان و کشمیر تحت کنترل آن را آغاز کرد. روز 2 اردیبهشت عملیاتی تروریستی در منطقه پهلگام کشمیر تحت کنترل هند اتفاق افتاد که منجر به کشته شدن 26 گردشگر شد. پس از آن لفاظی‌های طرفین آغاز شد و یکدیگر را تهدید به حمله می‌کردند.

هند از ابتدای ماجرا مدعی بود که یک گروه تروریستی تحت حمایت دولت پاکستان در این عملیات تروریسی دست داشته است. بر اساس گزارش رسانه‌های هندی، در حمله دیشب 9 نقطه در مناطق مظفرآباد، کوتلی و احمدپور شرقی مورد اصابت موشک‌های هندی قرار گرفت که بر اساس بیانیه هند محل اختفای گروه‌های تروریستی بود.

بیشتر بخوانید:

هند و پاکستان پشتوانه اقتصادی ورود به جنگ را ندارند

دولت پاکستان بلافاصله عملیات هند را «اقدام جنگی» خواند و مدعی شد که 5 جنگنده هندی را سرنگون کرده است. علاوه بر این، بر اساس بیانیه دولت پاکستان، 26 غیر نظامی در اثر حملات هند کشته و 46 نفر زخمی شده‌اند. بعد از آغاز درگیری بین طرفین، هواپیماهای بین المللی مسیرهای خود را تغییر داده و یا پروازهای خود را لغو کردند. برخی قدرت‌های بین المللی از جمله آمریکا، روسیه و چین و همچنین یازمان ملل طرفین را به خویشتن‌داری دعوت کردند.

با توجه به اینکه دو کشور دارای سلاح هسته‌ای هستند، برخی نهادهای بین المللی نسبت به تشدید تنش در منطقه ابراز نگرانی کرده و بر این باورند که ادامه درگیری‌ها پیامدهای خطرناکی خواهد داشت. با این حال، کارشناسان معتقدند با توجه به شرایط دو کشور به ویژه در حوزه اقتصادی، هیچ یک از آنها خواهان تداوم درگیری نیستند و احتمالا به حملات محدود بسنده خواهند کرد.

در همین راستا، برخی کارشناسان بین المللی بیان می‌کنند که عملیات هند به گونه‌ای طراحی شده که دولت پاکستان را برای ادامه جنگ تحریک نکند. مایکل کوگلمن -مدیر برنامه آسیای جنوبی در مرکز ویلسون- در این ارتباط اظهار کرد: «این حملات به‌وضوح برای کاهش خطر تشدید تنش طراحی شده‌اند؛ حملاتی محدود و هدفمند که پیام روشنی به اسلام‌آباد ارسال می‌کند، بدون آنکه به تحریک پاسخ متقابل گسترده منجر شود».

سروجان پالکاریس -عضو اندیشکده شورای آتلانتیک در امور هند- با بیان اینکه هند با ارائه گزارش به دیپلمات‌های کشورهای «گروه بیست» و دیگران، اعتبار خود را به عنوان یک طرف قابل اعتماد حفظ کرده در خصوص عملیات سیندور اظهار می‌کند: بیانیه وزارت دفاع هند بلافاصله پس از حملات حاکی از نیت‌های غیرتشدیدکننده بوده و گذشت زمان دو هفته‌ای از حادثه تروریستی کشمیر نشان می‌دهد که هند تمایلی به تشدید فوری یا بسیج بیشتر توان نظامی ندارد.

منال فاطمه -دستیار مدیر در طرح امنیت خاورمیانه اسکوکرافت وابسته به اندیشکده شورای آتلانتیک- با اشاره به اینکه احتمال کشمیر همچنان به عنوان عامل تنش بین دو کشور باقی خواهد ماند، بر این باور است که از نظر استراتژیک، هیچ یک از طرفین به دنبال یک جنگ تمام عیار نیستند و هر دو دولت به خوبی می‌دانند که تداوم جنگ پیامدهای بسیار خطرناکی برای آنها خواهد داشت. از نظر وی، اقدام نظامی به تمرکز این کشور بر جذب سرمایه‌گذاری خارجی آسیب می‌رساند و در طرف مقابل، هند که خود را به عنوان یک قدرت اقتصادی جهانی نوظهور معرفی می‌کند، نمی‌تواند بی‌ثباتی را تحمل کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1266918

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =