به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ پلو چکدرمه ترکمنی در کنار روسری ترکمنی، اسب ترکمنی، چهره ترکمنی، کلاه ترکمنی و البته غذاهای لذیذ ترکمنی از جمله مهمترین و شناخته شدهترین نمادهای اهالی دشت ترکمن صحرا در شمال ایران هستند. «چکدرمه»، «چگیدرمه» یا «چکیدرمه» مشهورترین غذای ترکمنی است که بنا به روایتی بیش از هزار سال قدمت دارد و جزو غذاهای ایرانی محبوب است که به صورت قاطی پلو طبخ و سرو میشود.
بیشتر بخوانید:
آموزش آشپزی / طرز تهیه پلو قشقایی غذای خوشمزه عشایری
پلو چکدرمه جزو غذاهای خوشمزه مناسب ماه رمضان، از غذاهای نذری محرم و به عنوان یک غذای ایرانی خوشمزه با گوشت اتفاقا غذای اصلی عید قربان در بندر ترکمن است. برنج و گوشت گوسفندی مهمترین عناصر پلو مجلسی چکدرمه را تشکیل میدهند. به همین دلیل بسیار شبیه استامبولی پلو است. طرز تهیه پلو محلی چکدرمه مرحله به مرحله و فوت و فنهای آن را درسرویس آشپزی بخوانید.
مواد لازم برای چکدرمه :
برنج : ۷۰۰ گرم
گوشت گوسفند خرد شده :نیم کیلو
رب گوجه فرنگی : ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
پیاز خرد شده : یک عدد متوسط
آب : حدود یک لیتر (۴ پیمانه)
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی : به میزان لازم
روغن : به میزان نیاز
طرز تهیه چکدرمه ترکمنی
ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.
بعد پیاز های خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا پیاز ها طلایی رنگ شوند.بعد از تفت پیاز گوشت خرد شده را داخل آن بریزید و خوب تفت دهید.
به پیاز و گوشت در حال تفت خوردن ۲ تا ۳ قاشق رب گوجه فرنگی ، مقداری نمک ، فلفل و ادویه های دیگر را اضافه کنید و تفت دهید.
سپس یک لیتر آب داخل قابلمه بریزید و حرارت را رو به بالا ببرید تا آب به جوش بیاید. بعد حرارت را کم کنید و بگذارید تا گوشت کمکم بپزد.
بعد از پخت کامل گوشت و کم شدن آب گوشت ،برنج خیس خورده شده را از آب خارج کنید و داخل قابلمه گوشت پخته بریزید.و آب آن را اندازه بگیرید تا شفته نشود.بعد از جوشیدن برنج ، آن را دم کنید. ابتدا حرارت را کمی بالا ببرید تا برنج بخار کند و بعد حرارت را کم کنید تا برنج خوب دم بکشد.
برنج پخته شده را در ظرف مورد نظرتان بکشید.
نکات تکمیلی در مورد چکدرمه
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت است .
چکدرمه را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب است
انتهای پیام/
نظر شما