۹۴ درصد بودجه آموزشی وزارت بهداشت صرف حقوق شده است/ احتمال افزایش ۸ برابری اعتبار آموزش در ۱۴۰۵

نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: سال ۱۴۰۴، ۶۴ همت اعتبار مختص به حوزه آموزش پزشکی بوده‌ است که بخش قابل توجهی از این عدد صرف حقوق کارکنان شده‌است و تنها مبلغ ۴ همت برای زیرساخت‌های آموزشی صرف شد.

سیدجلیل میرمحمدی نماینده مردم میبد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز در خصوص پایین بودن سرانه آموزش وزارت بهداشت بیان کرد: مطالبات مسئولین و مردم از وزارت بهداشت در حوزه آموزش بسیار کم است و بیش از ۹۵ درصد مطالبات در حوزه درمان و تجهیزات پزشکی است. اگر به سوالات نمایندگان مردم از وزیر بهداشت که در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح می‌شود نیز توجه کنید، متوجه خواهید شد که سوالات عمدتا در حوزه دارو، درمان و تجهیزات پزشکی است. زمانی که این موضوع پیش می‌آید، خواه ناخواه سرانه مجموعه‌ی آموزش در وزارت بهداشت کم‌ می‌شود.

وی با مقایسه اعتبارات آموزشی وزارت علوم و وزارت بهداشت عنوان کرد: زمانی که تعداد مقالات و مجلات علمی- پژوهشی وزارت علوم را با وزارت بهداشت مقایسه می‌کنیم مشخص است که میزان اعتباراتی که برای بخش آموزش این دو وزارت‌خانه درنظر گرفته شده عادلانه نیست. در حالی‌که باید در نظر داشت بخش قابل توجهی از مجلات وزارت بهداشت در سایت‌های علمی خارجی مانند، اسکوپوس منتشر شده‌است اما میزان اعتبارات آموزشی که برای آن در نظر گرفته شده، زمین تا آسمان متفاوت با وزارت علوم است.

این نماینده مجلس افزود: در بسیاری از حوزه‌های تحقیقات و فنآوری در وزارت علوم، پژوهشگاه‌ها دارای ردیف اعتباری هستند درحالی‌که اکثر پژوهشگاه‌ها در وزارت بهداشت فاقد ردیف اعتباری است. همچنین باید به این موضوع اشاره کرد که تعداد اعضای هیئت علمی وزارت علوم کمی بیش‌تر از وزارت بهداشت است اما میزان اعتباراتی که در نظر گرفته شده‌است عادلانه نیست و این موضوع از دیگر عوامل آسیب‌زای حوزه آموزش است.

میر محمدی علت ناعادلانه بودن میزان اعتبارات را این‌گونه تشریح کرد: به دلیل این‌که بیش‌تر مطالبات از وزارت بهداشت در سه حوزه درمان، دارو و تجهیزات پزشکی است و اولویت وزارت بهداشت به دلیل این قبیل مطالبات، حوزه آموزش نمی‌باشد، مجموعه آموزش وزارت بهداشت از سهم اعتبارات کافی مغفول مانده‌است.

نماینده میبد در خصوص اقداماتی که در جهت توزیع عادلانه سرانه آموزشی صورت گرفته‌است، مطرح کرد: جلسه‌ای در کمیسیون آموزش عالی که با حضور خانم دکتر چنگیز، معاون آموزشی وزارت بهداشت در روز سه شنبه ۲۳ دی ماه برگزار شد، درخواستی مبنی به این موضوع ارائه شد که سرانه آموزشی وزارت بهداشت مانند وزارت علوم در نظر گرفته و به‌صورت عادلانه توزیع شود.

وی در ادامه افزود: این‌که دفتر آموزش عالی در سازمان برنامه بودجه مختص وزارت علوم می‌باشد از جمله مشکلاتی است که در جهت رفع آن، ۲۴ دی ماه ۱۴۰۴ با نائب رئیس کمیسیون آموزش عالی در جهت پیگیری این موضوع صحبت شد تا مجموعه آموزش وزارت بهداشت نیز زیر مجموعه دفتر آموزش عالی قرار گیرد تا شاهد باشیم اعتبارات اختصاص داده شده عادلانه توزیع شود.

نایب رئیس سابق کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی به موضوع افزایش ظرفیت پزشکی، دندانپزشکی و دارو سازی اشاره کرد و گفت: زمانی که تصمیم به افزایش ظرفیت گرفته‌ می‌شود باید زیر ساخت‌های حداقلی مورد نیاز در اختیار وزارت بهداشت گذاشته شود تا در موضوعاتی همچون کمبود خوابگاه، سرویس و ایاب ذهاب و تجهیزات آموزشی چالشی وجود نداشته باشد.

میبدی اظهار داشت: در سه الی چهار سال گذشته گرچه با افزایش ظرفیت اعتبارات آموزشی نیز افزایش یافته اما واقع بینانه این افزایش به حدی نبوده‌است که بخواهد مشکلات زیرساخت‌های آموزش را جبران کند.

این نماینده مجلس در خصوص میزان اعتبارات مورد نیاز برای زیر ساخت‌های آموزشی وزارت بهداشت در بودجه سال ۱۴۰۵ بیان کرد: سال ۱۴۰۴، ۶۴ همت اعتبار مختص به حوزه آموزش بوده‌ است که بخش قابل توجهی از این عدد صرف حقوق کارکنان شده‌است و تنها مبلغ ۴ همت برای زیرساخت‌های آموزشی صرف شد. اما با وجود افزایش ظرفیت‌ها این مبلغ میزان قابل توجهی نبوده‌است.

میر محمدی میبدی در ادامه گفت: معاون آموزشی وزارت بهداشت، پیشنهادی در کمیسیون عالی مجلس شورای اسلامی مطرح کردند که با حمایت بنده نیز همراه بود. ایشان مبلغی بالغ بر ۳۸ همت یعنی عددی تقریبا ۸ برابر سال قبل را برای تامین زیر ساخت‌های آموزشی برای سال ۱۴۰۵ در نظر داشته‌اند که امیدواریم با همکاری کمیسیون تلفیق همراه شده و بتوانیم از مجموعه اعتبارات آموزشی که برای دو الی سه وزارت خانه در نظر گرفته شده، این میزان اعتبارات را تامین کنیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1293874

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =