مخالفت احزاب انگلیس با هرگونه مشارکت در جنگ علیه ایران

احزاب سیاسی و سیاستمداران انگلیسی به خوبی می‌دانند که هرگونه مشارکت با اسرائیل و حتی آمریکا در جنگ علیه ایران هزینه‌های جبران ناپذیری برای آنها خواهد داشت و کشورشان را به طور ناخواسته وارد جنگ می‌کند و بنابراین هشدارهای لازم را برای پرهیز از این امر به دولتشان داده‌اند.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، در روزهای اخیر با توجه به موضع‌گیری‌های برخی کشورهای غربی به ویژه آمریکا و انگلیس گمانه‌زنی‌های در خصوص احتمال ورود آنها به درگیری مستقیم با ایران مطرح شده است؛ هر چند که این کشورها تا کنون تمام ظرفیت خود را برای دفاع از اسرائیل و ضربه زدن به ایران به کار گرفته‌اند.

تحلیلگران بین المللی و مقامات برخی کشورها از جمله روسیه وچین هشدار داده‌اند که هر گونه مداخله بازیگران دیگر تنش در خاومیانه را به مرحله‌ای بسیار خطرناک می‌رساند. دولتمردان غربی نیز به خوبی آگاه هستند که هرگونه درگیری مستقیم دامان خود آنها را نیز می‌گیرد. تحولات اخیر نشان می‌دهد که دولت بریتانیا به‌خوبی از احتمال درگیر شدن در جنگی وسیع‌تر، حتی ناخواسته، آگاه است.

بیشتر بخوانید:

دست به کار شدن فرانسه برای نجات اسرائیل / موشک‌های ایرانی راه دیپلماسی را باز می‌کند!

نخست‌وزیر بریتانیا چند روز پیش جلسه اضطراری کابینه را برای بررسی واکنش بریتانیا در صورت ورود آمریکا به درگیری میان ایران و اسرائیل برگزار کرد. بخش عمده‌ای از بحث‌ها حول محور دیه‌گو گارسیا -یک پایگاه نظامی مرموز بریتانیا و آمریکا در اعماق اقیانوس هند- می‌چرخید.

این پایگاه استراتژیک، هواپیماهای بمب‌افکن آمریکایی را در فاصله ۵۳۰۰ کیلومتری از ایران قرار می‌دهد و می‌تواند به آنها اجازه دهد بدون ورود به حریم هوایی خلیج فارس، به ایران حمله کنند. این یعنی اگر آمریکا مستقیما مداخله کند، تقریبا بریتانیا نیز خود را به شدت درگیر خواهد یافت‌؛ حتی اگر به محافظت از اسرائیل در برابر حملات ایران کمکی نکند.

به گزارش دیلی میل، روز دوشنبه چهار فروند بمب‌افکن بی 5۲، آمریکا که توانایی حمل بمب‌های هدایت‌شونده با دقت بالا را دارند؛ در باند فرودگاه جزیره دیه‌گو گارسیا مشاهده شدند.

نکته مهم این است که پس از جلسه کابینه انگلیس مشخص شد که دولت این کشور باید استفاده آمریکا از این پایگاه را در هرگونه حمله هوایی به ایران تایید کند.

عدنان حسین _نماینده مستقل مجلس_ بریتانیا به میدل ایست آی گفت: اگر بریتانیا به ایالات متحده اجازه دهد از پایگاه‌هایش برای عملیات تهاجمی علیه ایران استفاده کند و به خصوص اگر این حملات از قلمرو حاکمیتی بریتانیا سرچشمه بگیرند، آنگاه می‌تواند این کشور را مستقیما درگیر در جنگ و یا از نظر قانونی شریک در جنگ دانست.

حسین افزود: این امر بریتانیا را در معرض تلافی‌جویی و حملات متقابل ایران قرار می‌دهد، در اصل می‌تواند منجر به دخالت کامل شود.

