اسما با همه محدودیت‌های جسمی‌ حافظ ۲۰ جزء قرآن است/ شنیدن صوت قرآن از همان نوزادی برای اسما آرامش دهنده بود

مادر اسما دغاقله حافظ قرآن شرکت کننده در برنامه «محفل» گفت: بعد از اینکه اسما به دنیا آمد دیدم که خیلی به شنیدن صدای قرآن علاقه دارد و گاهی صوت قرآن برایش می‌گذاشتم و گاهی هم خودم برایش قرآن می‌خواندم و مشاهده کردم که اسما از همان نوزادی با قرآن آرامش می‌گیرد.

برنامه تلویزیونی «محفل» به‌عنوان یکی از موفق‌ترین تولیدات قرآنی چند سال اخیر، توانسته است مخاطبان گسترده‌ای را از اقشار مختلف جامعه، به‌ویژه جوانان، با خود همراه کند. این برنامه که با همکاری مرکز رسانه‌ای نهضت در ماه مبارک رمضان از شبکه سوم سیما پخش می‌شود، با نگاهی نو به تلاوت و تدبر در قرآن کریم، قالبی متفاوت از برنامه‌های مذهبی سنتی ارائه کرده است؛ قالبی که در آن، شور، احساس، رقابت و معنویت در کنار هم تجربه می‌شوند.

«محفل» برخلاف بسیاری از برنامه‌های مشابه که صرفاً بر جنبه‌های فنی قرائت قرآن تمرکز دارند، تلاش می‌کند تا زیبایی معنایی، تأثیر روحی و ارتباط انسانی با آیات الهی را در مرکز توجه قرار دهد. شرکت‌کنندگان از کشورهای مختلف اسلامی به محفل دعوت می‌شوند تا ضمن تلاوت آیات قرآن، از تجربه‌های شخصی، نگاه تدبری و تأثیرات روحی آیات بر زندگی خود سخن بگویند. همین رویکرد انسانی و بین‌المللی، سبب شده این برنامه به پلی فرهنگی میان ملت‌ها بدل شود و جلوه‌ای از وحدت قرآنی را به نمایش بگذارد.

اما در اولین قسمت از برنامه محفل در سال ۱۴۰۴ این برنامه میزبان «اسما دغاقله» دختری بود که با وجود معلولیت شدید جسمی اما توانسته ۲۰ جز از قرآن کریم را حفظ کند و شاید بتوان گفت یکی از تاثیرگذارترین قسمت های این برنامه قرآنی حضور اسما دغاقله در قاب تلویزیون بود.

زینب داغله مادر اسما دغاقله حافظ قرآن شرکت کننده در برنامه «محفل» در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز در خصوص اینکه چطور توانستید اسما و دختر دیگرتان را قرآنی تربیت کنید گفت: من خودم در خانواده‌ای مذهبی به دنیا آمدم و زمانی هم که اسما را باردار بودم خیلی قرآن مطالعه می‌کردم. بعد از اینکه اسما به دنیا آمد دیدم که خیلی به شنیدن صدای قرآن علاقه دارد و گاهی صوت قرآن برایش می‌گذاشتم و گاهی هم خودم برایش قرآن می‌خواندم و مشاهده کردم که اسما از همان نوزادی با قرآن آرامش می‌گیرد و به خاطر همین بود که اسما به قرآن علاقمند شد.

وی در واکنش به این سوال که به خاطر شرایط جسمی‌ای که اسما دارد آیا روش آموزش قرآن به او متفات و سخت‌تر است؟ چنین پاسخ داد: طبیعتاً آموزش قرآن به اسما سخت‌تر از یک فرد معمولی است. معلولیت اسما جسمی نبود و از ۱۱ سالگی به دلیل اتفاقی که برایش افتاد و به کما رفت دچار معلولیت جسمی و حرکتی شد. اسما بیماری خاص دارد که به سبب بیماری‌اش هم شیمی درمانی شده و هم پیوند مغز استخوان شده است. در سرش دستگاه دارد و یک شنت مغزی داخل سرش نصب شده است و کلا در شرایط خاصی زندگی می‌کند.

زینب داغله ادامه داد: با همه این شرایط اما اسما بچه بسیار نابغه‌ای است و هرچه به او آموزش داده می‌شود خیلی سریع یاد می‌گیرد. از نظر هنری و سایر آموزش‌ها مثلاً اگر شعری یا حدیثی باشد بهش آموزش داده شود سریع یاد می‌گیرد.

وی در خصوص اینکه آیا اسما در خانه آموزش می‌بیند و یا تحت نظر اساتید قرآنی است خاطرنشان کرد: الان دیگر خودم آموزشش نمی‌دهم. قبلا تا شش هفت سالگی خودم در خانه با اسما کار کردم اما الان که اسما با سواد شده با اساتید به صورت مجازی تحت آموزش قرار دارد و الان حافظ ۲۰ جز قرآن است و خواهر کوچک‌ترش چندتا سوره حفظ است.

مادر اسما دغاقله در خصوص نحوه آشنایی‌اش با برنامه محفل و چگونگی معرفی اسما به این برنامه چنین گفت: اسما خودش خیلی برنامه محفل را دنبال می‌کند و من خودمم این برنامه را نه از تلویزیون بلکه از طریق گوشی خود اسما دنبال می‌کنم و من هم مانند اسما فقط شنونده هستم و حتی اساتید برنامه را نمی‌شناختم. یک جایی مسابقه قرآنی برگزار شده بود که اسما شرکت کرده بود و در آنجا با آقای مجتبی شغلی یکی از اساتید بین‌المللی قرآن آشنا شدیم که از طریق این مسابقه با هم ارتباط گرفتیم و استاد شغلی در معرفی اسما به برنامه محفل قدم برداشتند.

وی در پایان سخنانش در خصوص واکنش‌هایی که پس از پخش قسمت اول برنامه محفل که اسما در آن شرکت کرده بود چنین بیان کرد: خود اسما در فضای مجازی پیج دارد و خیلی‌ها برایش کامنت می‌گذارند و دوست دارند بدانند اسما چجوری حافظ شده و با وجود شرایط جسمی‌ای که دارد چگونه در این راه قرار گرفته است و چگونه با این شرایطش راه قرآن را ادامه میدهد. و انشاالله همین مسیر قرآنی که اسما در پیش گرفته و قرآن را با معنایش کار می‌کند ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

کد مطلب: 1297683

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =