آموزش آشپزی/ طرز تهیه دلمه سیرابی

دلمه سیرابی یا خوراک سُغدو لرستان یکی از غذاهای متفاوت و مقوی محسوب می‌شود.

به گزارش گروه جامعه ایسکانیوز، دلمه یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی‌ها است که معمولا با برگ مو تهیه می شود و غذایی پر زحمت و بسیار لذیذ است. دلمه انواع مختلف مانند کلم یا فلفل و گوجه دارد. دلمه سیرابی یا خوراک سُغدو لرستان یکی از غذاهای سنتی و قدیمی بوده که بسیار مقوی هم است.

مواد لازم برای تهیه دلمه سیرابی

سیرابی تمیز شده یک دست

ماست دو پیمانه

سیر چهار حبه

رب گوجه‌فرنگی یک قاشق سوپخوری

رب فلفل یک قاشق سوپخوری

کره یک قاشق سوپخوری

روغن زیتون 4/1 پیمانه

پیاز متوسط دو عدد

مواد لازم برای داخل دلمه

گوشت چرخ‌کرده 250 گرم

پیاز متوسط چهار الی پنج عدد

برنج نیم‌دانه یک پیمانه

جعفری یک دسته کوچک

سیر دو حبه

رب فلفل یک قاشق مرباخوری

رب گوجه‌فرنگی یک قاشق مرباخوری

نمک و فلفل قرمز به میزان لازم

طرز تهیه دلمه سیرابی

سیرابی را به صورت مربع‌های 7×7 برش می‌زنیم و به مدت یک روز در مخلوط ماست و سیر می‌خوابانیم.

گوشت چرخ‌کرده، پیازهای نگینی ریز خرد شده، برنج خیس کرده، جعفری ساطوری شده، سیر ریز خرد شده، رب فلفل و رب گوجه‌ فرنگی را به همراه نمک و فلفل با هم مخلوط کرده و خوب ورز می‌دهیم.

سیرابی‌های مزه‌دار شده را آب می کشیم و از مواد گوشتی داخل آنها گذاشته و دور آن را با نخ و سوزن می‌دوزیم.

درون زودپز مخلوط کره و روغن زیتون را ریخته و رب گوجه‌فرنگی، رب فلفل و پیاز خرد شده را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.

سپس دلمه‌های پیچیده شده را داخل آن چیده و آبجوش را اضافه می‌کنیم، نمک و فلفل می‌زنیم و در زودپز را می‌بندیم تا دلمه‌ها بپزند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1155500

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 2 =