پولانسکی_ معاون رهبر حزب سبز_ نیز به میدل ایست آی گفت: «حمله اسرائیل به ایران غیرقانونی است». استارمر ادعا می‌کند که خواهان کاهش تنش است اما کشاندن بریتانیا به جنگ غیرقانونی آنها، نتیجه‌ی معکوس می‌دهد.

گفتنی است با توجه به نزدیکی دیه‌گو گارسیا به ایران، تقریبا قطعی است که این جزیره نقش حیاتی در هرگونه حمله آینده آمریکا به ایران ایفا خواهد کرد. مقامات نظامی ایران بارها به متحدان اسرائیل هشدار داده‌اند که در صورت کمک به دفاع از اسرائیل، ممکن است مورد حمله قرار گیرند.

از طرفی کارشناسان نیز معتقدند که پهپادهای شاهد بی۱۳۶ ایران، برد حمله به این پایگاه را دارند که حدود ۴۰۰۰ نفر که عمدتا اعضای ارتش و پیمانکاران آمریکایی اند در آن مستقر هستند.

این پهپاد نمونه‌ای کارآمد، ارزان‌قیمت و دوربردی است که ایران در قالب طرح‌های جدید و پیشرفته انتحاری با گزینه هدایت تصویری و توربوجت یا الکتریکی ارائه داده است. این ترکیب از دامنه وسیع، دقت نقطه‌ای و توانایی عبور از میدان‌های دفاع هوایی، آن را به ابزار راهبردی مطلوب برای ضربه به زیرساخت‌های حساس دشمن بدل کرده است.

یک تحلیلگر اسرائیلی اعتراف کرد که تنها با کمک این طراحی، احتمال دارد نسخه «بی» از شاهد تا ۴۰۰۰ کیلومتر پرواز کند و سیستم تصویربرداری مناسبی برای هدایت دقیق داشته باشد.

با این اوصاف تحلیلگران و نطامیان بریتانیا باید هوشیار باشند که این توانایی پهپادی ایران می تواند آنها را نیز تحت الشعاع قرار دهد.

کریس لاو _نماینده حزب ملی اسکاتلند_ نیز از کسانی است که خطر حضور بریتانیا در جنگ را گوشزد کرده است. او به میدل ایست آی گفت: «دولت بریتانیا باید جدیت اوضاع را تشخیص دهد و درک کند که هرگونه تصمیمی از این دست_ورود به جنگ_ نیاز به حمایت پارلمان دارد».

او گفت: «هرگونه استفاده از پایگاه‌های نظامی بریتانیا برای اقدام نظامی ایالات متحده در ایران، تشدید قابل توجه این درگیری خواهد بود و ضروری است که قبل از اتخاذ هرگونه تصمیمی، با پارلمان مشورت و رأی‌گیری شود».

اگر ایالات متحده از دولت استارمر اجازه استفاده از این پایگاه برای حمله را بخواهد، انتظار می‌رود استارمر از جاناتان پاول، مشاور امنیت ملی خود، که رئیس دفتر تونی بلر در زمان حمله بریتانیا به عراق در سال ۲۰۰۳ بود، مشورت بگیرد.

با توجه به چنین تجربیاتی در دیگر جنگ‌ها پولانسکی معتقد است: یک میلیون نفر علیه عراق راهپیمایی کردند و هرج و مرج و ویرانی که پس از آن به بار آمد، همچنان میراث شرم‌آور حزب کارگر است. در واقع آنها باید از تاریخ درس بگیرند.

حسین نیز معتقد است: «بریتانیا باید به تمرکز خود بر راه‌حل‌های دیپلماتیک ادامه دهد، زیرا این تنها راه حل واقعی برای این مسئله است».

زیرا یک جنگ تمام عیار، به ویژه با روش‌های مدرن جنگی و صحبت‌هایی در مورد پتانسیل سلاح‌های هسته‌ای، نه تنها برای طرف‌های درگیر، بلکه برای کل جهان فاجعه‌بار خواهد بود.

خبرنگار: ماری ملکی

انتهای پیام/

کد خبر: 1271690

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =