سفیر ایران: دیپلماسی برای پایان جنگ، منوط به توقف حملات تجاوزکارانه است

سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش با اشاره به خیانت مکرر واشنگتن به روند دیپلماسی و مواضع متناقض رئیس‌جمهوری آمریکا تصریح کرد که هرگونه مسیر سیاسی برای پایان جنگ تنها در صورت توقف کامل حملات تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی امکان‌پذیر خواهد بود.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز؛ اسدالله اشراق جهرمی در مصاحبه با مجله پرمخاطب فورخه اتریش، ضمن اشاره به اینکه طی یک ماه گذشته ایران تحت حملات تجاوزکارانه شدید آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار داشته و تاکنون تعداد زیادی از مردم غیرنظامی کشورمان به شهادت رسیده‌اند، تأکید کرد: «این جنگی غیرقانونی، غیرقابل توجیه و تجاوزکارانه است که از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی به ملت ایران تحمیل شده است.»

وی افزود: «این جنگ در مغایرت آشکار با اصول بنیادین حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد قرار داشته و دشمن متجاوز، مناطق مسکونی، بیمارستان‌ها، مدارس، زیرساخت‌های شهری، ورزشگاه‌ها و حتی سایت‌های تاریخی و میراث فرهنگی و اخیراً دانشگاه‌های ایران را مورد حمله قرار داده است. در همان روز اول جنگ تجاوزکارانه، یک مدرسه ابتدایی در میناب عامدانه مورد هدف قرار گرفت که منجر به شهادت بیش از ۱۷۰ دانش‌آموز دختر و پسر و معلمان مدرسه شد. نکته ناراحت‌کننده‌تر این است که این مدرسه ۲ بار عمداً مورد هدف قرار گرفت. این یک جنایت جنگی آشکار و جنایت علیه بشریت است که مورد توجه جامعه جهانی نیز قرار گرفت و جمعه گذشته شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، در یک نشست اضطراری، این موضوع را بررسی و محکوم کرد.»

سفیر کشورمان تصریح کرد: «این جنگ با بهانه واهی وجود تهدید فوری از جانب ایران و خطر دستیابی فوری ایران به سلاح هسته‌ای آغاز شد، اما با مرور زمان، متجاوزان هر بار بهانه جدیدی می‌آورند. برنامه هسته‌ای ایران همواره صلح‌آمیز و تحت نظارت پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار داشته است. در سال ۲۰۱۵ توافقی که به برجام شهرت یافت، در وین منعقد شد، اما آمریکای ترامپ در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد و تحریم‌ها و فشار حداکثری را به ایران تحمیل کرد. اروپایی‌ها نیز با بی‌عملی خود به این روند کمک کردند.»

وی گفت: «در دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ، ایران علیرغم بدعهدی‌ها با حسن نیت برای مذاکره و دیپلماسی اعلام آمادگی نمود و ۵ دور مذاکرات به صورتی سازنده برگزار شد، اما در آستانه دور ششم، در ژوئن ۲۰۲۵، کشورمان مورد حمله قرار گرفت؛ جنگ تجاوزکارانه‌ای که ۱۲ روز به طول انجامید. مجدداً، علی‌رغم بی‌اعتمادی کامل به آمریکا، در فوریه ۲۰۲۶ وارد تعامل و مذاکره شدیم، اما در حالی‌که در آستانه دستیابی به یک توافق قابل قبول بودیم، آمریکا دوباره به دیپلماسی خیانت کرد و همراه با رژیم اسرائیل به کشورمان حمله کرد. این نشان‌دهنده ذات و منویات شیطانی این دو رژیم است.»

اشراق جهرمی با اشاره به ماهیت و خوی تجاوزکارانه رژیم اسرائیل اظهار داشت: «ما در منطقه با موجودیتی روبه‌رو هستیم که علیه تمام کشورهای همسایه و کل منطقه جنگ به راه انداخته و مرتکب تجاوز و جنایت شده است. رژیم اسرائیل به صورتی نامشروع دارای یک برنامه هسته‌ای نظامی مخفیانه بوده و ضمن در اختیار داشتن بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ کلاهک هسته‌ای و برخلاف ایران، عضو ان‌پی‌تی و هیچ یک دیگر از معاهدات بین‌المللی خلع‌سلاحی نیست. این رژیم در سال‌های اخیر مرتکب یک نسل‌کشی آشکار در غزه شده و از انجام هیچ جنایت تعریف‌شده‌ای ذیل حقوق بین‌الملل اجتناب نکرده است. رژیم صهیونیستی سال‌های گذشته بارها تلاش کرد آمریکا را به جنگ با ایران بکشاند و سرانجام رئیس جمهوری را پیدا کرد که به این خواسته نامشروع و خطرناک تن بدهد.»

سفیر کشورمان با اشاره به اقدامات دفاعی جمهوری اسلامی ایران بر اساس حق ذاتی دفاع مشروع وفق ماده ۵۱ منشور ملل متحد گفت: «توانمندی‌های دفاعی ایران کاملاً بومی و داخلی بوده و تلاش کرده‌ایم در این زمینه به خودمان متکی باشیم. این جنگ خواسته ما نبود، بلکه جنگ انتخاب آمریکا و رژیم اسرائیل بود، اما ما در دفاع قاطعانه از کشور و مردم‌مان اندک تردیدی به خود راه نمی‌دهیم و درنگ نمی‌کنیم. ما از کمک دوستانمان استقبال می‌کنیم، اما تاکنون حمایت برخی کشورهای دوست در حد حمایت سیاسی بوده است. انتظار ما از جامعه بین‌الملل این است که اقدامات تجاوزکارانه علیه ملت ایران را قاطعانه و صریحاً محکوم کند، در غیر این صورت سابقه خطرناکی در عرصه بین‌الملل به جا خواهد ماند.»

وی در خصوص جنبش‌های ضد جنگ در آمریکا و اروپا گفت: «از این‌که افکار عمومی دنیا بیدار شده و به ماهیت جنایتکارانه این جنگ پی برده است خوشحالیم. امیدواریم دولت‌ها هم به وجدان جمعی و افکار عمومی ملت‌های خود پیوسته و این تجاوزات و جنایات را قاطعانه محکوم و برای توقف آن اقدام نمایند.»

سفیر کشورمان در پایان تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران همواره از دیپلماسی استقبال کرده، اما با مواضع سراسر متناقض ترامپ تاکنون شاهد صداقت و اراده لازم از طرف آمریکا برای مذاکره معنادار نبوده‌ایم. آن‌ها در ۹ ماه گذشته ۲ بار به میز مذاکره خیانت و به دیپلماسی حمله کرده‌اند، چه تضمینی وجود دارد که دوباره این‌کار را نکنند. اولین گام برای هر نوع دیپلماسی، توقف تمامی اقدامات و حملات تجاوزکارانه است.»

وی افزود: «طبیعی است که در هرگونه ترتیبات جدید در قبال تنگه هرمز پس از جنگ، می‌بایست منافع و مصالح ملی ایران بر اساس حق حاکمیتی کشورمان به رسمیت شناخته شود.»

انتهای پیام/

کد مطلب: 1301014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha