محمد لسانی کارشناس حوزه رسانه در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز با بیان اینکه مهم ترین مسئله پالایش سفره خبری از اطلاعات جعلی و نادرست است گفت: این پالایشی که باید صورت بگیرد یک قسمتی از حاکمیت و حکمرانی رسانه ای ما مسئولیت دارد که باید از طریق تذکر و هشدار و تعامل با پلتفرم ها و سکوها و تعامل با تولیدکنندگان محتوا به پالایش برسد و یک قسمت آن خود مردم هستند و یک قسمت بخش دوم خود محتواسازان و سلبریتی ها نقش دارند.
وی تاکید کرد: محتواسازان و سلبریتی ها نوع محتوایی که پخش میکنند باید در راستای انسجام ملی، هویت ملی و دشمن ستیزی باشد.
لسانی خاطرنشان کرد: حوزه سومیی هم که در این زمینه مهم است و نقش دارد، مردم و کاربران هستند که میتواند یک لایه ی فشار اجتماعی تولید کند و این فشار اجتماعی میتواند به محتواسازان جهت بدهد.
وی با اشاره به اینکه کاربران و مردم در محتواسازی نقش مهمی دارند تصریح کرد: این سه لایه در کنار هم میتواند آن پالایش سفره خبری و اطلاعاتی را محقق کند و از محتوای جعلی، نفرت آمیز و نفرت پراکن و محتوای ضد میهن خالی کند.
کارشناس حوزه رسانه با بیان اینکه کاری که باید بکنند مجهز شدن به تکنیک های سواد رسانه ای است تاکید کرد: تکنیک های اصلی سواد رسانه ای از حوزه مربوط به تفکر نقادانه سواد خبری و راستی آزمایی و فکت چکینگ یا همان صحت سنجی، اینها در کنار هم میتواند کاربران را مجهز بکند در مسیر اینکه در شرایط بحران که ما در رشته ارتباطات، که به آن ارتباطات بحران میگوییم، در ارتباطات بحران به دام و تله ی رسانه ای دشمن گیر نکنند و در راستای اهداف دشمن انتشار محتوا نکنند و در چرخه ی گسترش شایعات و شبهات قرار نگیرند.
وی با اشاره به اینکه هوشیاری رسانه ای با مجهز شدن به اصول سواد رسانه ای و سواد خبری است تاکید کرد: اینکه این اصول چیست و بشناسیم این اصول را نکته ی اولش این است که همیشه به دنبال منبع باشیم و اگر کسی محتوایی را میفرستد همراه با منبع باشد.
لسانی در پایان سخنانش گفت: کانال ها و پیج ها و صفحات شبکه های اجتماعی هیچوقت منبع دست اول نیستند و اینها مصرف کننده خبر هستند به همین علت حجم بالایی از محتوای جعلی، نفرت پراکن و محتوای نادرست در همین پیج ها و کانال منتشر می شود و کاری که باید بشود این است که از خبرگزاری های اصلی و رسمی اخبار را پیگیری کنیم.
انتهای پیام/
نظر شما