آموزش آشپزی/ طرز تهیه کباب زردک یا مشتی خوشمزه اصفهانی

کباب مشتی یا کباب زردک ، غذای سنتی اصفهان است که با گوشت چرخ شده و هویج زردک تهیه می شود و به دلیل اندازه کباب که در مشت جا می شود به نام کباب مُشتی معروف شده است.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، کباب ُمشتی یا کباب زردک یکی از کباب های سنتی اصفهان است. کباب زردک را به نام شامی اصفهانی هم می شناسند.  دستور پخت  شامی اصفهانی یا کباب مُشتی اصفهان بسیار ساده و راحت است و میتوانید متناسب با ذائقه خودتان طعم کباب زردک را ملس یا ترش کنید.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی/ طرز تهیه مرغ دودی خوشمزه

نام کباب مشتی زردکی از اندازه کباب و استفاده از هویج زردک برای تهیه آن گرفته شده است. کباب مشتی زردکی را به اندازه ای درست می کنند که در مُشت جا شود ولی شما میتوانید به شکل شامی و کتلت آن را تهیه کنید. 

شما میتوانید به جای گوشت قرمز ، کباب مشتی با مرغ را تهیه کنید. برای پخت کباب مشتی با مرغ کافیست در هر کدام از دستور پخت هایی که در ادامه مقاله آمده است، گوشت سینه مرغ یا ترکیبی از سینه و ران مرغ را جایگزین گوشت قرمز کنید. 

هویج زردک در ایران رشد می کند و به نوعی هویج محلی ایرانی محسوب می شود ، خواص هویج زردک به قدری زیاد است که به جنسینگ ایرانی معروف شده است. از آنجایی که هویج زردک در تمام فصول در دسترس نیست میتوانید هویج فرنگی را جایگزین آن نمایید. 

در صورتی که نمیخواهید از سس سرکه شیره برای شامی اصفهانی یا کباب زردک استفاده کنید می توانید برای تهیه سس ۲ – ۳ قاشق رب گوجه فرنگی را با  ۲ قاشق غذاخوری سرکه سفید ، ۱ قاشق چایخوری زعفران دم کشیده و مقداری نمک و ۱ پیمانه آب مخلوط نموده و در تابهای که کباب ها را سرخ کرده اید بریزید و وقتی به جوش آمد کباب ها را داخل سس بگذارید و در تابه را ببندید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بجوشد و سس به خورد شامی اصفهانی برود. 

کباب مشتی اصفهان
مواد لازم کباب مشتی اصفهان
   

زردک       ۳ عدد
 گوشت چرخ کرده      ۲۵۰ گرم
پیاز      ۱ عدد
آرد نخودچی     به مقدار لازم
 سرکه و شیره     به مقدار لازم 
 نمک، فلفل سیاه، زردچوبه     به مقدار لازم

طرز تهیه کباب مشتی اصفهان

سس کباب مشتی با شیره و سرکه تهیه می شود که متناسب با ذائقه خودتان می توانید ترشی یا شیرینی سس را تنظیم کنید. 

زردک را بشویید و پوست بگیرید و ریز رنده کنید. 

پیاز را پوست گرفته و ریز رنده کنید و آبش را بگیرید.

گوشت چرخ کرده را با پیاز ، ادویه ، زردک و نمک مخلوط کنید و آرد نخودچی را کم کم اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مایه کباب منسجم شود. 

کمی روغن در تابه ریخته روی حرارت بگذارید تا داغ شود. 

از مایه کباب به اندازه یک گردو برداشته و در مشت خود آن را فرم دهید و در روغن داغ سرخ کنید. 

وقتی همه کباب ها سرخ شد ، آن ها را در یک طرف تابه قارر بدهید و سرکه و شیره انگور را به اندازه مساوی ترکیب کنید و به تابه اضافه نمایید و کمی آب جوش هم بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم به مدت نیم ساعت بپزدو آبش کشیده شود. 

کباب مشتی با شیره و سرکه را میتوانید همراه با نان یا با برنج سرو نمایید. 

مشتی کباب شمال
مواد لازم مشتی کباب شمال
برای ۲ نفر

  گوشت چرخ کرده    ۳۰۰ گرم
پیاز    ۱ عدد متوسط
شیره انگور     ۳ قاشق غذاخوری
سرکه قرمز    ۵ قاشق غذاخوری
زردک    ۲ عدد
 آرد نخودچی    به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه    به مقدار کافی 
زردچوبه و روغن    به مقدار کافی

طرز تهیه مشتی کباب شمال
پیاز را با رنده ریز رنده کنید و آبش را با فشار دست کاملا بگیرید!

زردک ها را پوست کنید و ریز رنده کنید و به همراه گوشت چرخ کرده ف نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید و با دست ورز دهید تا کاملا چسبناک و منسجم شود. 

اگر مایه کباب شل بود میتوانید مقداری آرد نخود چی به آن اضافه کنید.

روی مواد را بپوشانید و ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند. 

تابه ای را روی حرارت بگذارید و روغن را به آن اضافه کنید.

 از مایه کباب به اندازه نارنگی بردارید و با دست به شکل گرد یا بیضی فرم دهید و در روغن داغ سرخ کنید و از تابه خارج نمایید. 

سرکه ، شیره و نصف لیوان آب را در تابه بریزید و بعد از این که به جوش آمد شعله را کم کنید و مشتی کباب ها را  در تابه بچینید و به مدت یک ساعت بپزید تا سرکه و شیره به خورد کباب  برود. 

انتهای پیام/

کد خبر: 1129321

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =