به گزارش گروه جامعه ایسکانیوز، دلمه یکی از محبوبترین غذاهای ایرانیها است که معمولا با برگ مو تهیه می شود و غذایی پر زحمت و بسیار لذیذ است. دلمه انواع مختلف مانند کلم یا فلفل و گوجه دارد. دلمه سیرابی یا خوراک سُغدو لرستان یکی از غذاهای سنتی و قدیمی بوده که بسیار مقوی هم است.
مواد لازم برای تهیه دلمه سیرابی
سیرابی تمیز شده یک دست
ماست دو پیمانه
سیر چهار حبه
رب گوجهفرنگی یک قاشق سوپخوری
رب فلفل یک قاشق سوپخوری
کره یک قاشق سوپخوری
روغن زیتون 4/1 پیمانه
پیاز متوسط دو عدد
مواد لازم برای داخل دلمه
گوشت چرخکرده 250 گرم
پیاز متوسط چهار الی پنج عدد
برنج نیمدانه یک پیمانه
جعفری یک دسته کوچک
سیر دو حبه
رب فلفل یک قاشق مرباخوری
رب گوجهفرنگی یک قاشق مرباخوری
نمک و فلفل قرمز به میزان لازم
طرز تهیه دلمه سیرابی
سیرابی را به صورت مربعهای 7×7 برش میزنیم و به مدت یک روز در مخلوط ماست و سیر میخوابانیم.
گوشت چرخکرده، پیازهای نگینی ریز خرد شده، برنج خیس کرده، جعفری ساطوری شده، سیر ریز خرد شده، رب فلفل و رب گوجه فرنگی را به همراه نمک و فلفل با هم مخلوط کرده و خوب ورز میدهیم.
سیرابیهای مزهدار شده را آب می کشیم و از مواد گوشتی داخل آنها گذاشته و دور آن را با نخ و سوزن میدوزیم.
درون زودپز مخلوط کره و روغن زیتون را ریخته و رب گوجهفرنگی، رب فلفل و پیاز خرد شده را اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
سپس دلمههای پیچیده شده را داخل آن چیده و آبجوش را اضافه میکنیم، نمک و فلفل میزنیم و در زودپز را میبندیم تا دلمهها بپزند.
انتهای پیام/
نظر شما