آموزش آشپزی/ طرز تهیه خورش قورمه گیلانی

خورش جعفری یکی از غذاهای سنتی شمالی است که با روش های مختلفی تهیه می شود. در ادامه این مطلب از بیتوته دستور پخت انواع خورش جعفری شمالی را به شما آموزش می دهیم.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، خورش جعفری گیلانی یا خورش جعفری قورمه گیلانی یکی از غذاهای سنتی شمالی به خصوص استان گیلان است. خورش جعفری را معمولا با گوشت گوساله یا مرغ ، بادمجان و جعفری تازه تهیه می کنند. اگر برای تهیه خورش جعفری شمالی از بادمجان استفاده شود به نام خورش جعفری بادمجان شناخته می شود و در صورتی که برای تهیه آن از قورمه استفاده شود به نام خورش جعفری قورمه شناخته می شود. 

لیست غذاهای خوشمزه با بادمجان بدون نیاز به گوشت و مرغ

برای تهیه خورش جعفری با مرغ در تمام دستورهایی که در ادامه آمده است میتوانید گوشت مرغ را جایگزین گوشت قرمز نمایید. 

این خورش جعفری شمالی را به صورت سنتی با کته با نان سرو می کنند. در صورت تمایل میتوانید ۱۰۰ گرم لوبیا چشم بلبلی هم در دستور پخت خورش استفاده کنید.

مواد لازم خورش جعفری با گوشت چرخ کرده  

 گوشت گوساله چرخ کرده    ۵۰۰ گرم
جعفری و تره شسته و ساطوری شده    ۲۵۰ گرم
بادمجان قلمی     ۴ عدد
پیاز     یک عدد متوسط رنده شده
آبغوره     یک فنجان
روغن     به میزان دلخواه
 نمک     به میزان دلخواه
فلفل     به میزان دلخواه

طرز تهیه خورش جعفری با گوشت چرخ کرده 

برای تهیه خورش جعفری با گوشت چرخ کرده ، بادمجان ها را پوست کنید و رویشان نمک بپاشید و نیم ساعت کناری بگذارید تا تلخی بادمجان گرفته شود. سپس بادمجان را بشویید و خشک کنید. تره و جعفری را ساطوری کنید و با کمی روغن روی شعله متوسط در قابلمه تفت دهید ، بعد از ۸ دقیقه ۲ لیوان اب اضافه کرده و نیم ساعت بجوشانید. 

پیاز رنده شده را به همراه گوشت چرخ کرده ، نمک و فلفل با دست ورزش دهید تا چسبنده و یکدست شود و سپس به اندازه گردو از مواد بردارید و گرد کنید و با کمی روغن در تابه تفت دهید تا همه طرفش سرخ شود. 

کوفته ریزه های آماده را به خورش اضافه کنید. 

بادمجان ها را با کمی روغن سرخ کنید و سس روغنشان را بگیرید. 

۱۰ دقیقه مانده به آخر پخت خورش ، ادویه ، نمک ، فلفل و آبغوره را اضافه کنید و وقتی خورش به روغن افتاد در ظرف دلخواه بکشید و بادمجان ها را رویش بچینید یا این که ۵ دقیقه قبل از خاموش کردن شعله ، بادمجان ها را به خورش اضافه کنید تا چند قل بزند. 

خورش جعفری بادمجان

مواد لازم خورش جعفری بادمجان  
 سبزی ( جعفری و تره )       ۵۰۰ گرم
گوشت گوساله        ۵۰۰ گرم
 پیاز    ۱ عدد
بادمجان    ۲ عدد
گوجه      ۳ عدد
آبغوره یا آب انار ترش     ۱ پیمانه
لیمو عمانی     ۲ عدد
آب    به میزان لازم
گلپر    ۱ قاشق چایخوری
فلفل و نمک و زردچوبه    به میزان لازم

برای تهیه خورش جعفری بادمجان ،  گوشت را به اندازه تکه های خورش خورد کنید و با پیاز نگینی خرد شده و زردچوبه در تابه ای تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. 

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

کد خبر: 1169368

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =