آموزش شیرینی پزی / طرز تهیه شیرینی اولیبولن شیرینی سنتی و مشهور کشور هلند

شیرینی اولیبولن نوعی شیرینی سنتی و مشهور کشور هلند است که شباهت زیادی به دونات دارد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ امروزه غذاهای بین‌المللی و مدرن طرفداران زیادی دارد. برخلاف گذشته که مردم جز غذاهای سنتی میل به امتحان سایر غذاها نداشتند، در دنیای امروز با پیدایش اینترنت و گسترش فضای مجازی مردم با انواع غذاهای کشورهای مختلف دنیا آشنا شده‌اند و در برخی از رستوران‌ها نیز سرو می‌شوند.

بیشتر بخوانید:

آموزش شیرینی پزی / طرز تهیه بهترین کیک سیب و دارچینی که تابه‌حال خورده‌اید!

آموزش شیرینی پزی / طرز تهیه شیرینی کنجدی نارگیلی

اولیبولن یکی از شیرینی‌های سنتی و محبوب کشور هلند است که معمولا در شب سال نو و برای جشن‌های زمستانی طبخ می‌شود. اولیبولن که در زبان هلندی به معنای «توپ‌های سرخ شده» است شبیه به دونات سرخ شده است، اما مانند دونات در وسط سوراخ ندارد و معمولا همراه با پودر قند سرو می‌شود. این شیرینی علاوه‌بر هلند در سایر کشورهای اروپایی مانند بلژیک و آلمان نیز طبخ می‌شود و شیرینی روزهای جشن است. این شیرینی دارای بافتی نرم از درون و بافتی ترد از بیرون است و یکی از نمادهای غذایی کشور هلند محسوب می‌شود.

مواد لازم برای تهیه شیرینی اولیبولن
آرد سفید شیرینی: ۵۰۰ گرم
پودر خمیرمایه: ۱ قاشق غذاخوری
شیر ولرم: ۳۰۰ میلی‌لیتر
تخم مرغ: ۲ عدد
کره ذوب شده: ۵۰ گرم
کشمش: به میزان لازم
نمک: نصف قاشق چای‌خوری
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم
پودر قند برای تزیین: به میزان لازم

طرز تهیه شیرینی اولیبولن

آموزش شیرینی پزی / طرز تهیه شیرینی اولیبولن شیرینی سنتی و مشهور کشور هلند

شیر ولرم را همراه با مخمر و شکر داخل یک کاسه بریزید و مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا فعال شود.

حالا تخم مرغ، کره و نمک را اضافه کنید و هم بزنید، سپس آرد را کم کم اضافه کنید و هم بزنید و ورز بدهید تا خمیر نرمی شکل بگیرد که به دست نچسبد.

در آخر کشمش را به خمیر اضافه کنید و دوباره خمیر را ورز بدهید تا مخلوط شود.

روی ظرف را بپوشانید و به مدت ۱ ساعت در جای گرم قرار بدهید تا حجم خمیر دو برابر شود.

داخل یک قابلمه یا ماهی تابه گود روغن بریزید و روی اجاق گاز بگذارید تا روغن داغ شود.

با قاشق غذاخوری گلوله‌هایی از روی خمیر بردارید و داخل روغن داغ بیندازید تا سرخ و طلایی شود.

خمیر داخل روغن باید حالت غوطه‌ور داشته باشد.

اولیبولن‌ها را روی کاغذ جذب روغن قرار بدهید تا روغن اضافه‌اش گرفته شود، سپس روی آنها پودر قند بپاشید و سرو کنید، نوش جان.

نکات مهم
ـ خمیر مایه یا مخمر یکی از انواع مخمر است که در پخت نان، پیراشکی، پیتزا و ... از آن استفاده می‌شود. استفاده از پودر خمیر مایه در خمیر باعث تولید گاز کربنیک و مواد آلی می‌شود و در نتیجه افزایش حجم خمیر و عطر و طعم خوب آن را به همراه خواهد داشت و نان و شیرینی را پوک و توخالی می‌کند. پودر خمیر مایه را می‌توانید در منزل و در محیطی که زیاد گرم نباشد، نگهداری کنید. پس از باز کردن بسته خمیرمایه حتما آن را در فریزر نگه دارید. خمیر مایه بعد از چند ماه کیفیت اولیه خود را از دست می‌دهد؛ بنابراین بهتر است آن را به اندازه‌ای که مصرف دارید، خریداری کنید.

ـ نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است. بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید. بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

ـ کشمش سرشار از پتاسیم است و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. کشمش‌ها انواعی دارند که برای تهیه این شیرینی خوشمزه باید از کشمش قرمز پلویی استفاده کنید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1283767

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =