آموزش آشپزی/ طرز تهیه آش انار به دو روش یزدی و تبریزی

یکی از غذاهای سنتی آش انار می باشد. این بار این آش خوشمزه را با رسپی تبریزی ها یا یزدی ها تهیه کنید و لذت ببرید.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، یکی از این سنتها پختن غذاهای مخصوص این شب است، آش انار یکی از پیشنهادهای جذاب این بخش برای شام یا پیش غذا است. باما همراه شوید تا با آموزش تهیه آش انار به دو روش مختلف (یزدی، تبریزی) یک یلدای بیاد ماندنی را در کنار خانواده تان تجربه کنید.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی/ طرز تهیه خوراک جگر مرغ

مراحل تهیه آش انار آذری

در این قسمت با طرز تهیه آش انار به روش آذری ها آشنا شوید:

مواد لازم برای تهیه آش انار آذری (مناسب برای ۶ نفر)

مواد لازم    میزان لازم
گوشت چرخ کرده    ۳۰۰گرم
سبزی آش خردشده    ۸ لیوان
برنج    ۱/۵ لیوان ۲۴۰ کیلوکالری
لپه    ۰/۵لیوان
پیاز    ۶ عدد
آب انار    ۴ لیوان
رب انار    ۱/۵ قاشق غذاخوری
زردچوبه و نمک و فلفل سیاه    به میزان دلخواه

طرز تهیه آش انار تبریزی یا آش آذری

پیازها را به صورت خلالی خرد کنید ودرون تابه با کمی روغن سرخ نمایید.

درون قابلمه ای گوشت را در روغن تفت دهید.

فلفل سیاه، زردچوبه و نمک را به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید.

بعد از عوض شدن رنگ گوشت لپه‌ها را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید.

نصف پیازداغ را به قابلمه اضافه کنید.

سبزی آش، برنج را با مقداری آب داخل قابلمه بریزید.

پس از نیم پز شدن مواد و کشیده شدن آب آش، نمک، فلفل سیاه، آب انار و رب انار را به آش بیافزایید.

بگذارید تا محتویات آش در کنار هم به مدت ۳ ساعت روی شعله ملایم باقی بماند و کامل جا بیافتد.

بعد از پخت آش، آن را با پیاز داغ و در صورت تمایل نعنا داغ و نیز دانه‌های انار تزیین کنید.

نکات مهم

آش انار از جمله غذاهای آذری است که در فصل زمستان پخته و مصرف می شود.

در صورت تمایل می توانید از رب انار ترش یا شیرین استفاده کنید.

مراحل تهیه آش انار یزدی

در این قسمت با طرز تهیه آش انار به روش یزدی ها آشنا شوید:

مواد اولیه آش انار یزدی
مواد لازم    میزان لازم
انار دانه شده    ۴ تا ۶ پیمانه
لپه    نصف لیوان
برنج    ۱ لیوان
سبزی آش    ۱ کیلو
گوشت چرخ کرده    نیم کیلو
پیاز    ۳ عدد
گلپر    ۲ قاشق غذاخوری
روغن    ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل    به میزان لازم

دستور تهیه آش انار یزدی

برنج را خیس کنید.

لپه را خیس دهید.

گوشت چرخ کرده را با ۲ پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل مخلوط کنید و بگذارید نیم تا یک ساعت درون یخچال استراحت کند.

درون قابلمه ای پیاز خرد شده را با کمی روغن تفت دهید.

لپه را به همراه کمی فلفل به پیازداغ اضافه و همراه آن کمی تفت دهید.

مقداری آب به قابلمه بیافزایید و اجازه دهید تا لپه ها نیم پز شود.

پس از نیم پز شدن لپه ها، برنج را به آن اضافه کرده و اجازه دهید کاملا بپزد.

در این مرحله که برنج و لپه در حال پخت است، گوشت را از یخچال درآورده و کوفته قلقلی های کوچک درست کنید.

کوفته قلقلی ها را داخل روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید.

به مخلوط لپه و برنج سبزی شسته و خرد شده را اضافه کرده و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید.

شعله را کم کنید تا آش تان آهسته بجوشد و جا بیفتد.

در اواخر پخت آش انار کوفته‌های سرخ شده را هم به مخلوط اضافه کنید و بگذارید دوباره چهل دقیقه آش بپزد.

در مرحله آخردانه های انار را داخل آش بریزید، می‌توانید به جای دانه انار از نصف پیمانه رب انار نیز استفاده کنید.

آش را در ظرف سرو ریخته و با کمی دانه انار، گلپر، نعناع داغ روی آن را تزئین کنید.

نکات تکمیلی:

از مقداری آلو بخارا برای ترش‌تر شدن آش انار استفاده کنید.
رب انار، رنگ آش شما را تیره می کند.
به جای برنج می توانید از جو نیز استفاده کنید.

کد خبر: 1164969

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =